自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-4-23 23:34
因為林善囉,又睇在個仔份上,老人家不嬲都唔想家吵屋閉。習慣佐服侍個仔,我細佬到而家都要阿媽幫佢洗鞋 ...

你細佬幾大呀?我細佬18歲已經自己住。30歲結婚生仔。我外家都唔洗我點理架啦。當然我爸媽有幫手。

珍珠宮

MaMaJOE 發表於 21-4-23 23:37
你細佬幾大呀?我細佬18歲已經自己住。30歲結婚生仔。我外家都唔洗我點理架啦。當然我爸媽有幫手。
...

27歲 但佢識親都係懶女人。唔做嘢,大食懶
而家唔知點呢?好少返屋企訓。問又唔講

男爵府

MaMaJOE 發表於 21-4-23 22:21
成日朝早就見到咁。今日我終於忍唔住同我奶奶講。我老公未起身。多數係2叔啦。如果真係all係個廁板度。係咪 ...

嘩 咁好過份喎

珍珠宮

唔搬咁唯有忍
睇嚟大家都要一齊住埋同一屋簷下好長時間
奶奶縱仔係佢嘅事,做新抱不宜理會
做媽媽企喺自己仔嗰邊好正常,所以唔好以為自己出聲話叔仔係幫緊奶奶
都係嗰句,無能力搬係唯有忍
有能力搬何需忍

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

叫佢地搬啦,自己屋企都唔愛護,當正公厠咁

男爵府

秋天與楓葉 發表於 21-4-24 00:39
唔搬咁唯有忍
睇嚟大家都要一齊住埋同一屋簷下好長時間
奶奶縱仔係佢嘅事,做新抱不宜理會

我唔係走去話2叔呀。我影左問我奶奶會唔會係尿黎。我朝朝都見到有。我老公未起身。2叔起左身出左門。2嫂唔知有無用過廁所。我奶奶問2叔係咪他既。他就鬧奶奶屈他啦。2公婆一人一句嘈得好緊要。話人屈他地。樣樣野啄住哂他地喎。
咁多年黎。用完洗手盆濕哂。牙膏滴係枱面。得她用既垃圾桶又要奶奶掉。廁所板長期濕既。沖涼唔執頭髮。對拖鞋除正係廁所門口。用完人野又唔洗又唔認。樣樣同她地執手尾唔出聲咩。話親就唔認屈返落我地度。大聲夾惡。2公婆都係咁架。

男爵府

回覆樓主:

仲要好話我地出聲攪是非囉。係咪叫做是非先

男爵府

MaMaJOE 發表於 21-4-24 01:58
我唔係走去話2叔呀。我影左問我奶奶會唔會係尿黎。我朝朝都見到有。我老公未起身。2叔起左身出左門。2嫂唔 ...

通常有d人做錯想要唔認,就用無賴招數,惡過人,撩起事端,搞大件事。。
仲要覺得係比人屈先搞到家嘈屋閉

伯爵府

MaMaJOE 發表於 21-4-24 01:58
我唔係走去話2叔呀。我影左問我奶奶會唔會係尿黎。我朝朝都見到有。我老公未起身。2叔起左身出左門。2嫂唔 ...

佢地兩公婆係咪好細廿幾果d?

男爵府

Pinky28 發表於 21-4-24 02:23
佢地兩公婆係咪好細廿幾果d?

四十幾啦

男爵府

用叔仔面巾抺廁板吧 比佢洗面都索到陣陣尿味 零舍有親切感

男爵府

回覆樓主:

你叫佢去睇泌尿科。唔係7 老8十柯成咁。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

MaMaJOE 發表於 21-4-23 18:35
四十幾啦

咁你奶奶都唔後生,仲要做佢地工人,真慘。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

妳出去加把口佢地覺得妳多事,妳叫妳老公出面好d

男爵府

fuddlewuddle 發表於 21-4-24 05:19
妳出去加把口佢地覺得妳多事,妳叫妳老公出面好d

我無加把口呀。他地2公婆2個個鬧奶奶。後尾2嫂入左房。我老公出面3仔那講野咋。我從來無同她地嘈過。我係問我奶奶覺得咩黎
我成日朝早都見到

男爵府

vivi_C 發表於 21-4-24 04:50
用叔仔面巾抺廁板吧 比佢洗面都索到陣陣尿味 零舍有親切感

諗到都做唔到啦

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

幻想唔到1間屋住咁多人
之前都見過朋友嫁左入人地公屋夾唔黎,最後俾錢佢個妹搬出去住囉 不過之後佢阿媽好似有啲失落,有時會半夜座客廳等門

琥珀宮

kit2004 發表於 21-4-23 22:26
佢應該長期係咁。只係佢呀媽就慣佢。搬吧!

如果以前阿叔係咁,實比我阿嫲鬧爆,呢啲從來都係家教問題

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

好冇品呀!!!
屋企廁所……

首頁
23456...8

尾頁

跳至