自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

本身唔買牌子嘢, 有冇實用值$2500嘅物件可以買? 唔想亂"fing" 個$5000。就咁係超市“嘟”咗佢呀?真係要買D消費品? 買皇帝蟹都用唔哂架!

子爵府

回覆樓主:

唔通咁樣就叫刺激經濟? 係刺激消費咋卦? 我諗真係好多人諗唔到点樣fing 個$5000, 無端白事駛錢喎!有需要嘅人, 你俾電子錢包佢, 唔識用又唔夠錢;要買Hermes、Dior 嘅, 又唔會吼你個濕碎咁多;我地呢D呢, 又未之至於等政府錢救急, 但係有些少儲起, 要大筆駛時, 就有個咋哪。 親愛嘅林鄭、Paul Chan, 我今晚半個鐘頭嘅test, 就test 出個未來, I humbly submit.

子爵府

Ste824 發表於 21-4-15 03:05
唔通咁樣就叫刺激經濟? 係刺激消費咋卦? 我諗真係好多人諗唔到点樣fing 個$5000, 無端白事駛錢喎!有需要嘅 ...

你講消費卷嗎?一個月用一千喎

子爵府

winnielong 發表於 21-4-15 04:20
你講消費卷嗎?一個月用一千喎

噚日下午收音機消息$5000分兩次俾。

子爵府

Ste824 發表於 21-4-15 04:40
噚日下午收音機消息$5000分兩次俾。

“政府表示,已甄選四間儲值支付工具營辦商,包括支付寶香港、八達通、拍住賞及WeChat Pay HK,協助分期發放總額5000元電子消費券,目標是暑假期間開始接受登記,但發放期數及每期金額,仍有待敲定。”

子爵府

Ste824 發表於 21-4-15 04:57
“政府表示,已甄選四間儲值支付工具營辦商,包括支付寶香港、八達通、拍住賞及WeChat Pay HK,協助分期發 ...

田北辰喺電台節目就話分兩期$2500,4個月用哂。

子爵府

Ste824 發表於 21-4-15 04:59

田北辰喺電台節目就話分兩期$2500,4個月用哂。

Paul Chan, Fin Sec, 就曾經話過想俾$2500, 因為聽見婆婆想買新洗衣机但$1000 唔夠。

大宅

唔通咁樣就叫刺激經濟? 係刺激消費咋卦? 我諗真係好多人諗唔到点樣fing 個$5000, 無端白事駛錢喎!有需要嘅 ...

好多人諗唔到點用個$5000 ?
銀碼又唔算多,
講到咁誇張?
真係俾錢消費都咁多問題

wcpcelia    發表於 21-4-15 15:45
abirdma    發表於 21-4-15 14:14

用戶要求終止服務

牛年勳章

消費卷嘅目的係刺激消費
未經許可,請勿轉載

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主:

諗唔到點用可以唔用嘅~ 辛苦晒~

子爵府

大笨鐘 發表於 21-4-15 06:25
諗唔到點用可以唔用嘅~ 辛苦晒~

我啊爹話唔要。

公爵府

Ste824 發表於 21-4-15 02:04
本身唔買牌子嘢, 有冇實用值$2500嘅物件可以買? 唔想亂"fing" 個$5000。就咁係超市“嘟”咗佢呀?真係要買 ...

你身體健康嗎?有,醫生依家收電子貨幣的。如有需要,這亦是一個選擇。

子爵府

bobotenten 發表於 21-4-15 06:21
好多人諗唔到點用個$5000 ?
銀碼又唔算多,
講到咁誇張?

問題係偉大嘅政府要分期無得儲。

子爵府

alicego62 發表於 21-4-15 06:28
你身體健康嗎?有,醫生依家收電子貨幣的。如有需要,這亦是一個選擇。
...

謝謝關心, 養和只收現金或信用咭。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Ste824 發表於 21-4-14 22:28
我啊爹話唔要。

ok wor, 煩少樣

子爵府

請問可以用曬5000蚊買超市卷嗎?

用戶要求終止服務

牛年勳章

Ste824 發表於 21-4-15 06:28
我啊爹話唔要。

好呀~ 歡迎~
未經許可,請勿轉載

子爵府

李家承 發表於 21-4-15 06:35
請問可以用曬5000蚊買超市卷嗎?

好似話一次過一張單, 如果唔係我唔會話喺超市“嘟”八達通都唔得。諗吓一次買$2500, 係咪買皇帝蟹都嫌多?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Ste824 發表於 21-4-15 06:39
好似話一次過一張單, 如果唔係我唔會話喺超市“嘟”八達通都唔得。諗吓一次買$2500, 係咪買皇帝蟹都嫌多?
...

咁去超市買禮劵,慢慢用又得唔得?
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

Ste824 發表於 21-4-15 06:39
...

好似話唔需要一筆過,唔係嘅都唔需要叫街市檔都裝機啦!

首頁
12345...16

尾頁

跳至