自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

Xmas吸收勳章

Iamsingle 發表於 21-4-19 14:05
我真心唔知係邊個

我今朝先知佢係邊個

侯爵府

好得意的現像, 幾年前話唔識邊個, 冇聽過

佢的粉絲會湧入嚟介紹, 佢做咩有咩作品你可以去睇吓聽下, LINK都比埋, 方便你去睇下

而家話唔識, 會劈頭話你唔識搜下架咩, 做咩成日話唔識...

大宅

回覆樓主:

我覺得佢自彈自唱個樣好吸引,作曲填詞編曲監製可以自己一手包辦,好有才華

男爵府

唔識唔緊要!而家咪識囉

我之前都唔識好多現家嘅年青歌手 ,但係睇多啲youtube,聽多啲電台同啲後生仔女傾下偈就會知多啲。
我自己睇電視唔會淨係睇一個台,TVB,VIU,開電視都會睇,會知多好多嘢

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

naicha 發表於 21-4-19 15:12

佢的粉絲會湧入嚟介紹, 佢做咩有咩作品你可以去睇吓聽下, LINK都 ...

再唔係就話你out

男爵府

同埋佢把聲好特別,辨識度好高。
鍾意嘅就會好鍾意,唔鍾意嘅就會覺得好難聽

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

完全唔認識佢。阿仔以前有個同學叫林家謙,不過今年15歲咋。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

mkmama21 發表於 21-4-19 15:16
唔識唔緊要!而家咪識囉

我之前都唔識好多現家嘅年青歌手 ,但係睇多啲youtube,聽多啲電台同啲後生 ...

好多YouTuber唱歌都好好聽
沉迷艾辰中 獨特既聲線

mkmama21    發表於 21-4-19 15:23

大宅

唔識唔緊要!而家咪識囉

我之前都唔識好多現家嘅年青歌手 ,但係睇多啲youtube,聽多啲電台同啲後生 ...
佢都成日上tvb
估唔到呢到咁多人唔識

男爵府

2024年龍年勳章

「下一位前度」好聽

男爵府

如果紅你就唔使開post 問。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 Iamsingle 的帖子

去YOUTUBE 睇

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 vivibabyvivi 的帖子

去YOUTUBE 睇下, 其實YOUTUBE 都好多野睇

伯爵府

回覆 naicha 的帖子

認同, 去YOUTUBE 搵唔難, 唉

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

naicha 發表於 21-4-19 15:12

佢的粉絲會湧入嚟介紹, 佢做咩有咩作品你可以去睇吓聽下, LINK都 ...

啲仔女唔識做功課會唔會咁講?
唔識自己search呀,乜都話唔識

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

小豬澄 發表於 21-4-19 15:17
再唔係就話你out

香港嗰啲真係一個都唔識,我淨係識大陸嗰啲顏值高有演技,唱得又跳得嘅小鮮肉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

ckmammy 發表於 21-4-19 14:57
好嘢,終於有人同我想法一樣! 如果佢淨係作曲唔唱歌, 我會更加欣賞佢

我都係
欣賞佢作曲

水晶宮

唔識

伯爵府

姜濤真係唔知佢唱過咩歌
林家謙我有聽過佢d歌
之前有一首叫聽風
幾好聽所以有留意佢個名
亦見過佢上過幾次TVB的音樂節目
但一定唔係好紅law

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

唔識唔緊要!而家咪識囉

我無淨睇一個台
所以我覺得唔應該講到得返viu tv先比機會新人,香港樂壇唔係咁,期待台台一齊百花齊放

mkmama21    發表於 21-4-19 15:36

首頁
12345...7

尾頁

跳至