想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Bb 8週幾走左已有一年,睇過無數咁多文章 媽媽們的經歷 終於不自責了 亦覺得生bb真係好睇緣份 如果緣份夠了避孕都會來
而家爸爸話唔生了 所以行埋都係外射 BB 如果我倆真係有緣 可能都會中呢 哈哈

大宅

點解爸爸話唔生?

男爵府

bonnie2012 發表於 21-4-20 19:47
Bb 8週幾走左已有一年,睇過無數咁多文章 媽媽們的經歷 終於不自責了 亦覺得生bb真係好睇緣份 如果緣份夠了 ...

隨遇而安la

複式洋房

樓主放得開真係好,可能好快就會中

我上年十二月都係8週就自然流產了,唔知點解愈來愈緊張,每日都玩尿;個個月都失望.... 經期就拖得愈來愈長
身體個個人都話放鬆d就會中,但係點放鬆心情(emoji)(emoji)(emoji)
黎一個月m就又少一次機會

複式洋房

Bb 8週幾走左已有一年,睇過無數咁多文章 媽媽們的經歷 終於不自責了 亦覺得生bb真係好睇緣份 如果緣份夠了 ...

加油呀! 放鬆心情其實真係好難
希望有日緣份到

大宅

回覆 J_2008 的帖子

因為一有bb, 荷爾蒙上來 ,產前抑鬱就來找我

大宅

又因為荷爾蒙影響 想jump 想自殺 所以話唔要bb,但去到急症 睇到bb心跳 又回心轉意 但最終可能身體不適合 流了

大宅

如果年紀唔係話去到太大建議可以試下ivf+pgs?

大宅

其實之前我已經習慣咗太太小產,計起條數都已經有四次啦。
之前試過一個6 weeks走咗,
再做ivf中咗個孖,但佢哋前後腳
9 weeks & 22 weeks 走左。
嗰陣時真係傷心到貼地。
但係我哋冇放棄,如是者過咗一年多啲, 再睇啱咗個中醫之後就自然懷孕。
而家阿仔已經兩歲幾啦, 我哋兩夫婦其實年紀唔細。阿仔出世嗰陣時我40,太太38,都知道b出世後湊佢係可能比較辛苦, 但原來都唔係咁辛苦嘅, 反而仲好enjoy。

大宅

bonnie2012 發表於 21-4-22 20:44

又因為荷爾蒙影響 想jump 想自殺 所以話唔要bb,但去到急症 睇到bb心跳 又回心轉意 但 ...

荷爾蒙呢隻嘢好有用, 但佢又會令到女仕心裏有問題.

大宅

又因為荷爾蒙影響 想jump 想自殺 所以話唔要bb,但去到急症 睇到bb心跳 又回心轉意 但 ...

如果真係好想有小朋友,而自己身體唔係幾好。可以考慮下領養,都係一個方法可以有小朋友。

複式洋房

tiff1228 發表於 21-4-20 23:44
樓主放得開真係好,可能好快就會中

我上年十二月都係8週就自然流產了,唔知點解愈來愈緊張,每日都玩尿; ...

今個月唔得下個月繼續努力, 唔好灰心!
有無試過睇醫生, 成個人交俾醫生, 咩都唔好諗, 佢叫你做咩就做咩
會唔會放鬆倒?

複式洋房

流產真係未必關你事架 我之前都係胚胎結構有問題而流產
同我c6精子都有關 所以BB要走 你訓係到咩都唔做都會走 唔好再自責啦
其實如果你真係好想生 都要同你丈夫傾下
最少做個生育檢查

複式洋房

其實如果我結婚時做婚前檢查無咩事係咪唔洗睇?

複式洋房

Skyler67 發表於 21-4-30 12:34
其實如果我結婚時做婚前檢查無咩事係咪唔洗睇?

之前醫生話生育檢查同婚檢唔同
婚檢係睇下有無地貧 打齊乙肝針之類 怕遺傳D病俾BB
而生育檢查係睇兩公婆易唔易有BB

複式洋房

HebiLeung 發表於 21-4-30 13:14
之前醫生話生育檢查同婚檢唔同
婚檢係睇下有無地貧 打齊乙肝針之類 怕遺傳D病俾BB
而生育檢查係睇兩公婆易 ...

係咪揾返婦科, 可pm?

複式洋房

Skyler67 發表於 21-5-3 10:58
係咪揾返婦科, 可pm?

我pm 唔到你喎.....你爬下文啦 好多jm分享睇醫生經驗
私家有寶德仁安生育專科 公家有馬麗威記 我自己因為流產過2次睇過寶德做IVF+PGS
佢個Lab跟得幾好 養胎會不時打俾你傾 不過其實你都要檢查左先知啦
可以食一藥幫下手就得呢
祝好孕 或者你有問題再pm我啦

子爵府

陀仔陀到要生要死又真係難頂d嘅,放鬆心情,家人見你好轉就會俾你再生

男爵府

點樣先可以唔再自責?
我仲係每日都好傷心

複式洋房

我就係食避孕藥而中了, 所以真係睇緣份, 加油, BB會反黎

首頁

尾頁

跳至