自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

最近上moovxx,睇返兼職時薪,好多都係4x,會唔會低左d?定係其實市價就係咁?

男爵府

zhaochongde 發表於 21-4-25 23:03
最近上moovxx,睇返兼職時薪,好多都係4x,會唔會低左d?定係其實市價就係咁?
...

我最近搵到份飲食業,5x時薪

公爵府

...

其實...冇話多少
有人有需要都會做住先
我做緊份pt 都係4x起薪點,過咗一個月加5x
服務性行業

侯爵府

...

有部份都比去年年頭/疫情前低

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

...

差不多
有工做住先
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

回覆樓主:

我朋友個女返xx堂餅店,佢話得40蚊1粒鐘,仲要做左N年都冇加過,估唔XX集團出手咁低……

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

water524 發表於 21-4-26 01:18
我朋友個女返xx堂餅店,佢話得40蚊1粒鐘,仲要做左N年都冇加過,估唔XX集團出手咁低……
...

好低

伯爵府

water524 發表於 21-4-26 01:18
...

揾唔到第二份高啲㗎咩?點解仲做?有人肯做就比少啲,無人肯用就比多啲,市場定律

水晶宮

畀面勳章

...

我仔啱啱搵到份零售part time都係4x/hr

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

不嬲都係咁上下
我女讀u開始有搵pt我都有keep住8
所謂有手有腳唔駛咩經驗嘅,餐飲業,promotor,補習社,助教,係$50左右。$4x都有,性質可能輕鬆少少
我女返過社區中心,由$42(dse暑期)加到$47(正式大學生),真係為cv好睇㗎咋

男爵府

回覆樓主:

咁低~文職會否高D?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Charlotte_mom 發表於 21-4-26 07:53
不嬲都係咁上下
所謂有手有腳唔駛咩經驗嘅,餐飲業,promotor,補習社,助 ...

補習社我朋友出$70 to 80/hr 請人……

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

麥當勞都仲係39至40, 而家兼職都好睇供求, 一般服務性行業可能會有多啲職位,文職嘅相信甚少,朋友公司係日本貿易,都係出手50蚊一個鐘,仲要求多多, 好似學歷經驗唔係可以即刻上手。 搵食艱難

大宅

我文職pt $5x,兩年無加過人工,我公司店舖pt就5x尾60頭左右,不過人哋做左四五年,知道出面市道唔好,搵過好多文職pt廣告話可以$60至70,但最多出$60俾我,所以仲未轉工

子爵府

Charlotte_mom 發表於 21-4-26 07:53
不嬲都係咁上下
所謂有手有腳唔駛咩經驗嘅,餐飲業,promotor,補習社,助 ...

補習社老師,ngo咁低

goldpiglet    發表於 21-4-26 12:51

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

bhamcy 發表於 21-4-26 08:41
補習社老師,ngo咁低

我朋友的補習社出$70 to 80/hr 請人……

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

兼職都睇學歷和要求,勞動階層一般時薪高d

珍珠宮

不嬲都係咁上下

除了cv好睇,俾佢地體驗下,攞下經驗都唔錯!

首頁

尾頁

跳至