自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

近日都好多海外姐姐來港都都有新冠病毒,請問有冇人試過冇事又入到屋我請咗個海外姐姐,唔知佢來嘅時候會唔會中招,有啲擔心

伯爵府

回覆樓主:

呢個時勢係咪真係咁迫切要請海外工人?請本地完約唔得咩

公爵府

me2013 發表於 21-4-18 18:11
近日都好多海外姐姐來港都都有新冠病毒,請問有冇人試過冇事又入到屋我請咗個海外姐姐,唔知佢來 ...

叫佢係當地打左針先來得吾得,應該會好d。

珍珠宮

減齡達人勳章

我有個親戚個菲傭入屋冇問題。不過,佢係訂咗22日酒店。到21天隔離完,佢就帶個姐姐去檢查中心,自費$240, 再驗多次。出咗報告,冇事先帶姐姐去兩老屋企。

珍珠宮

FennieMan 發表於 21-4-18 18:33
我有個親戚個菲傭入屋冇問題。不過,佢係訂咗22日酒店。到21天隔離完,佢就帶個姐姐去檢查中心,自費$240, ...
澳門已經延長檢疫期至28日,香港應該好快跟,甚至唔俾嚟香港

大宅

anniellm 發表於 21-4-18 18:20

我請咗好耐啦!同埋而家啲工人好揀擇,我有老人家同小朋友所以唔會選擇我,一係就開天價

公爵府

me2013 發表於 21-4-18 18:49
我請咗好耐啦!同埋而家啲工人好揀擇,我有老人家同小朋友所以唔會選擇我,一係就開天價
...

同情你,我都有姐姐我明

伯爵府

回覆樓主:

驚嘅,唯有再延長個隔離時間,隔夠28,怎至30日,係嘥d錢住酒店,但買個保險

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

如果要湊bb嘅8000一個月都未必請到本地完約,6-7000斷約會易d,當然有人可以4630揾到個,但好難要好好運,請海外真係幾逼切

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

好貴,好多都叫到好高價

珍珠宮

有頭髮邊個想做癩痢,當本地組姐姐揀工又吊高嚟賣(2個唔做,無自己房唔做),香港幼兒服務支援又咁少,又無長老幫手,唔請海外可以點

珍珠宮

可能你未update
今年行情勁離地
本地完約叫價至少高一成半
我搵咗超過10間同區、跨區都係呢啲價
仲要十分揀工
如果中哂有小學生、老人combo
就算有獨立房都唔做
咁既情況,大把人焗住請海外

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

有先得㗎?

通常完約、都會揀會行會走的獨居老人、容易照顧、有初生嬰兒的免問~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

whyyou 發表於 21-4-18 18:36
澳門已經延長檢疫期至28日,香港應該好快跟,甚至唔俾嚟香港

你講得岩

公爵府

2024年龍年勳章

vivibabyvivi 發表於 21-4-18 19:45
好貴,好多都叫到好高價
有少少趁火打劫 feel

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

平平無奇2 發表於 21-4-18 20:44
有少少趁火打劫 feel

根本就係
加上有班衰agent

伯爵府

我哋呢啲雙職父母,屋企冇人幫到手,小朋友長期停課,工人完約俾人高價請走後,年尾開始請海外,依家都嚟唔到,非常迫切,非常困擾

公爵府

me2013 發表於 21-4-18 18:49
...

深表同情。
佢哋開咩價?
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

竇漪房 發表於 21-4-18 19:41
如果要湊bb嘅8000一個月都未必請到本地完約,6-7000斷約會易d,當然有人可以4630揾到個,但好難要好好運, ...

我好彩,2個月前炒左件垃圾, 2個月後已經有新姐姐入屋,4630, 好正常, 我覺得直頭神蹟

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

yurijm 發表於 21-4-18 20:23
可能你未update
今年行情勁離地
本地完約叫價至少高一成半

我有小學幼稚園,share room,請到本地!!4630!!!!

首頁

尾頁

跳至