自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

https://www.hk01.com/%E7%9C%BE%E6%A8%82%E8%BF%B7/613852/chill-club%E9%A0%92%E7%8D%8E%E7%A6%AE-%E6%9E%97%E5%AE%B6%E8%AC%99%E5%BE%97%E7%8D%8E%E6%84%9F%E8%A8%80%E6%83%B9%E8%B2%A0%E8%A9%95-%E5%80%8B%E7%8D%8E%E8%87%AA%E5%B7%B1%E6%8B%8E%E5%92%81%E9%9A%A8%E4%BE%BF%E5%98%85
ViuTV首個音樂頒獎禮《Chill Club推介榜年度推介20/21》今晚於九展舉行,眾望所歸的MIRROR暫時連奪5獎,而暫時排第二嘅單位就係林家謙,包括第十首「Chill Club年度十大歌曲」、「Chill Club年度作曲人」、「Chill Club年度編曲」以及「Chill Club年度唱作歌手」。

然而,一向人氣高的林家謙卻被網民批評,由於他的得奪後的感言太過「串嘴」,首次上台時說:「個獎自己拎㗎?咁隨便嘅?」其後又被網民發現他接過獎座後用手指捽個獎座,到第四次上台時,更直接兩次講「冇乜嘢講」,不少網民覺得他略為囂張。不過,其實今次頒獎禮所有得獎者都是自己「拎獎」,而原因是與防疫相關。

水晶宮

小源 發表於 21-4-19 15:15
https://www.hk01.com/%E7%9C%BE%E6%A8%82%E8%BF%B7/613852/chill-club%E9%A0%92%E7%8D%8E%E7%A6%AE-%E6%9 ...

藝術人性格

男爵府

無禮貌嘅人通常自稱係藝術家,香港通街都有好多。

kwhkwh    發表於 21-4-19 21:57

男爵府

佢個人唔係冇禮貌, 係講嘢比較隨心, 唔識修飾 ,我尋晚有睇電視直播。
佢嘅意思唔係咁樣,唔知點解香港嘅報紙咁鍾意扭曲咗人哋嘅意思

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我喺現場完全無呢個感覺

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

題外話,想知係咪放寬左限聚措施,果晚好似有好多觀眾

伯爵府

apelok 發表於 21-4-19 15:44
題外話,想知係咪放寬左限聚措施,果晚好似有好多觀眾

場館而家可以入75%
viu 琴晚個show 千幾觀眾
係符合限聚令

子爵府

回覆樓主:

舊年睇外國體育賽事,已經不設真人頒獎,獎盃由機械人送去得獎者旁邊自己拎,防疫需要

所以唔係咩新鮮事,佢唔好咁大鄉里啦

男爵府

我覺得佢唱歌好好聽又特別,有才華嘅人唔多,藝術家性格係咁,咁如果佢真係叻又串得起,利申冇睇報道

水晶宮

mkmama21 發表於 21-4-19 15:34
佢個人唔係冇禮貌, 係講嘢比較隨心, 唔識修飾 ,我尋晚有睇電視直播。
佢嘅意思唔係咁樣,唔知點解香港嘅 ...

我同意

子爵府

呢個台同佢啲觀眾唔係好支持旗下藝人串串貢無禮貌嘅咩? 都係迎合佢地, 太謙虛話你老野

子爵府

佢應該係比較率直嘅人,因為我記得佢攞編曲獎,話佢自己編曲唔叻

男爵府

X 2

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我睇一個大陸頒獎禮,都係歌自己去攞個獎。自己攞唔使經多一重人手。

大宅

回覆樓主:

我噚晚隔住咁睇,都覺得投票人數只有8萬係少左啲,既然姜糖投得叱吒,我唔信投viu 既連3萬人數都無。

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

佢根本係一心都諗住 「懶野喇,懶野喇!」佢冇expect過自己拎咁多獎!
之前睇佢訪問,算係一個謙虛既人,侷一路都唔打算咁幕前

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

193 我覺得好冇禮貌,林家謙我唔覺得冇禮貌,我覺得係因為有才華同能力的分別

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

mickeywinnie3 發表於 21-4-19 15:26

藝術人性格

關咩藝術事,根本人品修養問題

好聽啲,就係呢度所講嘅隨心、率直、內向。

白啲講,即係唔識尊重人及場合,口不擇言

子爵府

虎到金來勳章

佢似係內向唔識講嘢

首頁

尾頁

跳至