想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家係會諗住:
1. 唔打針生完先打?
2. 打完兩針先努力做人?
3. 邊打邊努力做人?

本身放棄左冇嘗試幾個月
但有啲事情刺激我又想再試
如果製造日期在兩針中間有問題嗎?

複式洋房

我都矛盾緊呢個問題,已開始造人,怕隨時中獎唔想打住
有諗過停止唔造人住,打哂兩針先開始,但又想爭取時間造人,又怕打完自己身體會唔會有影響

大宅

hunnythepooh 發表於 21-4-30 23:43
大家係會諗住:
1. 唔打針生完先打?

我揀1

複式洋房

2024年龍年勳章

hunnythepooh 發表於 21-4-30 23:43
大家係會諗住:
1. 唔打針生完先打?

我都爭扎中

但想5 月打兩針 ,有個保護
再開始做人

希望打完不會影響中獎機會
不會影響bb 在肚子裡成長
(我不肯定)

別墅

我無簡1先

複式洋房

大家係會諗住:
1. 唔打針生完先打?

我會揀1,唔駛諗咁多

水晶宮

假設cycle 30日,day 1打第一針,day 21打第二針,咁樣好似無咩影響?因為day 21有機會未著床。不過就要make sure day 1打嗰陣無懷孕。但我之前睇過美國出咗報導話Biontech係孕婦安全嘅,話好多人打嗰陣都未知自己有咗喎(信不信由你)。如果可以的話我會想打完先備孕,咁懷孕期間唔使咁擔心會感染到傳俾胎兒。其實打完再準備都係遲一個cycle啫。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

洋房

wsyggk 發表於 21-5-2 23:21
假設cycle 30日,day 1打第一針,day 21打第二針,咁樣好似無咩影響?因為day 21有機會未著床。不過就要mak ...

隔一個cycle就可以再備孕?唔需要隔幾個月嗎?因為我都想打左先再努力

水晶宮

emma5588 發表於 21-5-2 23:45
隔一個cycle就可以再備孕?唔需要隔幾個月嗎?因為我都想打左先再努力

點解要隔幾個月?
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

複式洋房

大家係會諗住:
1. 唔打針生完先打?

我冇心地day 1/2打了第一針
Day 14 15 咁啱週未順其自然做咗
正是day 21 第二針
聽天由命

別墅

(3) 因為2針加埋都係需要1個月, 好快就有保護。如果唔打,懷孕期間染疫可能會好危險。

別墅

我揀1,況且而家接種了兩劑的人只有5x 萬,係香港人口10% 都無病毒又變種,疫苗的效率話可能低左,令到件事個 expected benefit 都低左,所以無咁值得犧牲自己青春去打
好彩ge 話有左ge,真係咁快染到病毒ge 話,少d 去人多ge 地方都ok丫,抗過疫都無咩未遇過了

首頁

尾頁

跳至