夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

kellylky 發表於 21-4-17 16:56
我同你掉轉,啱啱生完果陣老公唔會參與小朋友嘅任何嘢(餵奶,換片,沖涼)唔好話陪玩。雖然老公仍然好關心 ...

多謝你呀,我都好認同bb唔係第三者,因為我地都好錫bb.如果佢唔錫bb我真係反而仲擔心。其實我都應該對老公多d信任,因為佢其實對我真係好好。就係因為佢好好,所以當佢少左關心我我就唔習慣(emoji)

子爵府

虎到金來勳章

係咪剛剛生完無耐?bb大過啲會好啲㗎啦大家都太累了

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

kellylky 發表於 21-4-17 16:56
我同你掉轉,啱啱生完果陣老公唔會參與小朋友嘅任何嘢(餵奶,換片,沖涼)唔好話陪玩。雖然老公仍然好關心我,但我都想佢關心下個bb。
所以有d嘢好難得到平衡,佢而家只係將bb放喺第一位,同埋當大家都係一家人嘅時候,一齊睇電視同禁電話都係情趣黎,重要係佢會喺你身邊陪你,唔會分開做。
反而我覺得三個人一齊行街果陣好sweet,訓覺都係三個人攬住一齊訓。唔好令自己覺得bb係第三者,因為佢愛你嘅小朋友都係愛你嘅表現黎。 ...

有左小朋友就去到人生另一個階段,要好好平衡各方面。女人經過懷孕過程,好容易過渡成媽媽的角色。男人不同,尤其是BB還細時,佢地未轉變成爸爸,往往唔識主動分擔工作。
你覺得三個人一齊瞓好sweet,但男人未必咁諗,因為BB一齊瞓無可避免會影響夫妻生活,也減少了夫妻間的交流。在成為好父母之前,我們先要維持好的夫妻關係。提提你,BB和成人一齊瞓係危險的,要小心。

象牙宮

因為感情昇華左.由愛情變咗感情

別墅

961123 發表於 21-4-19 09:44
因為感情昇華左.由愛情變咗感情

都係呀,雖然愛情比以前少,但大家仍然一齊開心舒服生活就夠。搵到一個夾自己嘅人其實都好難得,我都嘗試左大家俾我嘅意見慢慢學習適應,希望一切會變得更好(emoji)

別墅

kinkiyan 發表於 21-4-16 21:35
我係一個好著重感情交流嘅人,生完bb後感覺同老公關係改變左,以前二人世界返到屋企咩都會傾。食完飯就會睇 ...

就算有左BB和工人,都要照顧埋老公,否則就會好似其他post咁講變成同屋主, 咁樣嘅生活就好艱難啦!

首頁

尾頁

跳至