自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

自己仔女咁對自己,父母冇聲出因為愛仔女,唔想煩仔女。出於下代幸福就算,有苦自己知

子爵府

yan_mum 發表於 21-4-17 23:34
那些YC都係特別自私啲

关咩顏色事

伯爵府

好媽媽勳章

babycam 發表於 21-4-18 17:30
睇到呢啲case真係人神共憤

駛唔駛人神共憤咁誇張呀人地家事,3唔識7憤乜鬼唧!兩老自己偏心個仔先至將兩層樓啲錢比曬個仔,佢哋自己都有責任,一家唔知一家事,聽下就算!

伯爵府

etam724 發表於 21-4-17 23:27
D人為咗移民真係咩都做得出

做得出都唔係好人

珍珠宮

減齡達人勳章

重男輕女要付出代價

珍珠宮

大仔同新抱好衰格!咁兩老點算。
其實兩老應該係重男輕女,賣樓移民咁大件事,係好既點會唔搵細女商量下呢?出事先搵細女,分分鐘細女係唔同意既。
有咩理由老人家要貼錢俾後生既去移民啊?

珍珠宮

jellyfish1989 發表於 21-4-18 18:30
关咩顏色事

係囉,所有衰人都係YC。
我都識BC 移民啦。移民唔一定係有顏色,年年都有人移民啦。唔通果d又係YC BC咩

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

偏心的後果。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

luckybaby2011 發表於 21-4-18 17:51
屋契有咩用?有名?

冇名,佢話 apply visa show 俾人睇喎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 21-4-18 12:50
佢飛走咗出國唔返嚟,你告都冇用啦!

有冇都好,佢唔會一到步就入到籍,send埋律師信,或法庭文件去移民局舉報佢

子爵府

schricky 發表於 21-4-18 13:30
個2件人渣都走咗,告都無用啦

Send埋D律師信,法庭文件俾移民局 插佢一刀,就唔信佢一到步入到籍,實行一拍兩散

子爵府

唉,呢d仔拎去打靶就岩,冇良心

伯爵府

自找,誰叫佢哋咁偏心?我係亞女都嬲

大宅

點解可以甘對自己嘅親生父母㗎依D人真係等天收,連自己父母層樓都呃

伯爵府

不孝事件唔關黃藍事依類事件時有發生,不過依單個父母偏心咗個仔,所以個女唔理佢地,搞到無人無物都唔似以前啲case咁同情老人家

翡翠宮

畀面勳章

Natalie625 發表於 21-4-18 21:45
有冇都好,佢唔會一到步就入到籍,send埋律師信,或法庭文件去移民局舉報佢
...

樓係對父母自願賣,錢又係佢地自願俾,成件合法,係唔合情,去英國移民局插乜野?不孝順嗎?
日日是好日

伯爵府

回覆 szesze_lam 的帖子

表面睇大仔一家賤格, 父母偏心抵死, 細女嬲又無錯喎, 咁有幾多內情對父母無同人講呢?大家都唔知, 當花邊新聞聽就算....
不喜勿插

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mother904 發表於 21-4-19 08:19
樓係對父母自願賣,錢又係佢地自願俾,成件合法,係唔合情,去英國移民局插乜野?不孝順嗎?
...

又咁講,真係可以提告既。

父母雖然係自願賣樓,但係當初佢地仔女話係一齊去移民,叫佢地賣左一齊去。

一齊去移民:呢個係一個承諾同埋條件黎。

因為呢個條件,佢地至會去賣樓。

但而家呢個條件無左,咁成件事都變成係欺騙。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

szesze_lam 發表於 21-4-17 23:18
今日同屋企長輩食飯,長輩share佢個朋友兩公婆好慘,兩公婆個大仔叫佢地賣左兩層樓,大仔話一齊移民過英國 ...

佢個仔咁賤,個仔過咗去都唔會好 肯定有報應

翡翠宮

畀面勳章

my005 發表於 21-4-19 08:24
又咁講,真係可以提告既。

咁要係香港報警先,警方受理然後再將個file no俾英國移民局。 如果大家都係香港都仲有得搞,去到冇雷公咁遠就些少忟水。
日日是好日

首頁

尾頁

跳至