自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

垃圾!宜家講緊虐兒呀!虐兒父母又點會愛自己孩子呀?無人性!!!好醜陋呀!唔怪得知老師校長見到都唔理啦!

真係極度憤怒

suetyinyin    發表於 21-4-21 20:30
SiuBBee    發表於 21-4-21 15:23

男爵府

聽完佢講,我都覺得好無言,雖然老師好多野做,未必關心到所有學生,但小朋友打到面瘀,又經常唔返學,老師係未要正視,關心小朋友,老師多野做當見唔到??

侯爵府

回覆樓主:

依條友終極推卸責任,我睇到嘩一聲,事實擺到明兩個老師都睇到有虐待兒童發生,仲攞呢啲好忙嘅藉口冇人性,完全唔檢討,升咗上神枱個個月豆人工就算。建議屯門區換主席,我聽到好似係屯門區係唔係?不過係咁㗎啦,最大粒嗰個教育局長都一樣係依啲語氣,其實而家點解會變成咁?全部都係推卸責任?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

其實有冇報過社署?
傷痕多仍不能定義為“虐兒”?

如社署早接管, 去寄養家庭/兒童之家住, 仲好過同親生父親一齊住, 唔洗死.
不是去保良局俾人領養就仍可以在有監控的情况下見父母

唔知哥哥同繼姐有冇親人收留

珍珠宮

Shellyxlk 發表於 21-4-20 22:38
依條友終極推卸責任,我睇到嘩一聲,事實擺到明兩個老師都睇到有虐待兒童發生,仲攞呢啲好忙嘅藉口冇人性, ...

呢d垃圾都做得屯門主席,怪唔知得虐兒案屯門區多啦

大宅

YKU_123 發表於 21-4-20 22:29
聽完佢講,我都覺得好無言,雖然老師好多野做,未必關心到所有學生,但小朋友打到面瘀,又經常唔返學,老師 ...

x1

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

水晶宮

回覆樓主:

呢D教畜

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

個名叫關愛冰,但把口就咁衰,咁既人都有資格做乜鬼主席,其實幼稚園老師細心啲就會留意到,呢啲係專業教師既基本責任來

侯爵府

Nicole-hui88 發表於 21-4-20 23:25
個名叫關愛冰,但把口就咁衰,咁既人都有資格做乜鬼主席,其實幼稚園老師細心啲就會留意到,呢啲係專業教師 ...

呢位關女士,個名都改得幾好!
愛冰,冷漠到不得了!
關 愛 冰

珍珠宮

mcs74 發表於 21-4-20 22:22
垃圾!宜家講緊虐兒呀!虐兒父母又點會愛自己孩子呀?無人性!!!好醜陋呀!唔怪得知老師校長見到都唔理啦 ...

呢啲人咁都講得出,過到自己嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

欣賞北區重案madam發言
聽到眼濕濕
同類案件最嚴重!

要正視問題
堵塞漏洞呀
武關愛女士收聲當幫忙啦

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

侯爵府

Nicole-hui88 發表於 21-4-20 23:25
個名叫關愛冰,但把口就咁衰,咁既人都有資格做乜鬼主席,其實幼稚園老師細心啲就會留意到,呢啲係專業教師 ...

個女人唔好為教師狡辯,有事就推卸責任,冇事就神化老師,幼稚園老師每日對個小朋友三個鐘,小學時間更加多,根本就算係唔係老師,一個正常人如果知道個小朋友長期受虐待,都應該報警處理,而且好多時就算其他人問小朋友自己屋企嘅狀況,咁細個都唔識得答,始終虐待佢嘅係佢嘅至親,係佢唯一依賴嘅人,呢啲真係要靠良心。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

goldpiglet 發表於 21-4-20 23:34
聽到眼濕濕
同類案件最嚴重!

真係打個電話就可以救返妹妹
放下自在

男爵府

回覆樓主:

講埋啲咁既說話,無人性

大宅

頭先c6 睇新聞睇到呢條友既訪問
都有鬧佢咁講即係推卸責任

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

佢咁都講得出

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

之前有個組織都鬧男仔班主任, 受虐學生講出黎仲比人質疑講大話, 真係好唔應該!
放下自在

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

goldpiglet 發表於 21-4-20 23:34
聽到眼濕濕
同類案件最嚴重!

見到madam 眼濕濕,我諗起韓國小鄭仁,三次有人報案,警察都唔受理,無扣留養父母,仲交番小鄭仁俾兩個惡魔,如果當時有一個警察肯做嘢,小鄭仁可能就唔洗死

首頁

尾頁

跳至