自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

jamesbond007 發表於 21-4-27 23:18
傳菜職員無打针,只可以在A區傳菜,唔可以傳去C區喎 !笑齒好野!

唔知黎緊會唔會有一輪搶人潮???打左疫苗嘅人工可以叫高啲

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

幸福花海 發表於 21-4-28 08:28
我又覺得幾好,有選擇比食店自己揀,唔煩喎,做到會有多啲生意,員工都有利,如果做唔到嗰啲可以照舊,好過 ...

我唯一覺得分區係搵黎攪

男爵府

點解要搞到咁複雜
難為做飲食業既人,為左哩堆ABCD迫所有員工打?
唔打就炒?打左既優先請?
對有d有病既,擔心接種既人好唔公平

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

回覆 lovemisha 的帖子

愈搞愈亂,唉!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係唔知政府D人諗咩

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jamesbond007 發表於 21-4-27 22:48
是這樣嗎?

我都好少喺討論平台批評政府...

係今次推出呢一個a b c d類食肆,真係覺得廢到無可再廢,叫啲市民點樣去識別囉..

唉! 食餐飯啫,點解要搞到咁煩呢!?

男爵府

好複雜!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

咁我沒打針, 沒裝安心出行, 那我沒得選擇堂食? *因只有B食肆? 對嗎? 我好亂呀
◕順其自然啦~♥ ◕

複式洋房

食個飯啫,搞到咁複雜係咩意思?

男爵府

滅時潘 發表於 21-4-28 08:55
依家好多食肆都100%客量
50%客量真係把鬼

咪係,真係最頭個1個月時有啲跟,之後全部100%入座率啦,癈!

侯爵府

fanny590 發表於 21-4-27 22:51
點可能確切實行到, 我好有疑問

我地嘅智慧真係諗唔到點執行,不過嗰班高官嘅智商高等到去外太空,一於等佢哋自己諗

侯爵府

washipig 發表於 21-4-28 07:26
點分一回事,是否可以執法一回事。亂到咁,有咩事一定諸多辯駁

講真,佢講啲咩50%入座率,講就講得耐,真係有人執過法咩? 90%咪又係靠「自律」?
做咁多A B C D,學校又玩分數返學法,不如認認真真老老實實清零,全面恢復正常運作啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

jamesbond007 發表於 21-4-27 23:05
可以C的話,不會B.
市民有權知食肆的氣泡等级喎
食環有責任公報喎

如果食店做到C同D直頭恨不得全香港都知啦

一定會自行公開,等啲想多人食又食得夜既食客選擇

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

D的話,食客係咪要向餐廳出示針咭?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

牛年勳章

現時大部份食店都是B類, 我見極少數行A的食店, 例如MOS, 是貼了標準格式的告示,

我相信將來可以行C,D的食店都會貼告示, 但市面上絕大部份都是冇貼告示的B類食店

侯爵府

去D安全D

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

jamesbond007 發表於 21-4-27 23:05
可以C的話,不會B.
市民有權知食肆的氣泡等级喎
食環有責任公報喎

睇你咁講,突然諗起王傑

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

諗果條友, 堅離地, 廢中之廢

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至