自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

早前傳出周嘉洛4月尾暫別《愛·回家》,接替王祖藍的位置於新一套古裝劇上當男一,當時他受訪表示:「我隨心隨緣啦,一切聽從公司指示。」對於自己即將做男一竟然看似不太興奮,可能是有關於今日傳出的消息,原來他並不是男一,只是劇中第三男主角,真正的男一是曹永廉。

曹永廉入行27年,即使外父是姜大偉,也甚少嘗男主角的滋味,今次有傳他榮升男一,絕對是對他演藝生涯的重大鼓勵。雖然資料未經確實,但已經傳得似層層,劇名叫做《痞子殿下》。《香港01》就此事詢問監製陳耀全,暫時未得到回覆。

希望唔係真,tvb係時候捧下小鮮肉上位,唔好下下等到佢地變中佬先嚟捧

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

周做下男二男三先,然後就擔正做男一,咁樣對周都係好事,佢依家都係二十二歲咋,大把機會!

佢最大鼓舞係可以跳出愛回家圈子,走入劇組拍正劇,洗甩金城安陣味!好過朱00好多架喇!

水晶宮

我有D怕怕了, 加埋百幾二百歲做男一女一男二女二

Kwankwanxa    發表於 21-4-22 13:42

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

ChingYee123 發表於 21-4-22 09:46
周做下男二男三先,然後就擔正做男一,咁樣對周都係好事,佢依家都係二十二歲咋,大把機會!

佢最大鼓舞係 ...

佢25歲,當年林峰、黎諾懿 23歲做男主角,bosco、ron、Samuel 24歲做男主角,周嘉洛仲要已經拎埋男配,好應該乘勝追擊。唔駛揹重飛演大劇,呢d小品喜劇做男主角試水溫都可以。

珍珠宮

jtw_ki 發表於 21-4-22 09:55
佢25歲,當年林峰、黎諾懿 23歲做男主角,bosco、ron 24歲做男主角,周嘉洛仲要拎埋男配,好應該乘勝追擊 ...
當年唔同啦,依家世界普遍年齡老化,好多家庭式韓劇都係中老年人做主角,加一班後生既配襯,韓團先興小鮮肉架唧!

又好似美國總統咁,以家都係老人政治。以前既美國總統都只係四五十歲既中年人,依家就個個都七八十歲老年人!年齡老化係世界性!

珍珠宮

安仔25歲,朱00先係22歲!

侯爵府

上校車 發表於 21-4-22 09:54
我有D怕怕了, 加埋百幾二百歲做男一女一男二女二

X2,佢哋做佩角好D,諗起佢地過百歲仲拍情侶就

翡翠宮

畀面勳章

安仔慢慢由男三做起,條路會行得長d。黎諾懿到而家都未曾完全洗去馬壯的影子,安仔如果咁快擔正,口碑同收視麻麻的話會影響以後,好快被人打沉。
日日是好日

男爵府

真心覺得tvb啲劇男女主角太老,仲要嚟嚟去去嗰幾個, 最慘有時同劇入面角色年齡不符扮後生,想當年八九拾年代五虎劉嘉玲曾華倩 陳松伶鄭伊健等都係二三十出頭,同埋好耐冇青春劇,例如以前四葉草, 戀愛自由式… 其實開返呢啲青春劇畀班新一代試下當磨練,可以放喺j2度播, 培育下新人。

侯爵府

jtw_ki 發表於 21-4-22 09:35
早前傳出周嘉洛4月尾暫別《愛·回家》,接替王祖藍的位置於新一套古裝劇上當男一,當時他受訪表示:「我隨 ...

伍詠薇做女一

Tvb 唔好咁啦,比個大股東鬧完都唔醒
要比機會後生上
睇下內地劇集,啲男女主角幾後生

水晶宮

而家9:30 見到馬神配陳瑩我都真心驚嚇

BBHHO    發表於 21-4-22 10:43

珍珠宮

處境劇唔同正劇!拍正劇都有適應期架!依家跳出去做男三已經好幸運架喇!大小姐間唔中出去拍正劇都係做一啲三打七既閒角咋!

珍珠宮

mother904 發表於 21-4-22 10:05
安仔慢慢由男三做起,條路會行得長d。黎諾懿到而家都未曾完全洗去馬壯的影子,安仔如果咁快擔正,口碑同收 ...

黎諾懿係佢演技唔得所以先半浮沉,林峰、bosco個d演技比較好嘅就一飛沖天,條路暢通無阻,我相信安仔演技應該都唔差。其實可以開d青春劇俾佢地,tvb都好耐冇拍青春劇

珍珠宮

依家咪拍緊套青春劇囉:青春不要臉!

大台主要觀眾客源係普通家庭觀眾,年輕人唔係首要目標,事實上年輕人大多都唔會有睇電視既慣性,特別係呢個年代,網上大把野吸引佢地,佢地根本無時間心情睇電視!

子爵府

回覆樓主:

話曹同伍男一女一,係黎自內地論壇,我睇過留言,係嗰位網民自己以為啫,然後鬧tvb用老人做主角,似自導自演,而香港娛樂版記者最興喺討論區 (香港+內地)抄料當新聞

子爵府

回覆樓主:

伍詠薇做女一? 好趕客嗟!
其實TVB不如俾機會安仔啦!佢已經有晒拍劇經驗,又有觀眾緣,做戲又夠詼諧並重,我覺得佢演戲時某D演繹方法幾有周星馳 feel 㗎,係一個可造之材!

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如曹和伍在劇內談情說愛,少女情懷,想起都毛管戙。

子爵府

Lopopo 發表於 21-4-22 10:06
伍詠薇做女一

Tvb 唔好咁啦,比個大股東鬧完都唔醒

伍做女一我都
老實講不嬲唔覺佢正,可能我唔識欣賞啦,但後生嗰時就話者,而家仲成日覺得自己好正好索引死男人咁,真心嘔

子爵府

回覆樓主:

tvb成日都只係用啲幾十歲以上嘅舊人,應該好似大陸咁多啲用新人,咁唔會咁悶吖

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

jtw_ki 發表於 21-4-22 09:55

佢25歲,當年林峰、黎諾懿 23歲做男主角,bosco、ron、Samue ...

Samuel即係邊個?

首頁
12345...6

尾頁

跳至