自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章

唔可以咁比啦, 林峯靚仔咁多...............

水晶宮

HoshiSora 發表於 21-5-3 14:59
最怪異係阿姨級數的fans 咁多?班阿姨fans為了表示「一顆傾慕的心」出唔少錢搞好多嘢喎!

令人不禁泛起不 ...

話闊太阿E見姜乖仔引發母愛喎 有錢都留比自己子女啦。背後可能係公司出資曲線宣傳,洗腦令人覺得佢好紅來捧新人,都無可厚非 。但over晒令人非議就變成反效果,難怪姜濤都話抑鬱呀!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

當年個套談情說愛我有追,首主題曲我當年都有LOOP,首歌好聽過而家個啲TBB主題曲,係TBB捧自己人OVER曬,搞到俾班HATERS 借題發揮

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

雖然唔覺得佢做戲好好, 但唔覺得tbb 捧死佢. d 藝人一有知名度後, 去搵人仔仲好過留響tbb啦.

d人憎佢似因為佢係有錢仔多d.

珍珠宮

ricecooking 發表於 21-5-3 17:37
話闊太阿E見姜乖仔引發母愛喎 有錢都留比自己子女啦。背後可能係公司出資曲線宣傳,洗腦令人覺得 ...

就係啦!
我只係一個睇到呢件事嘅小小平淡市民,都感到詫異和震悚啦!
見到姜就引發母愛⋯⋯仲一班姨姨花費咁多錢和時間!聽到都打冷顫。
⋯⋯呢班來歷可疑的姨姨,令成件事好反胃,好驚悚⋯⋯

男爵府

回覆樓主:

林峰當年好正,雖然演員出身但唱歌好過好多歌手,我睇過佢兩場演唱會

子爵府

馬蹄糕 發表於 21-5-3 10:46
反而覺得陳志雲好可恥,到今時今日仲要借TVB嚟擦存在感,其實無左TVB,他什麼都不是
...
認同!走咗咁耐仲不停數舊公司!!
hi

男爵府

牛年勳章

林峯

男爵府

HoshiSora 發表於 21-5-3 17:54
就係啦!
見到姜就引發母愛⋯⋯仲一班姨姨花 ...

咁我知點解我唔中意佢,做我夢中情人冇男人味,幻想佢做我仔我又唔係大佢好多年生佢唔出,而且我個仔靚仔過佢好多,仲嫰過佢

珊瑚宮

HoshiSora 發表於 21-5-3 17:54
就係啦!
見到姜就引發母愛⋯⋯仲一班姨姨花 ...

不如咁講, 林峯本身就係有錢仔,粉絲唔會用錢去捧佢, 唔通同林峯鬥錢多咩。
至於其他人,可能粉絲以為用錢就係.... 最好, 粉絲問題啫

珍珠宮

ChaBean 發表於 21-5-3 17:58
咁我知點解我唔中意佢,做我夢中情人冇男人味,幻想佢做我仔我又唔係大佢好多年生佢唔出,而且我個仔靚仔 ...

係⋯⋯感覺好打冷震!
聯想起之前啲姨姨同後生仔跳舞「耍樂」事件⋯⋯

大宅

ricecooking 發表於 21-5-3 17:37
話闊太阿E見姜乖仔引發母愛喎 有錢都留比自己子女啦。背後可能係公司出資曲線宣傳,洗腦令人覺得 ...

話說有次坐TAXI, 收音機播得姜濤, 司機問我係咪鐘意呢個歌手...
我話我都係第一次聽佢既歌,平時我唔開收音機的人!
個司機話"我日日開收音機有聽佢既歌, 但又唔覺得有咩特別,係班電台DJ 成日播佢的歌好洗腦!"
我都覺得背後可能係公司出資金曲線宣傳, 買通晒電台DJ, 做出來的效果!

侯爵府

pochario 發表於 21-5-3 10:22
er....差好遠喎.....林峯唱歌把聲真心好聽喎

我以為得我一個唔識欣賞

珍珠宮

cbeyond 發表於 21-5-3 17:59

不如咁講, 林峯本身就係有錢仔,粉絲唔會用錢去捧佢, 唔通 ...

如果粉絲有心,無論偶像富或貧,一樣會花心思為偶像做點什麼。
不過,
今次姜,一來其實好平凡,冇星味。而且唱跳都非常一般般。最奇怪的是,突然冒出一大班又一大班的die hard 粉絲,當中仲要有很多姨姨⋯⋯而啲姨姨好多都有家庭兒女,但依舊又花好多錢和時間去做啲無聊事上。
捧紅的陣勢,比以前的天王天后更強勁⋯⋯個陣勢,勢如山竹,但又睇返姜的一切,只得出無限問號⋯⋯唉,勢過於實。

珊瑚宮

HoshiSora 發表於 21-5-3 18:15
如果粉絲有心,無論偶像富或貧,一樣會花心思為偶像做點什麼。
不過,
今次姜,一來其實好平凡,冇星味。 ...

之前講話mirror出席頒獎禮, 著去大酒店look, 粉絲即講韓國藝人都係咁著(唔識扮跟韓風)
跟韓風, 就跟吓人地, 越紅藝人收粉絲應援禮物係一包包的米,奶粉。
因為可轉送弱勢社群,幫助有需要人士。
呢d所謂粉絲就應學吓, 花錢捧偶像之餘又可幫人。

水晶宮

forest2015 發表於 21-5-3 18:07
話說有次坐TAXI, 收音機播得姜濤, 司機問我係咪鐘意呢個歌手...
我話我都係第一次聽佢既歌,平時我唔開收 ...

播放率係買返來都唔係而家既事,當廣告落

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兩個點比, 年代唔同, 紅既程度又唔同
講真比我係林瘋都返大陸揾錢啦

珊瑚宮

TMC3012 發表於 21-5-3 19:00
兩個點比, 年代唔同, 紅既程度又唔同
講真比我係林瘋都返大陸揾錢啦

絕對相信林峯每月唔只搵33萬

子爵府

林峯開過五次紅館個唱, 可以台上又唱又跳,聲底又好聽,做戲又掂,簡直全能,當年D人盲反TVB,反埋佢,而加先認同佢係有料

暫時未見姜B真係有林峯既天份。

珍珠宮

crazypaper 發表於 21-5-3 10:13
有捧死咗佢咩?我都唔知...我以為佢返大陸揾錢仲好過... 而家婜埋老婆安心係大陸發展更好 ...

係囉,我覺得林峰想搵大陸錢乍喎
當時大陸條水真係吸引

首頁

尾頁

跳至