自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Hayashi-San 發表於 21-4-22 15:11
CCTVB 為左慳錢,呢幾年炒左幾多人?但仍然蝕咁多.
你唔知?

妖台員工有幾多呀?藝人都無乜幾個啦,來來去去就係咩MIRROR、ERROR,仲要炒咩人呀?有咩人可以俾佢炒?

當然啦,大台炒極都仲有幾千員工喎,而炒既係員工,唔係藝人,藝人反而仲要用300萬高薪邀請鍾嘉欣返來拍劇添呀,真係好使唔使,使呢啲錢!

仲有呀,大台藝人本來好多商演及外出登台的,大台藝人收費都係較高的,所以呢方面抽傭都幾和味,但因為黑暴滋擾佢地既藝人商演,去年又因為疫情而無晒商演及登台既機會,幾乎係零收入囉!

珍珠宮

回覆樓主:

好怕睇伍姑娘

子爵府

回覆樓主:

viu台啲劇,專搵tvb佢地口中嘅老嘢返黎拍劇,做戲其次,最大價值係踩舊東家

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

cheung2000 發表於 21-4-22 15:30
好怕睇伍姑娘

佢 d 髮型+ 打份好似想話比人知佢好鬼型 , 但效果真心嚇瓜人 , 佢連拍劇都唔好啊 , 出黎柴嘩嘩玩吓遊戲好啊 , 拜托

珍珠宮

simple430 發表於 21-4-22 15:37
佢 d 髮型+ 打份好似想話比人知佢好鬼型 , 但效果真心嚇瓜人 , 佢連拍劇都唔好啊 , 出黎柴嘩嘩玩吓遊戲 ...

前10年還可以,但老左太乾,啲表情又over,成個女色魔咁,不了

子爵府

不過曹永廉回覆東網時否認其事:「唔係啦,呢套劇我只係其中一個角色,男主角依然係同嘉洛!」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0422_00862_001.html

子爵府

唔知係咪對家搵打手去forum造謠

"就此事聯絡上監製陳耀全,他直指消息不確,不知道為何有此傳聞,並強調:「周嘉洛是男一沒有變,他飾演王子角色。朱敏瀚是男二,劇中朱仔是武癡,不單功夫最好,還會騷肌;曹永廉飾演鏢局的二當家。」

至於女主角方面,監製說陳瀅是女一演公主角色,JW(王灝兒)是女二,劇中演鏢師一角;伍詠薇沒有參與這部劇。他透露新劇是武俠世界的故事,將會在5月初開拍,日前已造型。"

https://std.stheadline.com/realt ... 0%E6%B2%92%E8%AE%8A

男爵府

我寧願睇蝦頭做女一都唔想睇伍做女一囉!

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

jtw_ki 發表於 21-4-22 09:35
早前傳出周嘉洛4月尾暫別《愛·回家》,接替王祖藍的位置於新一套古裝劇上當男一,當時他受訪表示:「我隨 ...

男三係咪應該係配角,主角通常一兩個,好少三個男主角,三個女主角。

珍珠宮

回覆樓主:

曹搭伍?呢個組合做男一女一好驚嚇喎,剩係伍一個都好趕客
曹其實剩係做男配好睇

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

其實當年劉德華、朝偉、苗橋偉都係好後生做男一,當年啲花旦都係青春無敵,
這時TVB愈做愈旺,氣勢如虹⋯⋯

都唔知點解,現在啲男一女一全部都四十幾五十歲。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

忌廉寶寶 發表於 21-4-22 10:20
伍做女一我都
老實講不嬲唔覺佢正,可能我唔識欣賞啦,但後生嗰時就話者,而家仲成日覺得自己好正 ...
係喎,伍完全唔好睇女一搵過第2個啦我鐘意睇曹做男一

大宅

simple430 發表於 21-4-22 15:37
佢 d 髮型+ 打份好似想話比人知佢好鬼型 , 但效果真心嚇瓜人 , 佢連拍劇都唔好啊 , 出黎柴嘩嘩玩吓遊戲 ...

我覺得一啲都唔型,好專登咁,又似似哋男人,演技又麻麻

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

cbeyond 發表於 21-4-22 14:40
明, 唔係必然, 不過暫時仲係。
睇吓viu個頒獎典禮, 講到幾多人捧場, 原得個8萬人投票,收視高極有幾多 ...

居安思危好重要, 如果TVB 仲係咁大安旨意, 人地舊年廣告費賤價, 唔等於今年會再賤價, 而且VIU 既劇內容比TVB 大膽D, 題材創新D, 都係值得TVB 反思.

到今時今日仲搵緊歐陽波比, 馬小玲同馬神做男一女一, 真係好趕客囉.

禁止訪問

珍珠宮

WChan 發表於 21-4-22 17:26
居安思危好重要, 如果TVB 仲係咁大安旨意, 人地舊年廣告費賤價, 唔等於今年會再賤價, 而且VIU 既劇內容比T ...

viu我無睇身邊班3x歲有捧場
好似幾十年前大台除了肥皂劇
亦兼容班新浪潮導演拍些好前衛題材
大台確實倒退好保險師奶群為主
劇情似廣播劇洗住碗都可以追
好似「天與地亅要坐住追細嚼大佬ban硬

珍珠宮

其實俾佢試下都無壞,佢係愛回家都磨練咗咁耐,試下其他角色都好,唔好成日揾50歲返黎談情說愛,50+歲做父母輩角色比較合理
如果揾50歲返黎做主角,題材要改變下,唔好成日搞到初戀拍拖咁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

kk1979 發表於 21-4-22 15:00
點解TVB成日唔聽我們班BK 阿媽既意見...係都要拍D男1,2,同女1,2加埋幾百歲既劇!

...

係呀,我已轉睇陸劇多,又青春又靚仔靚女

男爵府

回覆樓主:

Tvb最近幾套劇都係40-50歲談情說愛,唔係話中年唔可以有愛情,但佢地係特登扮年輕咁去演
Tvb又唔係無20-30既藝人,但就只喜歡用年紀大的人去担戲做男一女一。

子爵府

jtw_ki 發表於 21-4-22 09:35
早前傳出周嘉洛4月尾暫別《愛·回家》,接替王祖藍的位置於新一套古裝劇上當男一,當時他受訪表示:「我隨 ...

tvb 成日揾埋D半百做情侣,仲要談情,作為C9嘅我,真係投入唔到,唔该揾D年青人拍下D青春劇喇,我冇青春,就係想回味吓

首頁

尾頁

跳至