婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

薄荷熊 發表於 21-5-4 12:17
佢成日都話唔過去食飯,因為佢唔鐘意62,兩個一見面好易鬧交

既然你C6都話唔去,點解你仲要做好人過去食飯呢? 乘機唔去唔見啦。講左唔鍾意都仲要當冇野照做,我一定鬧佢死咸濕伯父金魚佬

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

見面食飯,見一陣冇問題
宜家有變種病毒,可用呢個黎做藉口唔俾佢地上來
自己要企硬
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

金三珣 發表於 21-5-5 12:52
既然你C6都話唔去,點解你仲要做好人過去食飯呢? 乘機唔去唔見啦。講左唔鍾意都仲要當冇野照做,我一定鬧 ...

所以父親節同母親節都唔太想過去
有媽媽講得啱,用變種病毒做藉口話唔去.

別墅

crystal媽咪 發表於 21-5-5 12:54
見面食飯,見一陣冇問題
宜家有變種病毒,可用呢個黎做藉口唔俾佢地上來
自己要企硬

見一陣其實好難,佢哋會用各種方法留低個女同佢哋玩. 每次我哋話走,佢哋都搵其他玩具俾呀女玩,都唔理我哋幾夜先返到屋企,又唔理呀女會眼瞓,只顧佢哋自己開心.
反而返我媽度佢會提我哋差唔多時間就要走,太夜小朋友會眼瞓.
所以去一去真係好攰,要金睛火眼望實個女,又要諗辦法令呀女唔扭玩咁走,都未計返到嚟要清潔
唔去好過去...

男爵府

薄荷熊 發表於 21-5-5 14:17
見一陣其實好難,佢哋會用各種方法留低個女同佢哋玩. 每次我哋話走,佢哋都搵其他玩具俾呀女玩,都唔理我 ...

唔好返啦,老公都唔返,我仲返去做咩,為左保護個女,我寧願做醜人

翡翠宮

畀面勳章

薄荷熊 發表於 21-5-4 18:24
問題係佢唔理我細仔,淨係理我個女
我唔知佢算唔算熱情,但我眼中佢成日摸個女心口,話驚佢跌. ...

如果咁過份,我會講得好清楚,佢呢個行為會令我誤會佢想非禮我個女,就算佢覺得係誤會。我亦唔可以俾個女以為咁樣俾心模係正常,如果再唔改善,我唔會帶個女去見佢。
日日是好日

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

薄荷熊 發表於 21-5-5 14:17
見一陣其實好難,佢哋會用各種方法留低個女同佢哋玩. 每次我哋話走,佢哋都搵其他玩具俾呀女玩,都唔理我 ...

咁由你老公推
又錫又攬
而家呢個時勢真心驚
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

薄荷熊 發表於 21-5-4 04:56
我同c6當然睇實佢哋玩喇,每次62一有動作開始要摸大女塊面/手/腳我同c6就出聲.最慘係個女鐘意同62玩,因為6 ...

我自己覺得,雖然好反感

但都要理性地分清,佢係不懷好意還是太錫呀女?

同老公傾好,再叫老公同爺爺講明,再甘過份就唔好再見

同時,都係要慢慢教呀女要大叫唔好,同埋即時走開,都係好好的教育

大宅

honeybid2 發表於 21-5-4 22:05
你又唔鍾意又驚62嗰邊,連你老公出到聲話唔想+唔使返去,基本上名正言順唔理佢地甚至反面,但又到返你唔好 ...

係囉,連你老公都支持既,我真係唔明點解樓主唔企硬,唔見咪唔見,呢啲好閒,上黎呻但唔做嘢係冇用架,難聽啲講句,萬一唔好彩出左咩事,真係後悔一世

別墅

mother904 發表於 21-5-5 14:36
如果咁過份,我會講得好清楚,佢呢個行為會令我誤會佢想非禮我個女,就算佢覺得係誤會。我亦唔可以俾個女 ...

同咗奶奶講都冇用
佢摸果陣都講到明佢係女仔嚟,唔好亂摸,佢都只係笑笑口. 好像平時搭車遇到果啲搏人懵嘅咸濕佬咁扮無知...
所以免得過真係唔想見

別墅

KARORO1030 發表於 21-5-5 17:26

我自己覺得,雖然好反感

佢仲細,俾人氹兩氹就唔記得,唯有講多幾次.
都有同過奶奶講,奶奶話我只係初為人母太緊張,所以講都冇用
我覺得點錫都唔會摵patpat同埋成日摸心口摸大髀,明知咁樣會傷害到小朋友嘅仲去做,已經唔叫做錫佢,係害佢..

別墅

Nataleo 發表於 21-5-5 17:29
係囉,連你老公都支持既,我真係唔明點解樓主唔企硬,唔見咪唔見,呢啲好閒,上黎呻但唔做嘢係冇用架,難 ...

其實我都講咗好多次唔去
就算去都係放低個女喺我媽度,自己帶埋細仔過一過去,或者叫老公自己去.

翡翠宮

畀面勳章

薄荷熊 發表於 21-5-6 04:40
同咗奶奶講都冇用
佢摸果陣都講到明佢係女仔嚟,唔好亂摸,佢都只係笑笑口. 好像平時搭車遇到果啲搏 ...

唔係同99講。係直接同佢講,叫佢唔好非禮個孫女
日日是好日

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

薄荷熊 發表於 21-5-6 04:40
同咗奶奶講都冇用
佢摸果陣都講到明佢係女仔嚟,唔好亂摸,佢都只係笑笑口. 好像平時搭車遇到果啲搏 ...
同99講緊係無用啦, 樓主我睇到抄把幾火, 你係人地阿媽來架, 果個係你62來架咋, 同你有親咩?!阿女細, 未必將來識得多謝你, 但你避免有事發生, 心安理得。
難得你老公都5去, 你做乜野成日煩惱5番去姐?!
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

mother904 發表於 21-5-6 06:50
唔係同99講。係直接同佢講,叫佢唔好非禮個孫女

我上面有講,已經講咗

別墅

kwhkwh 發表於 21-5-6 09:50
同99講緊係無用啦, 樓主我睇到抄把幾火, 你係人地阿媽來架, 果個係你62來架咋, 同你有親咩?!阿女細, 未必將 ...

我亦都冇成日煩返唔返去,唔洗咁緊張. 而且我媽都知我會避咗唔返去
上面講咗我拒絕過好多次. 如果真係必要返去先唔帶個女去/老公自己去

伯爵府

畀面勳章

薄荷熊 發表於 21-5-4 18:24
問題係佢唔理我細仔,淨係理我個女
我唔知佢算唔算熱情,但我眼中佢成日摸個女心口,話驚佢跌. ...

重複

伯爵府

畀面勳章

唔使懷疑,你老爺肯定專 登抽水!
依家有父母在場都咁離譜,父母見唔到就一手揸落下體都唔出奇,講真我會斷聯絡,唔比亞女見老爺,反面我都唔care , 亞女有咩事彌補唔到

大宅

嘩咁嘔心,擺明成個咸濕伯父!點會係太錫阿女,錫佢要摸佢㗎咩,你一定要鬧爆!係到搏大霧,蝦你無好大反應咋!

別墅

cheechi 發表於 21-5-6 14:40
唔使懷疑,你老爺肯定專 登抽水!
依家有父母在場都咁離譜,父母見唔到就一手揸落下體都唔出奇,講真我會斷 ...

我都唔想再俾佢哋見,太嘔心
生呀女之前都覺得佢冇咩嘢,最多覺得佢係控制狂.

首頁

尾頁

跳至