夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Delete

伯爵府

我地冇諗住生小朋友,我都做左家庭主婦幾年,老公對我態度冇變,都係咁錫我

男爵府

肥肥寶 發表於 21-4-24 12:10
我地冇諗住生小朋友,我都做左家庭主婦幾年,老公對我態度冇變,都係咁錫我 ...

你就好啦,我朋友同我講嘅時候就係話,如果我哋係有共識唔要小朋友就話啫,但係我老公好想要,而6299亦好傳統

水晶宮

回覆樓主:

你幾大?如果老公想要我會生,萬一佢搵出面女人生你就慘!

男爵府

Fion710 發表於 21-4-24 13:13
你幾大?如果老公想要我會生,萬一佢搵出面女人生你就慘!

呢個就係我朋友嘅意思,雖然佢無講出口。

我四十幾,之前咩都試過都係得個吉,心理好攰

男爵府

Showy 發表於 21-4-24 13:20

聽你咁講 其實你都想要㗎喎 有冇一齊得檢查下係邊方便出現問題 而家仲有機會㗎如果想生

大宅

Showy 發表於 21-4-24 13:20

做女人你話幾悲哀?吾係唔想係想吾到?如果經濟許可去外國揾醫生佼佼佢?我有朋友去台灣佼惦生咗個仔返學啦?

男爵府

ppiikkoo 發表於 21-4-24 15:57
聽你咁講 其實你都想要㗎喎 有冇一齊得檢查下係邊方便出現問題 而家仲有機會㗎如果想生
...

要做嘅嘢都做哂,ivf都做過,雖然我哋未至於做幾廿次去試。

其實只係我朋友咁樣善意提醒,睇吓大家係咪都覺得係咁

伯爵府

Showy 發表於 21-4-24 12:16
你就好啦,我朋友同我講嘅時候就係話,如果我哋係有共識唔要小朋友就話啫,但係我老公好想要,而6299亦好 ...

其實我地都經歷過拉鋸時期,幾年前我仲係廿幾歲既時候,因為情緒病冇再工作,佢就想我係屋企湊細路,想生bb,但我因為驚遺傳所以唔想生,因為我自己都係遺傳,雖然醫生話只係四分一机會會中,但我唔想博,去見婚姻輔導,心理學家叫我地離婚,但佢太愛我冇諗過離婚,至於6299我已經好多年冇見佢地,因為我99太恐怖,影響我情緒,咁多年都係老公自己返去佢地到俾家用佢地,有一次我地嘈到我離家出走去住左兩日酒店,佢去左揾62 sd左段62既錄音俾我,話我唔生仔唔緊要架,冇見佢都原諒我,最緊要我地開心,近年佢已經冇再迫我生仔,都唔會要我見佢屋企人,每日生活都好開心

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

肥肥寶 發表於 21-4-24 19:28
心理學家叫我地離婚,但佢太愛我冇諗過離婚
JM, 呢個所講「心理學家」真係靠害, 好彩你C9冇聽佢老點

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

肥肥寶 發表於 21-4-24 19:28
其實我地都經歷過拉鋸時期,幾年前我仲係廿幾歲既時候,因為情緒病冇再工作,佢就想我係屋企湊細路,想生b ...

咁你老公真係好愛你,喺佢父母同你之間,你老公揀咗你,你62都support 你哋,恭喜你啊,希望你哋以後都開開心心。

我老公樣樣事都以佢父母為先,如果有日6299開聲幫佢揾埋女人,我絶對想像到。

其實我有諗過,除非6299走咗,生仔嘅壓力先會無,雖然咁諗好衰。

男爵府

Showy 發表於 21-4-24 18:22
要做嘅嘢都做哂,ivf都做過,雖然我哋未至於做幾廿次去試。

其實只係我朋友咁樣善意提醒,睇吓大家係咪都 ...

有冇去想生bb區睇,好多野學。我果時就跟紅d綠d, 日日餵燉花膠養厚子宮床,仲有飲食都好緊要。試左3個月就成功

珍珠宮

Showy 發表於 21-4-24 12:02
幾年前quit咗無再做嘢,原本想生但都係無。最近有朋友話,咁樣會唔會攪到自己响屋企地位好低微,呢一層我之 ...

邊關事,唔做野同無能力係唔相等,無能力剩係識食訓痾就做唔做野都低微。有能力就你想低都無人比個低位你

男爵府

PIGPIG朱 發表於 21-4-24 22:17
邊關事,唔做野同無能力係唔相等,無能力剩係識食訓痾就做唔做野都低微。有能力就你想低都無人比個低位你
...

見到你咁講個心無咁翳,雖然我都係咁諗,我返工嘅時候做到外國企業高層,但係响佢哋眼中所謂嘅能力就係生仔。以前都仲話賺到錢,而家

珍珠宮

Showy 發表於 21-4-24 23:23
見到你咁講個心無咁翳,雖然我都係咁諗,我返工嘅時候做到外國企業高層,但係响佢哋眼中所謂嘅能力就係生 ...

女人有錢,同有搵錢能力,仲洗咩理人地點睇

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

見到你咁講個心無咁翳,雖然我都係咁諗,我返工嘅時候做到外國企業高層,但係响佢哋眼中所謂嘅能力就係生 ...
jm, 你是否低微, 不是由「生仔」決定。以你的智慧, 你應該明我講乜。做得你c6既, 怕且應該質素同你不相百中。
再講,我相信樓主, 雖然「quit咗無再做嘢」, 但全職在家, 打理頭家,都不是易事。
jm 現在在家, 工作壓力應該消失了吧, 呢幾年有冇試? 有時在隔壁版聽說,壓力好關事。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

其實好睇個老公,我自己反而覺得生完有dd呢種感覺。未生前反而無。

我都試過辭職係屋企調理身體想生仔,都搞左成三年幾,呢段期間反而老公呵護備至,兩個成日周圍去拍拖,我老公屋企都係傳統,但尊重。

生完之後可能老公經濟壓力大左,同埋我洗錢多左,佢有時有d表現出黎比我感覺到唔舒服。

大宅

最大鑊係男家傳統,只怕佢地諗你做ceo都唔及是但一個生左bb既女人

男爵府

PIGPIG朱 發表於 21-4-24 23:42
女人有錢,同有搵錢能力,仲洗咩理人地點睇

咁我又唔係甘比咁有錢,係我就唔驚呀

我個朋友就係驚我越唔返工揾錢能力就越低,無做嘢幾年返出嚟都唔會搵得返以前人工。

男爵府

kwhkwh 發表於 21-4-25 00:58
jm, 你是否低微, 不是由「生仔」決定。以你的智慧, 你應該明我講乜。做得你c6既, 怕且應該質素同你不相百中 ...

其實當我fd咁講,我都話老公如果係要走嘅,生咗仔都可以出事。咁當然我fd覺得生咗仔,出事機會率會低啲。

生仔方面可以做嘅都做咗,而家就咁順其自然,但之前做咁多野都唔成功,我都唔奢望順其自然會成功。

首頁

尾頁

跳至