夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

爸爸走的時候,我第一時間聽到消息,爆喊打俾我老公,老公剛剛揸車出左去學車,第二日考試,但我好惱距無即時番來陪伴,距話五系因為五重要,系因為五識得拒絕已經約好既事,心中始終有刺

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

過左去就算啦~向前望~

大宅

樓主,你爸爸在天都希望你夫妻和睦,恩恩愛愛,吾好因爲呢件事搞到心中有刺了。有時男人應對呢D突然事情,未必好似女人甘的。

別墅

irismomopig 發表於 21-4-22 16:38
樓主,你爸爸在天都希望你夫妻和睦,恩恩愛愛,吾好因爲呢件事搞到心中有刺了。有時男人應對呢D突然事情, ...

如果角色調轉,我相信距知道點做

別墅

0030 發表於 21-4-22 16:32
過左去就算啦~向前望~

五需要介懷呢啲事情?因為 好重要,如果系我,我會即刻放低所有事情,因為人死不能復生

男爵府

YKAM 發表於 21-4-22 15:59
爸爸走的時候,我第一時間聽到消息,爆喊打俾我老公,老公剛剛揸車出左去學車,第二日考試,但我好惱距無即 ...

咁佢學完車,有冇即刻返嚟陪你

大宅

爸爸走的時候,我第一時間聽到消息,爆喊打俾我老公,老公剛剛揸車出左去學車,第二日考試,但我好惱距無即 ...

我阿爸走嗰陣,我嗰件乜表示都冇,冇比帛金,冇去送殯

大宅

樓主節哀順變,你爸爸一定只願你開心,唔想因為佢而令你兩夫妻有爭吵。
你老公當時係咪已經係學車中? 可能咁唔知點中途離場。 或者唸,唔係佢唔care你, 只係個人唔夠細心/處事反應唔夠快姐, 雖然唔係佢爸爸, 但相信都一樣內心會難過。

男爵府

聽到都嬲!但佢解釋既原因雖然覺得仲嬲,但又真係有啲人係咁

禁止訪問

公爵府

ccc_ho 發表於 21-4-23 04:33
jm不要放在心,有時男人就係粗心大意,如果好介意,開心見誠地講同提議佢下次點做你會舒服d,你想佢陪你, ...

你居然用粗心大意去形容?寫字少了某些筆劃,出門忘記鎖好門窗,叫粗心大意。我會將樓主老公的行為稱之為冷血及不近人情

子爵府

BK Milk勳章

YKAM 發表於 21-4-22 17:41
五需要介懷呢啲事情?因為 好重要,如果系我,我會即刻放低所有事情,因為人死不能復生
...

事情已經發生左,改變唔到。
父親都唔想見到你咁樣。
不如你開心見誠同老公傾下,希望佢明白你好介意呢類情形,想佢點做(當然希望你將來唔需要咁做)。

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 YKAM 的帖子

甘你就繼續介懷下去啦~

別墅

SUMSUM_88 發表於 21-4-22 20:24
咁佢學完車,有冇即刻返嚟陪你

學完有打俾我,沒有陪我,番左屋企準備番工,到放工先有再打來....

別墅

bbiq 發表於 21-4-22 20:30
我阿爸走嗰陣,我嗰件乜表示都冇,冇比帛金,冇去送殯

甘應該五系五識做,系五去做,忽略件事,不可原諒

別墅

ada_fung 發表於 21-4-23 07:27
事情已經發生左,改變唔到。
父親都唔想見到你咁樣。
不如你開心見誠同老公傾下,希望佢明白你好介意呢類 ...

我只系想知,真系有人五會將心比己,距媽媽癌症,我有邊一次五系請假,調假陪去醫院,五系計較,

子爵府

回覆樓主:

好冷血
而樓主第一時間係搵佢 得到咁既回應 我覺得好悲涼
不過樓主睇開d 唔好太認真再追究了 盞得自己一個唔開心 不值

男爵府

我諗我會同你一樣。

曾幾何時,我爸打電話來話要即刻見我,同我傾身後事(阿爸以為自己命不久已,事實上係佢自己誤會左醫生意思),我當時好驚,打比老公,佢正在坐火車返大陸做野,佢立即話唔使驚,佢即刻返來陪我去,我果下好感動。我聽完佢講,即時有左勇氣同佢講唔使,咁佢話 同阿爸傾完要話佢知。

大宅

老公「揸車」出去「學車」?

子爵府

BK Milk勳章

YKAM 發表於 21-4-23 12:07

我只系想知,真系有人五會將心比己,距媽媽癌症,我有邊一次五 ...

想問:你心裡想佢點答?你先至會原諒佢?
明白你係唔開心,但你現在沒有向住解決問題的方向前進,而係開始鑽牛角尖。

首頁

尾頁

跳至