自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

c27cheun 發表於 21-4-19 14:38
聽過個名但唔知個樣同歌。我80後,唔知係咪90後同00後先認識多D?

我同老公同d friends 60-70 後都識

大宅

識,歌好聽!實力型歌手!唔識既未必人哋唔好,可能只係你地未有時間去認識,請認真去聽下啦!推介!

珍珠宮

音樂係隨年代會轉變,有d 人會覺得林家謙唱得唔好,可能心目中覺得學友先識唱歌
學友年代,我阿媽會覺得關正傑先識唱歌
每個人都懷念自己個年代

公爵府

唔識佢

大宅

小豬澄 發表於 21-4-19 15:06
你好勁 你講既依三位 我都係唔識
不過最近多人講個193超級無禮貌
不過年輕一代都要睇佢係睇邊個地區節目

有堆親戚90/00後,聽到佢地講我咪自己又去search下 之前都係因為佢地先識bts, blackpink個d, hit既唔識的話會覺得自己脱左節,所以咪研究下黎扮young

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Iamsingle 發表於 21-4-19 14:05
我真心唔知係邊個

我只知道佢係唱作人,舊年有首歌喺收音機成日播,但老實唔認得佢亦唔記得佢首歌叫咩名

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

sheepsheepvo 發表於 21-4-19 18:29
有堆親戚90/00後,聽到佢地講我咪自己又去search下 之前都係因為佢地先識bts, blackpink個d, hit既 ...

好似我一位舊同學,為咗令人覺得佢好潮,成日追埋晒啲二打六明星歌星,林奕匡、衛蘭嗰啲都走去簽唱會排隊,成個場除咗工作人員最老就係佢,我哋都費事睬佢一陣間以為我哋真係覺得佢好潮唔Out!

大宅

一人之境好聽,有才華

男爵府

SK921 發表於 21-4-19 14:49
原來有jm同我一樣覺得佢唱歌好難聽, 其實識作歌唔代表識唱歌, 我真心唔識欣賞佢 ...

我都覺得佢唱得好難聽,而且個人好似好囂張咁
講真,好聽到佢大有人在

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

而家知道個名囉,我好少睇電視,電台更加冇聽好多年,而家聽歌主要都係靠YOUTUBE,周深都係見BK有JM講我先識,再去YOUTUBE SEARCH嚟聽

公爵府

識佢係因為睇勁歌金曲頒獎典禮。

象牙宮

咁就知佢係作曲人

大宅

Iamsingle 發表於 21-4-19 14:05
我真心唔知係邊個

我唔識佢,衹係聽過個名。唔覺得紅。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

Anpanmama 發表於 21-4-19 18:36
好似我一位舊同學,為咗令人覺得佢好潮,成日追埋晒啲二打六明星歌星,林奕匡、衛蘭嗰啲都走去簽唱會排隊 ...

林奕匡首高山低谷我好鍾意聽,到而家都仲會LOOP,不過佢就係得呢首歌會喺我個PLAY LIST度

子爵府

我都唔識佢,見另一個post拎獎,得閒會揾佢首歌聽下係咪咁好。

伯爵府

回覆樓主:

聽音樂嘅人一定識佢

佢創作作品好優秀

今年出嚟唱埋

個樣好似張敬軒

https://www.instagram.com/p/CNnUxtrAGSc/?igshid=vtf5w1i0ue44

禁止訪問

大宅

Anpanmama 發表於 21-4-19 18:36
好似我一位舊同學,為咗令人覺得佢好潮,成日追埋晒啲二打六明星歌星,林奕匡、衛蘭嗰啲都走去簽唱會排隊 ...

咁我又冇去追星攞簽名既,只係知道下有呢d組合,聽下佢地最紅個首就算喇

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

佢之前係作曲作詞人,舊年出道拎咗新人獎,今年佢的確幾紅,首一人之境好hit

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

聽過呢個名字但未見過佢個樣

首頁

尾頁

跳至