潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

近排開始留意C24,本身都知果外型比較boxy。

在街見度有d好厚身(風琴果邊),面蓋幅落扣位塊皮弧度好拱起。

唔知係因為係epsom皮係咁,定還是師傅問題,定係a貨。 用舊左會唔會偏D?

swift或evercolor皮會唔會薄身d?
c18就唔有呢個問題。和附圖的要視覺再厚D

期待用家分享

大宅

jenniferK 發表於 21-4-14 22:55
近排開始留意C24,本身都知果外型比較boxy。

在街見度有d好厚身(風琴果邊),面蓋幅落扣位塊皮弧度好拱起。 ...

Constance 比較型,因為可以斜咩,個人覺得Kelly就比較 cute。

c24 同c19,c24 雖然放到好多野,但上身外型唔好。
c19 就幾個咩法都好。

所以我比較多用contacene

大宅

回覆樓主:

C24如果斜咩嘅話會有啲怪,因為佢條帶比較短。不過裝到好多嘢。始終都係經典款,我覺得點都值得入手一個

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

waiwaiffff 發表於 21-4-14 23:32
Constance 比較型,因為可以斜咩,個人覺得Kelly就比較 cute。

c24 同c19,c24 雖然放到好多野,但上身外 ...

我唔夠高 c18斜咩個袋都近pat pat位了。c24我諗住雙帶用,間唔中則咩掛。厚度係我既考慮。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Baobe 發表於 21-4-15 00:02
C24如果斜咩嘅話會有啲怪,因為佢條帶比較短。不過裝到好多嘢。始終都係經典款,我覺得點都值得入手一個:go ...

考慮中,依家配貨比太高了。
work hard PLAY hard

別墅

我好矮但個人比較圓,epsom C24上身都唔覺好大,如果你係瘦底就唔啱用,會顯得太大。

平時雙帶孭多,長帶單肩孭都好靚。但一定唔可以斜孭,斜孭就會好大舊好怪

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

jenniferK 發表於 21-4-15 00:26

我唔夠高 c18斜咩個袋都近pat pat位了。c24我諗住雙帶用 ...

其實mini c 氣帶唔算好長,可參考下小紅書。。。
身型嬌小則咩係會長左,但斜咩應剛剛好
我高大,所以斜咩的話,如果好厚衫可能會短左。。。

首頁

尾頁

跳至