懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好我係超新手
上次period 第一日係3月18日
近呢個星期 我個胸旁兩旁痛 同肚間歇性甘痛 有時一到凌晨 會有一兩下好痛甘
尋日去左急症室睇
驗左尿 初步確實係有左 不過醫生話好早期
我自己用驗孕棒 都係驗到一深一淺的

我想問下 有冇sis 都係係好早好早期同我一樣 個肚成日痛 右冇胃口
因為我有朋友都有左 佢頭一個月係完全冇感覺
但我家陣都係四周有多 就甘
我好擔心有咩事。。。

大宅

miffychan1234 發表於 21-4-17 19:32
大家好我係超新手
近呢個星期 我個胸旁兩旁痛 同肚間歇性甘痛 有時一到凌晨 會 ...

開頭有少少扯下扯下痛。
忍受到,同無流血無流啡就無問題。

複式洋房

回覆 clarissakwan 的帖子

想問sis 係幾早有呢種痛痛地感覺呀?我依家都安慰自己冇啡冇紅就當冇事

別墅

miffychan1234 發表於 21-4-17 22:21

想問sis 係幾早有呢種痛痛地感覺呀?我依家都安慰自己冇啡冇紅就當冇事 ...

due day前幾日就開始間歇性痛

大宅

manyew814 發表於 21-4-17 23:38
due day前幾日就開始間歇性痛

...

大宅

miffychan1234 發表於 21-4-17 22:21

想問sis 係幾早有呢種痛痛地感覺呀?我依家都安慰自己冇啡冇紅就當冇事 ...

我第一次痛係due day 前9日,好記得好似zzzz....zzzzzz.... zzzz 個種微電痛,痛左2日。
跟住之後間唔中都會扯住扯住痛,好似脹痛,m痛咁。痛一陣。
好似頭3個月都會間唔中痛下。

始終子宮脹大都會痛,但係個痛係忍受到。痛一陣咁樣。

複式洋房

明白 我都係間唔中甘 但個肚仔長期都係唔舒服嘅感覺好似漲住漲住甘 凌晨痛得會勁的的甘

複式洋房

我上次月經為3月17,14/4 due date用驗孕棒一深一淺,(我經期過往好準,28日一週期),15/4去診所驗一深一極淺,醫生叫我隔多一星期,到昨日17/4用番同一款驗孕棒,兩條都深色。
依家有下腹間唔時陰陰痛,成日覺得經痛咁。

複式洋房

回覆 Baobaochannn 的帖子

甘sis 你會唔會有時有一陣子係特別那住那住甘
好似比m到嘅痛強多幾倍呀?

複式洋房

回覆 miffychan1234 的帖子

我上個月3/12黎M, 依家有左5wk多啲,我都係胸漲痛同下腹都會有時扯住痛,但都係幾下,或者下腹係谷谷漲漲。至於肚痛我都有呀,有時痛陣就冇野,又時痛痛下急屎我星期一19號都去醫生度拎證明順便問下醫生。

複式洋房

回覆 wywong238 的帖子

哦 謝謝sis ar 因為我見我身邊的朋友佢有左頭個5-6周 冇痛冇感覺甘 我怕我4周幾就痛 有問題 所以好擔心 但通常6周以上先照到有冇宮外孕個的同閃閃 所以我擔心>_<

複式洋房

回覆 miffychan1234 的帖子

唔好咁擔心,放鬆啲:)個個都會有啲唔同架。
咁你睇左第一次醫生未?

複式洋房

回覆 wywong238 的帖子

我因為星期五好痛 所以去睇左急症咋 然後佢寫左信 叫我排政府婦產科 但私家嘅婦產醫生我未睇呀 因為唔係都起碼要夠6周先可以照到咩? 我今日係4周4日咋 想問下你聽日係睇普通科醫生家婦產科醫生呀?

複式洋房

其實計週數係咪上次月經第一天開始計?我又未痛到勁過真係嚟m時痛,都係陰啲陰啲,上網睇都係正常,最緊要係流血流啡。如果你真係好痛梗係睇醫生穩陣。我都諗緊幾時再去睇醫生好,咁快睇,都係得張證明,不如等多排可以照心跳先

複式洋房

不過我昨日冇啦啦左腰痛痛地...好似昨日先開始胸脹同敏感,一掂到就痛...

別墅

miffychan1234 發表於 21-4-17 19:32
大家好我係超新手
近呢個星期 我個胸旁兩旁痛 同肚間歇性甘痛 有時一到凌晨 會 ...

我都係。3月15日經期,一路M痛咁款,以為M到,買定M巾,點知一路都白雪雪乜都冇,但M痛越黎越強,夜晚仲痛醒,4月17日先驗孕,一驗,兩條深粗。。我估M痛係正常,不過唔知痛幾耐。。

複式洋房

回覆 Baobaochannn 的帖子

係呀 計周數係上個月來m嘅第一日開始計架係咪大概6周可以照到心跳架?

複式洋房

大家好我係超新手

我上個period係3月20 first day
同你一樣就黎m前一星期,日日都m痛
開頭冇為意,以為就m到
去到4月19發現m痛頻率好奇怪,一陣陣痛咁
當日即刻就驗到了

複式洋房

我都睇左急症 但醫生話太早
痛同唔痛都唔代表d咩 最緊要冇流血

複式洋房

Josiejosette 發表於 21-4-26 02:40
我上個period係3月20 first day
同你一樣就黎m前一星期,日日都m痛
開頭冇為意,以為就m到

嘩 你同我好似呀!我到依家 個肚一到凌晨 起碼痛醒2 3次(emoji)(emoji)都唔好講日頭有時冇冷冷痛去十多分鐘。。。

首頁

尾頁

跳至