自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

miriam 發表於 21-4-26 07:31
今日開始考 DSE,我知你都好緊張,不論點都好,我會支持你!

加油(emoji)

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我阿囡都係今日開考,政府安排學生回自己學校考試。令我安心很多。。。。。希望大家都順利完成。。加油。。

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

加油!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

raven 發表於 21-4-26 08:23
我地反而叫佢保3就算數, 令願其他科沖星
3 一定會有, 但佢唔係望 3

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

MariaTsui 發表於 21-4-26 08:25
幸好有補習,只靠zoom,真系死!
zoom......咪話啦..........靠 zoom 真係死左都唔知咩事

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

csc_cherry_chan 發表於 21-4-26 08:26
明明有人可以係區內考,
都唔知知點解要咁遠,
計過搭車要搭完巴士轉西鐵再轉輕鐵,
6:15.......同我一樣.........點解要難為考生...........

伯爵府

我仔都係

王國長老

ydoris 發表於 21-4-26 08:40
我阿囡都係今日開考,政府安排學生回自己學校考試。令我安心很多。。。。。希望大家都順利完成。。加油。。 ...
我囡得一科要去青衣考, 個心真係定好多

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

王國長老

KenHim 發表於 21-4-26 08:43
我仔都係
大家努力加油~~

侯爵府

回覆 miriam 的帖子

加油!祝囡囡考試順順利利

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

我也有親友今屆DSE
齊齊加油

快啲出來贈慶啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

男爵府

miriam 發表於 21-4-26 08:07
舊年好過今年丫

我見到你嘅post,舊年的感覺返曬嚟

舊年同今年各有各辛苦啦

回想舊年阿仔考dse, 疫情關係,mock都考唔到,考評局一時又話延期考試, 一時又話取消, 搞到班考生無所適從,都唔知讀唔讀好

之後其他公開試又話取消,例如ib, A Level, 最後只係淨返dse繼續開考, 考生心情如坐過山車, 起起伏伏

今年考生也非常悽涼,上課的日子寥寥可數, 什麼也要靠自己了

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

miriam 發表於 21-4-26 08:43
6:15.......同我一樣.........點解要難為考生...........
點解叫難為學生?我囡本身係跨區返學架,DSE都轉左元朗區。佢今日都晨咁早未天光返學校考架。學校係三月尾仲專登用幾日模擬考DSE俾同學熟習。我覺得吾錯WOR。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

miriam 發表於 21-4-26 07:31
今日開始考 DSE,我知你都好緊張,不論點都好,我會支持你!

放下自在

水晶宮

回覆樓主:

翡翠宮

畀面勳章

我女星期六考完chem,佢自己同我講,對左答案岩左幾多條,我叫佢唔好再對,考完唔好再諗,專心應付未來科目。
日日是好日

子爵府

牛年勳章

加油

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

首頁

尾頁

跳至