自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

ydoris 發表於 21-8-30 14:38
想問下大家,阿囡今日收到恒大OFFER,佢本身BEST 5都係吾夠分入U,本來係打算去日本讀日文再升學,但日本疫 ...
依家咁既情況, 我真係有錢既話都情願我囡留係香港讀書, 真係有咩問題都有照應

同埋恆大唔差架, 未升格為大學前, 都好多學生讀

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

miriam 發表於 21-8-30 15:00
依家咁既情況, 我真係有錢既話都情願我囡留係香港讀書, 真係有咩問題都有照應

同埋恆大唔差架, 未升格為大 ...
我就係咁諗,總之有書讀又負擔得起。如果出左國我真係好擔心。。。日本好似醫院無位俾確診者入院醫。。。大囡都係英國讀左半年就返左香港讀埋個學位。今年仲想報科大讀MASTER。。。

水晶宮

ydoris 發表於 21-8-30 14:38
想問下大家,阿囡今日收到恒大OFFER,佢本身BEST 5都係吾夠分入U,本來係打算去日本讀日文再升學,但日本疫 ...
又會咁遲至有OFFER 既? 你地有冇報 ASSO/HD 之類呀?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

ydoris 發表於 21-8-30 15:03
我就係咁諗,總之有書讀又負擔得起。如果出左國我真係好擔心。。。日本好似醫院無位俾確診者入院醫。。。大 ...
佢有心讀既, 係香港有機會咪佢試左先, 佢真係覺得唔岩無問題, 出年再去都得

連你大女都留係香港讀, 俾多 d 信心細女啦

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

有報,佢有個HKCC既ASSO同埋HKDI既HD。但恒大係JUPAS既SSSDP學位。今日係第二輪放榜。今朝收到電郵要今日留位。我見日本無晒消息又擔心,拿拿聲俾左5000蚊先。

王國長老

ydoris 發表於 21-8-30 15:09
有報,佢有個HKCC既ASSO同埋HKDI既HD。但恒大係JUPAS既SSSDP學位。今日係第二輪放榜。今朝收到電郵要今日留 ...
佢報得恆大呢科, 都係心儀先會報, 俾信心佢丫

侯爵府

miriam 發表於 21-8-30 15:10
佢報得恆大呢科, 都係心儀先會報, 俾信心佢丫
老實講,佢話JUPAS要填咁多,亂填一通。不過都係想讀個科既。

王國長老

ydoris 發表於 21-8-30 15:13
老實講,佢話JUPAS要填咁多,亂填一通。不過都係想讀個科既。
俾一年時間佢囉, 得就得, 唔得先再諗係咪去日本讀

侯爵府

miriam 發表於 21-8-30 15:21
俾一年時間佢囉, 得就得, 唔得先再諗係咪去日本讀
仲有幾日諗。。我無咩問題,不過要開解下佢睇佢點諗。。。多謝妳意見。。

公爵府

ydoris 發表於 21-8-30 15:26
仲有幾日諗。。我無咩問題,不過要開解下佢睇佢點諗。。。多謝妳意見。。
...

恒大讀啦,日本出年先唸。
恒大吾差的,仲係sssdp,日本有咩好。
我外生上年已經話去日本,佢阿媽都吾比因得一粒仔,而家做野先,下年再唸。

侯爵府

lilysun123 發表於 21-8-30 15:44

恒大讀啦,日本出年先唸。
聽到妳講個人都好心情好多。。。日本咩嘢好。。。哈哈。。。疫情下,真係香港最好。。

首頁

尾頁

跳至