自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

曹永廉其實做男一唔係太好睇, 做男二或三無問題, 夜晚睇佢做Duncan個角色做得好, 公公都做得好, 其實捧吓新人都幾好, 大台二幾歲都未做到主角, 首選捧朱00!

珍珠宮

好媽媽勳章

我覺得是宣傳技倆而已, 當大家紛紛替安仔不值, 宣傳味十足, tbb跟著就會宣佈改用年青人.

珍珠宮

jtw_ki 發表於 21-4-22 10:09
黎諾懿係佢演技唔得所以先半浮沉,林峰、bosco個d演技比較好嘅就一飛沖天,條路暢通無阻,我相信安仔演技 ...

你講果d除左有演技仲有樣,安仔個樣爭d ……

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

appleyuen 發表於 21-4-22 10:29
Samuel即係邊個?

陳鍵鋒

子爵府

Duster 發表於 21-4-22 10:18
伍詠薇做女一? 好趕客嗟!

其實TVB不如俾機會安仔啦!佢已經有晒拍劇經驗,又有觀眾緣,做戲又夠詼諧並重 ...
支持安仔,佢演技好,又勤力,希望TVB俾多啲機會佢

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

曹幾年前同阿田套 "她她好的少女年代",都係男一來!當時都做得幾好呀!

禁止訪問

男爵府

kayen 發表於 21-4-22 10:03
X2,佢哋做佩角好D,諗起佢地過百歲仲拍情侶就
諗起佢同蝦頭個套戲, 有D打冷震....
另外, 曹個樣同髮型真係唔多得囉.

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

點解無線好似大倒退咁,講真見到啲卡士都冇興趣睇。仲有不停的翻拍與續集,收視低係有原因的。

水晶宮

上校車 發表於 21-4-22 10:09
而家9:30 見到馬神配陳瑩我都真心驚嚇

直頭想
不過冇追呢套劇,見到萬二蚊都唔開胃

珍珠宮

回覆樓主:

套套劇離不開有愛情線
老男中女談情說愛睇得好尷尬

珍珠宮

Hayashi-San 發表於 21-4-22 10:49
大陸、南韓日本、台灣 ...

二十出頭 已經係一線主角

仲木村?木村都係上世紀既事啦,佢依家就係中年人囉!

近兩年睇有線韓劇,幾十集果啲,好似舊年套係韓國收視好高既劇集"once again" 咁,男女主角都係三四十歲,中老年人都有感情戲,咪一樣樣囉!

至於VIU台,果啲所謂後生仔咁既款咁既演技,如果係TVB拍正劇男一,仲唔俾人剷到上天?你要知道妖台好少人睇,睇得既大多都係因為信念要堅定捧場,包容性超強架!

琥珀宮

jtw_ki 發表於 21-4-22 09:35
早前傳出周嘉洛4月尾暫別《愛·回家》,接替王祖藍的位置於新一套古裝劇上當男一,當時他受訪表示:「我隨 ...

tvb嘅死症就係唔夠膽用新人

禁止訪問

牛年勳章

公爵府

jtw_ki 發表於 21-4-22 09:35
早前傳出周嘉洛4月尾暫別《愛·回家》,接替王祖藍的位置於新一套古裝劇上當男一,當時他受訪表示:「我隨 ...

覺得周未擔得起男一同埋外型一般 佢除左愛回家外,劇集只做過閒角,做吓男二男三先會穩陣啲。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

jtw_ki 發表於 21-4-22 10:45
陳鍵鋒

thx

禁止訪問

珍珠宮

Hayashi-San 發表於 21-4-22 11:19
我意思係:悠長假期、戀愛世紀 ...
當年的木村,幾多歲?係 24歲
我明你既意思,以前TVB都係一樣二三十歲就做主角!

我一直表達既係時代唔同喇,近年任何層面都係老人化,現今四五十歲都認為好後生,年齡老化係世界性!美國總統都七老八十啦,以前美國邊可能有咁嚴重既老人政治呀?

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Chiuchoiluck 發表於 21-4-22 10:52
點解無線好似大倒退咁,講真見到啲卡士都冇興趣睇。仲有不停的翻拍與續集,收視低係有原因的。
...

無線近排做緊嗰兩套劇,簡直慘不忍睹。唔關用唔用年輕人事,係個劇本唔掂,啲演員無個想睇

Chiuchoiluck    發表於 21-4-22 15:34

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至