家事百科

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2021勳章

入水後洗衣機不轉動是否冇得救?請指教。

版主

2021勳章 2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇error code?

水晶宮

2021勳章

clpapa 發表於 21-4-18 14:48
有冇error code?

冇error code,是舊款扭制,沒顯示屏

版主

2021勳章 2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

知唔知洗衣機型號?

知就上網search 有冇說明書.

水晶宮

2021勳章

clpapa 發表於 21-4-18 16:30
知唔知洗衣機型號?

知就上網search 有冇說明書.

我有說明書,但沒教這情况,但問人說可能是皮帶壞了,或炭粉用光要換。

版主

咁係冇法知點壞同可唔可以維修. 只可以試下拔插蘇等10分鐘插返睇下會唔會回覆運作, 唔得就考慮叫維修或者買新機.

水晶宮

2021勳章

clpapa 發表於 21-4-18 16:40
咁係冇法知點壞同可唔可以維修. 只可以試下拔插蘇等10分鐘插返睇下會唔會回覆運作, 唔得就考慮叫維修或者買 ...

洗衣机會着燈,又能入水和去水,只是不能滾動,所以應同插蘇冇關係。

版主

拔插蘇等10分鐘插返係嘗試"reset" 部機, 唔係覺得同插蘇有關.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊