自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

變幻原是永恒.

1 我同呀媽關係好好
2 無 ex 62, 以前 ex 99 對我好好, 我地關係唔錯, 不過同 ex 分開左, 無再見佢地.
3 同 ex 三十年都成陌路, 有咩係唔可能.
4 有 d 識左好耐的舊同事, 但真係無野想同佢地講. 其他職場上遇過的人, 更是過客.

水晶宮

力神 發表於 21-4-29 15:00
10歲時莫名其妙,20歲時不知所措,30歲時深有體會,40歲的人歴歴在目,50歲驀言回首。因無借錢給一位相識30 ...

其實就算借左都會無左個朋友架

伯爵府

E_gold8806 發表於 21-4-29 12:12
回覆 老翻太太 的帖子

放開懷抱吧, 人一生好短咋, 各人最終都是一樣, 好好享受上天賜你的福份, 唔好再執 ...

伯爵府

回覆樓主:

朋友,同事,6299只係外人

爸媽先係自己人, 我有時同阿媽都亂發脾氣很野蠻鬧交, 鬧完就冇事,佢有一日會離開我, 所以咩事都算啦

伯爵府

回覆樓主:

雲淡風輕

伯爵府

誰來愛我

伯爵府

老翻太太 發表於 21-4-29 11:31
經過多年嘅歷練、多次的forget n forgive、心淡,如今發現有些感情/關係已沒法如初

1. 我媽

無左誠信既感情,最後我選擇分手,愛佢呀但投入唔到,咁放過自己放過佢

子爵府

力神 發表於 21-4-29 15:00
10歲時莫名其妙,20歲時不知所措,30歲時深有體會,40歲的人歴歴在目,50歲驀言回首。因無借錢給一位相識30 ...

佢開口問你借錢,無論你的借定唔借,最尾都係無咗呢個朋友。你應該慶幸只係無咗個朋友,唔係連d錢都無埋

水晶宮

老翻太太 發表於 21-4-29 11:31
經過多年嘅歷練、多次的forget n forgive、心淡,如今發現有些感情/關係已沒法如初

1. 我媽

唔想再傷心,就要好好保護自己,尤其係第三項,你會覺得自己太天真了

珍珠宮

20162016 發表於 21-4-29 22:59
唔想再傷心,就要好好保護自己,尤其係第三項,你會覺得自己太天真了

對呀,唔好以為人哋會視你如親人,你只係人哋個女,內孫係人哋個女生嘅仔女而已

伯爵府

floralw 發表於 21-4-29 11:45
一齊左18年既C6
我同C6
都16年了,也是

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

muimui5 發表於 21-4-29 13:42
我家姐,由細到大乖乖女,30年來都是賢妻良母,想唔到點解會係黃絲。雖然冇同佢嘈過,但我個心好唔舒服。 : ...

我情況跟你一樣。。。
又或者甘諗,佢地可能曾經經歷過一些事,想唔開,或者怨恨一d野,所以對事好偏激。
緣分好難講,就算親情也一樣

子爵府

1⃣️位舊朋友,以前成日批評我c6,然後到我有小朋友,再批評我小朋友,佢自己就獨身,從未拍拖;前年有一次佢再批評我既小朋友,個1⃣️刻我決定唔需要再忍,block 左佢whatapps,remove Facebook,共同朋友既約會,我亦唔出席,我唔會俾機會佢傷害我。

大宅

muimui5 發表於 21-4-29 13:42
我家姐,由細到大乖乖女,30年來都是賢妻良母,想唔到點解會係黃絲。雖然冇同佢嘈過,但我個心好唔舒服。 : ...

我家姐都係,我好記得佢嗰日講,係警察插眼,嗰個人先會咬斷佢手指。一個我一直非常愛錫既人睇野咁恐佈,真係好難過

珍珠宮

iriswy 發表於 21-4-30 03:28
1⃣️位舊朋友,以前成日批評我c6,然後到我有小朋友,再批評我小朋友,佢自己就獨身,從未拍拖;前年有一次 ...

我以前都有兩個“好”朋友係咁,我當佢哋best fd添。一個喜歡踐踏,一個喜歡利用我,忍咗好多年,因為識於微時,加上當年自己性格天真內向,先忍咁耐,到睇清真相不再猶豫,果斷斷絕來往。之後佢地幾次嘗試聯絡我,都冇再理佢哋,唔會再比機會佢哋傷害我

水晶宮

iriswy 發表於 21-4-30 03:28
1⃣️位舊朋友,以前成日批評我c6,然後到我有小朋友,再批評我小朋友,佢自己就獨身,從未拍拖;前年有一次 ...

做得好。

水晶宮

daijuju 發表於 21-4-30 03:39
我以前都有兩個“好”朋友係咁,我當佢哋best fd添。一個喜歡踐踏,一個喜歡利用我,忍咗好多年,因為識於 ...

我有個舊同學,當年都當佢係好朋友,但原來好多野眼紅我。本來我不知,無啦啦佢批評我(恨鐵不成鋼),搞到我好火!我心想,我自己選條輕鬆點賺少點的路,叫做恨鐵不成鋼?自始疏遠,不聯絡。

珍珠宮

回覆樓主:

從來只有和好,沒有如初

水晶宮

1. 朋友A
2. 朋友B

子爵府

v.sweet 發表於 21-4-30 07:50
從來只有和好,沒有如初

係,講得好。

關係破壞了,點修補都有裂痕

首頁