自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

阿仔張小被被(12年了)每逢夏季會攞黎冚,琴晚諗住巢出黎洗發覺被邊洗到爛,請問有冇得補救,佢點都唔肯掉

象牙宮

入被袋得嗎?
或攞去比人車過條新包邊

珍珠宮

搵 d改衫阿姐,連工包料將張被包邊就可以

水晶宮

mercurycc 發表於 21-4-21 14:38
入被袋得嗎?
或攞去比人車過條新包邊

謝謝你回覆,佢唔肯入被袋要聞住黎瞓,請問如果比人車要自己買布去嗎?唔知貴唔貴呢

水晶宮

loved 發表於 21-4-21 14:40
搵 d改衫阿姐,連工包料將張被包邊就可以

謝謝你回覆,知唔知大嘅價錢幾多?

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

如果你自己會車, 揾D差不多的布料包邉.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

減齡達人勳章

同我細孖一樣(就黎15歲),我可以掉佢任何嘢,除咗佢張bb 被,及2隻由bb跟大嘅公仔,佢真係會同我博命架。
你去揾人補唔貴,但要問清楚會點補,仲要問埋你個仔得唔得。

珍珠宮

Fion710 發表於 21-4-21 14:43
謝謝你回覆,知唔知大嘅價錢幾多?
吾知嫁!個個地區吾同,要求布料吾同又吾同價,如你果區多人做改衫會平d, 你自己去格下價。溫馨提示:如被係小朋友用,最好要求軟料純棉質地

水晶宮

emt1314 發表於 21-4-21 14:45
如果你自己會車, 揾D差不多的布料包邉.

我自己唔識

子爵府

Fion710 發表於 21-4-21 14:41
謝謝你回覆,佢唔肯入被袋要聞住黎瞓,請問如果比人車要自己買布去嗎?唔知貴唔貴呢
...

咁你問左佢先去車好D,車左可能又唔同感覺,佢未必鍾意

水晶宮

FennieMan 發表於 21-4-21 14:47
同我細孖一樣(就黎15歲),我可以掉佢任何嘢,除咗佢張bb 被,及2隻由bb跟大嘅公仔,佢真係會同我博命架。 ...

我仔都係15歲,記得呢張被係佢3歲時買,因為佢自己第一次一個人瞓就係呢張被陪住佢,佢真係好緊張小被被,你講得啱要同佢商量下先

水晶宮

loved 發表於 21-4-21 14:49
吾知嫁!個個地區吾同,要求布料吾同又吾同價,如你果區多人做改衫會平d, 你自己去格下價。溫馨提示:如被 ...

等我問下先

侯爵府

Fion710 發表於 21-4-21 14:36
阿仔張小被被(12年了)每逢夏季會攞黎冚,琴晚諗住巢出黎洗發覺被邊洗到爛,請問有冇得補救,佢點都唔肯掉 : ...

有衣車就包邊啦.

水晶宮

Natalie625 發表於 21-4-21 14:52
咁你問左佢先去車好D,車左可能又唔同感覺,佢未必鍾意

同阿仔商會下,謝謝你

珍珠宮

Fion710 發表於 21-4-21 14:41
...

如果我係你個仔,我唔會肯俾人掂我張被,更何況俾人車,改我張被

你問左你個仔,如果唔介紹條邊就由去啦

水晶宮

終極熊貓 發表於 21-4-21 15:20
如果我係你個仔,我唔會肯俾人掂我張被,更何況俾人車,改我張被

你問左你個仔,如果唔介紹條邊就由去啦

謝謝你回覆,因為邊位爛到露左D棉出黎,阿仔有鼻敏感加上佢要聞住瞓覺,今晚返去同佢商量下

子爵府

純路過.. 因為我2個小朋友 (仲係幼稚園同初小) 都會係咁聞自己張bb被... 原來到15歲都仲會咁唔好意思... 諗起到將來2個小朋友大左都係咁.... 我覺得好可愛...

水晶宮

milkteabb 發表於 21-4-21 15:33
純路過.. 因為我2個小朋友 (仲係幼稚園同初小) 都會係咁聞自己張bb被... 原來到15歲都仲會咁 ...

唔使唔好意思,大家傾下計 我細表弟3x歲都有張小被被(叫做珠被,好似政府醫院果張薄被),佢結婚搬出去住攞漏左,結果半夜返舅母屋企攞返,佢話冇張小被被會訓唔着

象牙宮

Fion710 發表於 21-4-21 15:45
唔使唔好意思,大家傾下計 我細表弟3x歲都有張小被被(叫做珠被,好似政府醫院果張薄被),佢結婚搬 ...
亞仔細時見佢鐘意張被,即刻去買多2張,
洗時替換,就係怕第日要搵搵唔返了樣,
而家有3張輪流用又唔快殘。

侯爵府

我個仔嗰張被(BB包被)聞到14歲,佢半夜瞓到朦朦朧朧都會搵張被聞下㗎!

只係要去外國讀書怕醜唔帶去咋!

首頁

尾頁

跳至