潮流時尚

跳至

首頁
34567...9

尾頁

別墅

hattienail 發表於 21-4-21 11:05
其實如果唔中意h 既其他產品既客人真係唔多岩買h , 真心或直接代購仲快靚正啦,唔差果少少錢

好似 ...

So sad我識欣賞嘅H items好多都唔計配貨

Anyway H有佢嘅忠粉s
我地呢d唔夠忠心嘅就無可能係鋪買到BKC/大熱款架啦
早已接受現實
想買就搵可信嘅代購啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

sk21208 發表於 21-4-22 08:01

只信專門店親手抱出H袋, 出面假袋太多, 真盒真塵袋真單真五金卻是假袋,
小心~ H袋唔係幾千蚊, 見過有小紅書說在法國代購買左9萬幾的袋,
原來是賣3千幾仿袋, 你我都唔識睇又係上網問人真假, 再者, 代購是賺錢, 一個B才8萬幾, 佢地賣15萬
唔好同我講, 買得好開心, 我用20+萬買袋+配貨, 穿哂上身又安心, 唔好過找代購, 買完又心慌慌~
配貨到位SA幫到你
◕順其自然啦~♥ ◕

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

kekka 發表於 21-4-22 10:07
只信專門店親手抱出H袋, 出面假袋太多, 真盒真塵袋真單真五金卻是假袋,
小心~ H袋唔係幾千蚊, 見過有小 ...

好好好好好同意!

大宅

dearwhale 發表於 21-4-21 19:34
Agree! H既藝術感同埋襯色/玩呢樣嘢好吸引人,亦都暫時未有其他牌子可以比到呢個感覺我 一件pro ...

絲巾畫作靚到唔捨得掛上身,我真係去錶裝當畫。其他牌唔係唔靚,但唔係個樣野

男爵府

sk21208 發表於 21-4-22 08:01

其實我唔係好明點解會有某部分貨又唔計配貨,又個個唔同,呢樣h真係做得怪

大宅

hattienail 發表於 21-4-22 10:20
其實我唔係好明點解會有某部分貨又唔計配貨,又個個唔同,呢樣h真係做得怪
...

有咩唔計配貨?
袋、銀包唔計,仲有咩?

男爵府

skywalker05 發表於 21-4-22 10:42
有咩唔計配貨?
袋、銀包唔計,仲有咩?

我自己sa話全部唔係袋就計,但有識人:香水, twilly , 化妝品。fashion jewellery 或大約$1000嘅嘢都唔計,喺呢度爬文仲見到,有JM佢sa話鞋都唔計

大宅

覺得受氣嘅已經停咗冇買;唔覺得受氣就繼續買。所以你條問題係唔成立的

大宅

建議覺得受氣嘅JM真係唔好去求袋,其實H係揀客,供應量不足,按priority去serve。。。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

hattienail 發表於 21-4-22 10:57
我自己sa話全部唔係袋就計,但有識人:香水, twilly , 化妝品。fashion jewellery 或大約$1000嘅嘢都唔計 ...

睇你買開咩, 90絲巾1條都3800, 是計的, 當你買nqb, 基本上買絲巾, 香水, 鞋, 都達標啦,
如果qb, 講緊買都要10萬+ 咁你揀大額的鑽石+衣服, 鞋, 絲巾唔係更快到位咩???!!
在H買幾萬野好易, 當你好想買一個QB!! 只怪自己能力咋,
我唔打算出qb, 但SA都開始問我想要乜袋....
都是我買下買下..... 連nqb都沒太大興趣, (本身有B & K)
◕順其自然啦~♥ ◕

大宅

kekka 發表於 21-4-22 11:24
睇你買開咩, 90絲巾1條都3800, 是計的, 當你買nqb, 基本上買絲巾, 香水, 鞋, 都達標啦,
如果qb, 講緊買都 ...

在H買幾萬野好易...不能同意更多 次次去都話慢慢買少少就算 但係成日見到靚野就忍唔住

男爵府

kekka 發表於 21-4-22 11:24
如果qb, 講緊買都 ...

唔係我呀,我無出袋煩惱,我自己本身無計配率,中意就買佢又自動比袋我,我想話有人講佢自己sa好多野唔計我問返我自己果個,佢都話好怪,不過個個sa做既野唔同

kekka    發表於 21-4-22 12:10

翡翠宮

dearwhale 發表於 21-4-22 11:48
在H買幾萬野好易...不能同意更多 次次去都話慢慢買少少就算 但係成日見到靚野就忍唔住
...

試埋件8萬幾的大衣非常好看, 只怪自己唔捨得買..... 不是我階層人買
◕順其自然啦~♥ ◕

大宅

hattienail 發表於 21-4-22 12:02
唔係我呀,我無出袋煩惱,我自己本身無計配率,中意就買佢又自動比袋我,我想話有人講佢自 ...

其實我SA從來冇同我講過「配貨」呢樣野,我都係上網睇先知原來SA會幫手計住啲客配夠未、爭幾多、咩計咩唔計咁。。。

平時佢地返hot item SA會為自己嘅熟客reserve,揀隻手鈪SA就捧個Kelly出來、揀件大褸SA就捧個Constance出來,我同我啲朋友大致practice都係咁上下,SA會問我地呢樣鍾唔鍾意、嗰樣鍾唔鍾意,唔鍾意嘅咁最近想要啲咩然後張羅~

我地都唔係咩大客,亦唔係已經幫襯左十年八年嗰啲舊底客,但唔會一入門口就話要人地神台件貨,然後又好似被迫買啲自己未識欣賞嘅嘢咁。

大宅

lilycheunglily 發表於 21-4-22 12:21
其實我SA從來冇同我講過「配貨」呢樣野,我都係上網睇先知原來SA會幫手計住啲客配夠未、爭幾多、咩計咩唔 ...

我係度做左功課先開始去H買野...頭一兩個QB係會計下數既,但係之後都好隨心見到SA keep起靚野就買下咁,開始有默契就冇認真計lu

大宅

hattienail 發表於 21-4-22 10:57
我自己sa話全部唔係袋就計,但有識人:香水, twilly , 化妝品。fashion jewellery 或大約$1000嘅嘢都唔計 ...

咁佢個SA有問題啊!
咁講成間鋪得衫、傢品、錶鑽先計囉

大宅

hattienail 發表於 21-4-22 12:02
唔係我呀,我無出袋煩惱,我自己本身無計配率,中意就買佢又自動比袋我,我想話有人講佢自 ...

其實有時陰謀論睇
講SA都衰不如搵代購買呢類
我會錯覺是代購既宣傳

男爵府

lilycheunglily 發表於 21-4-22 12:21
其實我SA從來冇同我講過「配貨」呢樣野,我都係上網睇先知原來SA會幫手計住啲客配夠未、爭幾多、咩計咩唔 ...

我一開始入坑果陣都會計架。會問,但好彩係遇到個天使sa, 佢教我成件事無得咁精準話比你聽幾比幾,叫我放心信佢,佢會安排,咁我就開始無計啦,個個月照去買野又個個月佢都有驚喜比我喎

Sa講過信任好重要,如果唔信佢,佢幾努力幫我,我都會覺得佢呃我,咁我又覺得幾岩喎講得

但我覺得都真係唔係個個sa好,真係有朋友以為都係買咩都得,但點知佢買哂野之後sa先同佢講呢樣唔計果樣唔計咁呢d就唔係幾好,明明h都無指引話香水絲巾唔計數,我估係sa個人preference only , 佢唔想個客買咩你同佢講咩唔計,但就算係咁都早少少講啊,總之一句講哂,人夾人,真係唔岩就要換sa 唔好忍

男爵府

dearwhale 發表於 21-4-22 12:41
我係度做左功課先開始去H買野...頭一兩個QB係會計下數既,但係之後都好隨心見到SA keep起靚野就買下咁,開 ...

真呀,信得過好重要,同埋香港果班sa已經無大陸咁癲起碼唔會比逼人買馬安先

男爵府

skywalker05 發表於 21-4-22 15:14
其實有時陰謀論睇
講SA都衰不如搵代購買呢類
我會錯覺是代購既宣傳

都有可能喎

首頁
34567...9

尾頁

跳至