潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問問如果而家咁嘅時勢,買以下配貨可以出到k28 嗎?wishlist 只望一個灰色系K28 x ghw 內縫

伯爵府

冇人會答到你架。點知你SA好唔好,點知你地點溝通

個個都唔會一樣

大宅

新手?

我覺得唔夠,你呢度加埋都係1:1多少少. 睇好多新手都要高配,連啲舊客呢個數都未必得。

仲有條頸鏈都要訂, 到咗先至計spending

大宅

p_ma 發表於 21-4-28 23:23
想問問如果而家咁嘅時勢,買以下配貨可以出到k28 嗎?wishlist 只望一個灰色系K28 x ghw 內縫

就算有人係呢度答你得 最後到你都未必出到...
幫唔幫你出到係睇你sa 你都係直接問佢仲好吧

別墅

bettyc123 發表於 21-4-29 00:19
新手?

我覺得唔夠,你呢度加埋都係1:1多少少. 睇好多新手都要高配,連啲舊客呢個數都未必得。

但點解條necklace官網有現貨?網站買係咪唔計spending?

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

snowiemama 發表於 21-4-29 05:30
但點解條necklace官網有現貨?網站買係咪唔計spending?

網站跟各間實體店一樣係獨立運作的
配貨問題請參考Hermes101
work hard PLAY hard

子爵府

如果係第一個袋
仲要灰色系
呢個配比多數未必得

大宅

9成9 fine jewellery or watch 都冇現貨,你條頸鏈要釘,錶上星期我問都要訂。好彩如另一間shop有貨而sa又肯幫你調貨就快啲,唔好彩如香港冇現貨,sa都話唔知等幾耐。最慘係要貨到先計spending, 如你想快啲有袋,要選啲有現貨的買

別墅

生命麵包 發表於 21-4-28 23:48
冇人會答到你架。點知你SA好唔好,點知你地點溝通

個個都唔會一樣

我都明白,想攞個idea

wcpcelia    發表於 21-4-29 09:31

別墅

bettyc123 發表於 21-4-29 00:19
新手?

之前搵過依位sa 買嘢,我有其他H bags 都唔算新手,之前去旅行又買下香港又買下,而家想睇下係香港搵定一位sa 買出QB ,想知而家市況

別墅

FATFATBO 發表於 21-4-29 00:21

就算有人係呢度答你得 最後到你都未必出到...

我都明白,如果d sa 肯答實,我唔洗係度問啦都係想攞個idea

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 p_ma 的帖子

不要急, 找好的SA(起碼你地都傾到計), 要經店買, 網店不計算的, 現在K28 不止1, 你唔好計到咁盡, 多數1.1-1.2開始排, 排隊期間又買少少咁,
配貨到位包包自然有, COLOR, 扣, 多幾隻揀又好DD
◕順其自然啦~♥ ◕

男爵府

1:1出B30依家都未必得,K28更難,你要有心理準備配過十萬都仲有好多人排你前面等袋……灰系金扣亦係多人等嘅spec...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

p_ma 發表於 21-4-29 09:09
之前搵過依位sa 買嘢,我有其他H bags 都唔算新手,之前去旅行又買下香港又買下,而家想睇下係香港搵定一 ...

因為出QB很煩, 我case同你差不多, 但現況香港要高配袋, 要出qb一定鎖定一個sa,
首先要夾

◕順其自然啦~♥ ◕

別墅

Carriegerrard 發表於 21-4-29 08:06
如果係第一個袋
仲要灰色系
呢個配比多數未必得

笫一個QB,咁是否而家要配十至十二萬先有機會?同埋洗唔洗要買下RTW 會易啲?

別墅

momobbpig 發表於 21-4-29 08:57
9成9 fine jewellery or watch 都冇現貨,你條頸鏈要釘,錶上星期我問都要訂。好彩如另一間shop有貨而sa ...

謝謝回覆

別墅

kekka 發表於 21-4-29 09:18
回覆 p_ma 的帖子

不要急, 找好的SA(起碼你地都傾到計), 要經店買, 網店不計算的, 現在K28 不止1, 你唔好 ...

謝謝回覆,依幾樣係我最想要的大銀碼items, 都預咗中間要買多少少

翡翠宮

p_ma 發表於 21-4-29 09:35
謝謝回覆,依幾樣係我最想要的大銀碼items, 都預咗中間要買多少少
...

我sa好老實, 佢比約數買多少, 佢見我用birkin kelly, 都知我user,
有講太多人留港消費, 配貨較高, 因為我冇細袋而問c19, mk1

◕順其自然啦~♥ ◕

別墅

babyivyfei 發表於 21-4-29 09:21
1:1出B30依家都未必得,K28更難,你要有心理準備配過十萬都仲有好多人排你前面等袋……灰系金扣亦係多人等 ...

謝謝回覆,明白晒

珍珠宮

p_ma 發表於 21-4-29 09:29
笫一個QB,咁是否而家要配十至十二萬先有機會?同埋洗唔洗要買下RTW 會易啲?
...

正如樓上JM所講, 真係好睇個SA幫唔幫手, 真係好難講實幾多至夠數, 呢個心理遊戲好難玩的
如有爬文, 綜合近來嘅H行程, JM你擬購的items只係1:1左右, 可能未係好夠數, 尢其你嘅wish list係K同埋係大熱灰色系
分享我個人經歷(本週剛出了個K25 Retourne, Etain GHW), 我係八個月內買咗3個items, 包括咗兩隻鑽錶同一條belt
第一隻鑽錶係現貨, 買嘅時候已同SA講想要K25 Retourne 灰或者藍色系, 當時差少少夠1:1
第二隻鑽錶係訂貨, 其實係買第一隻時二選一之下暫時放棄的, 但經過咁多個月之後始終放不下它, 所以今個月中比咗50%訂金訂咗, SA話快則三個月, 慢則半年至一年至有貨
但估唔到10日就收到SA訊息話錶已到, 當時佢完全無講袋呢個topic, 我亦打算取錶時再提佢, 因為已經spend到接近1.8了
勢估唔到攞錶的同日會出埋個袋, 真係極之意外, 同埋見到佢張底單寫住approved by xx (估計係shop mgr)
個人覺得配貨所選的item都有影響shop mgr批袋嘅priority, 估計錶, jewelry, RTW呢類大item會有利D, 因為會睇到呢個客嘅spending power, JM你可以參考下再定策略

首頁

尾頁

跳至