自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有個女性朋友 , 己經 32 歲又離過婚 , 佢早排識到一個男仕 , 佢話一見到呢個男仕就好鐘意 , 以前未試過咁鐘意一個人 , 但又講唔出有咩咁鐘意佢 , 個男仕我都見過 , 外表無咩特別 , 條件都一般 .

佢宜家仲好迷戀呢個男仕 , 佢只係講到部份原因係覺得安全感 , 但又唔係好肯定係咪呢樣野吸引佢 , 好似少女迷男神咁 , 但鐘意男神係咪應該都講到鐘意男神 d 乜先正常 ?

我呢個女性朋友 , 都多追求者的 , 但佢都唔揀其他人 , 反而鐘意呢個樣樣都普通但又講唔出鐘意人地 d 乜既男仕

大家有無見過咁既情況

水晶宮

回覆樓主:

有d野唔似件衫咁,睇得到,摸得到,但就如空氣實在地存在不過望唔到咁姐。

如磁場,唔同人有唔同的磁場,好似風,有大風,微風,柔風,有人鐘意 颱風咁強列就啱feel,有人鐘意春日的微風,單坐在樹下唔使做任何野這微風輕輕吹過已好舍意得不想離開。

男爵府

spikenard 發表於 21-4-16 09:44
有d野唔似件衫咁,睇得到,摸得到,但就如空氣實在地存在不過望唔到咁姐。

如磁場,唔同人有唔同的磁場, ...

磁場 <<== 我覺得係有 , 但會咁吸引到 , 明顯有更好的選擇 , 都會放棄其他

水晶宮

shirley784 發表於 21-4-16 11:15
磁場

有d人只要同佢同1空間就會緊張到死,神經崩緊到最高點,有d人同佢1齊就算遇到好大難處都好容易就過去,磁場影響性格再影響生活的大方向,處世觀,道德觀同用錢的原則
。。。。。對比,只要有任何一個好的point 多過前夫1個點已好吸引

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

呢d就是所謂的一見鐘情,全憑直覺

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

其實我想講,做你朋友、同事同屋企人都幾慘

日日都係網上開晒人地8、9成背景去比人討論

你話實有無問過當事人?

水晶宮

子爵府

2023年兔年勳章

你朋友講左安全感可能係鐘意佢的原因
唔一定有其中一個人人公認條件好的條件先有人鐘意,有時你睇人家另一半的缺點就正正係女方睇成的優點,唔鐘意或分手時又會優點變成缺點

別墅

鐘意一個人本來就應該冇原因,如果有原因,當個原因或條件消失就唔鐘意,呢種唔係愛

大宅

牛年勳章

呢個情況都常有,不過如長久發展,唔可以咁樣囉
盲目鐘意一個人

公爵府

回覆樓主:

我會話:係鬼暗眼

瑪瑙宮

你個朋友情況可能係聲音, 眼神, 態度, 親切感.

瑪瑙宮

c.vieri 發表於 21-4-16 11:49

I see

水晶宮

譚美李 發表於 21-4-16 12:30
鐘意一個人本來就應該冇原因,如果有原因,當個原因或條件消失就唔鐘意,呢種唔係愛 ...

同意之極。

所以,間中見呢度有人討論,A條件如何如何,B條件如何如何,揀邊個好?我覺得呢啲嘢根本冇得討論囉。完全睇 chemistry。

別墅

回覆 EstrellaDamm 的帖子

睇條件嘅人,萬一對方有病有困難,好易變大難臨頭各自飛

別墅

咁樣係愛定賣身

用戶要求終止服務

牛年勳章

c.vieri 發表於 21-4-16 11:49

學術研究
未經許可,請勿轉載

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

大笨鐘 發表於 21-4-16 12:46
學術研究

夠晒資料可以寫論文

用戶要求終止服務

牛年勳章

EstrellaDamm 發表於 21-4-16 12:43
同意之極。

所以,間中見呢度有人討論,A條件如何如何,B條件如何如何,揀邊個好?我覺得呢啲嘢根本冇得 ...

同埋咁問嘅人,應該無戀愛過
未經許可,請勿轉載

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

無,鍾意得都一定有特別之處吸引我,未試過無緣無故鍾意一個人而講唔出點解。

首頁

尾頁

跳至