想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

高齡幾次流產,一直都揾唔到好嘅醫生保胎,今次有咗揾咗仁安個醫生,好貴,都唔識幫我保胎,自己又唔知要點做,導致阿B來咗又走咗.....呢D事情唔好意思同人講,所以希望大家可以介紹一個可靠、保胎叻嘅醫生俾我,萬分感謝(emoji)

複式洋房

回覆 cc218 的帖子

我都想講下,我都係高齡,已經自然流咗三次,第一二次我見有少少血同啡當日就去揾醫生,一直有睇開嘅婦科,佢第一次話"冇辦法",我問佢係咪黃體素唔夠,可唔可以打針保胎,佢話"唔建議,因為係自然淘汰,唔會開針",因為我冇經驗,所以我就返屋企休息下,第二日已經好似嚟m咁。第二次見啡又去揾佢,佢有照咗下子宮,話見唔到有胎,當時係5週,話見唔到都正常,但佢今次都係乜都冇幫過我,又係話冇辦法,我問佢我洗唔洗臥床,佢話"你想臥就臥啦,但我覺得冇必要",我當時對醫生都幾失望,覺得即使係唔應該勉強留個胎,語氣都唔洗咁差,佢完全冇教我點做,零建議,我又乜都唔識,到第三次自然流產我都冇再揾佢,再自己上網爬文,先知有可能係免疫染色體嗰啲問題,再响呢個forum問jm介紹醫生,而家等緊驗血報告。

男爵府

cc218 發表於 21-4-16 16:19
高齡幾次流產,一直都揾唔到好嘅醫生保胎,今次有咗揾咗仁安個醫生,好貴,都唔識幫我保胎,自己又唔知要點 ...

懷孕初期,醫生可以幫到你嘅嘢真係唔多,主要都係要靠BB自己生長,連續幾次流產已經係慣性流產,建議搵醫生驗下免疫/ 凝血問題

如果真係有以上問題,食藥/ 打針幫到你

大宅

回覆 foxybaby 的帖子

我同你差不多。流啡睇醫生都係唔開藥唔打針保胎,覺得冇需要,訓床又係冇需要但你鍾意可以訓的態度。。。最後都流產左😭😭本身睇開2個醫生都多人推介先睇,但自己親身試完.....

大宅

高齡幾次流產,一直都揾唔到好嘅醫生保胎,今次有咗揾咗仁安個醫生,好貴,都唔識幫我保胎,自己又唔知要點 ...

建議驗免疫/ 凝血問題

複式洋房

我而家係揾咗陳億仕去檢查,等緊驗血報告,都係呢個forum嘅JM介紹,我第一次見佢佢有解釋免疫等等嘅問題我知,但等多幾日報告出咗再睇下佢點樣分析

複式洋房

回覆 Pinkpinksmile 的帖子

我睇嗰個都係多人睇,朋友介紹俾我,只可以話係同我唔夾

大宅

請問是仁安那位醫生?

大宅

請問是仁安那位醫生?

大宅

我唔係高齡,但都流產左3次,第一次我都怪醫生乜都冇做,去到第三次,我直頭瞓床唔做野,都係照樣漏啡,最後報告話染色體有問題,要走嘅,點保都保唔到

複式洋房

foxybaby 發表於 21-4-17 01:47

我而家係揾咗陳億仕去檢查,等緊驗血報告,都係呢個forum嘅JM介紹,我第一次見佢佢有解 ...

貴唔貴?

大宅

高 0最好做 ivf+ pgs

唔關邊個醫生事

因為好多染色體有問題嘅胚胎

複式洋房

回覆 coolyan2002 的帖子

抽血驗免疫抗體染色體,再加埋驗老公啲精,1萬7千幾,好貴,但冇計

複式洋房

foxybaby 發表於 21-4-18 11:14
回覆 coolyan2002 的帖子

抽血驗免疫抗體染色體,再加埋驗老公啲精,1萬7千幾,好貴,但冇計 ...

一萬七千幾包驗咩

別墅

如果你試過幾次,要驗胎同check 免疫
因為如果染色體/免疫岀咗朋友,保胎都無用,要搵岀原因。
加油(emoji)(emoji)

別墅

明白你既心情,你可以睇仁安醫生李天照教授佢好好呀 ,會保胎而且係依科既權威. 教授比到好大信心我. 比我自己試

我有睇過陳x仕. 但佢不停hard sell 做ivf. 又話成功率點點點 ... 感覺好一般

不過醫生都係人夾人加油

男爵府

hshsk1106 發表於 21-4-18 22:10
如果你試過幾次,要驗胎同check 免疫
因為如果染色體/免疫岀咗朋友,保胎都無用,要搵岀原因。
加油(emoji ...

係架,香港唔係太多醫生專係for免疫加上高齡真係要盡快搵原因然後解決呀!

複式洋房

回覆樓主:

可以搵仁安李教授,佢專睇流產小產case

複式洋房

流產雖然未必關保胎事既, 但本身已經唔開心仲要咁講野!!!
你可以試轉睇黃元坤, 女醫生我諗有同理心D? 同埋佢係才數做免疫, 希望幫倒你

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

蘇x林旺中7樓我依家睇緊
36日咋...緊張緊張

首頁

尾頁

跳至