自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

gilgilgilgil 發表於 21-5-4 09:51
根本民主好難理解

bbc稱印度係13億人口嘅民主大國,話係完勝中國,但唔見顏色人搶主移民去印度

珍珠宮

Edithcsm 發表於 21-5-4 08:40
原來所謂有自由民主人權嘅國家係咁樣對國民嘅....明晒嘞
西人話呢啲係民主大國人民授權政府唔俾國民由印度返澳洲, 美國打死手無寸鐵衝入國會山莊既示威者都係美國人民授權。 民主國家因為係人民授權, 殺人放火做咩都得。

珍珠宮

鴨鴨比 發表於 21-5-4 09:45
計算清楚先,人哋係2400蚊港幣到英國,自己再轉機返屋企,英國返香港嗰程,我冇記錯好似搶到6-7萬一張單程 ...

有D人愛英國愛到痴左線, 把事實扭曲, 乜都係人地錯, 英國就係做乜都是好, 又有愛

作嘔到極
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

男爵府

其實香港人喺印度、英國都唔可以直接返黎,除非喺另一d國家stay夠21日......

珍珠宮

小詠 發表於 21-5-4 11:13
有D人愛英國愛到痴左線, 把事實扭曲, 乜都係人地錯, 英國就係做乜都是好, 又有愛

作嘔到極

係啦!照下鏡啦,佢邊樣似英國人?

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

一場疫症, 讓世人睇清所謂既西方民主同我地心目中固有既認知原來有好大出入

侯爵府

ddkaka 發表於 21-5-4 10:51
bbc稱印度係13億人口嘅民主大國,話係完勝中國,但唔見顏色人搶主移民去印度
...

公爵府

牛年勳章

ddkaka 發表於 21-5-4 08:45
中國包機回國,中國大使館送機票,口罩,朱古力

我都有睇呢條片!佢到最後佢講咗句說話:攞住中國嘅護照未必可以去到全世界,但係攞住中國嘅護照就一定可以係全世界返到中國!

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 21-5-4 08:11
澳洲政府俾嘅原因係: 隔離設施唔足夠, 所以國民由印度返祖家就送去監獄. :toocold ...

甘大地方點會唔夠,唔想用錢就真

象牙宮

2024年龍年勳章

...

啱啱睇 cnn 記者去印度正苦E院, 訪問一個E生, 即刻有高層出嚟教E生唔好答咁多.

icu 就無人理狀態...

https://youtu.be/zrefKeWuNpQ

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ddkaka 發表於 21-5-4 08:36
我諗我哋對[民主]係咪有所誤解

總有離別的時候

水晶宮

熊熊老婆 發表於 21-5-4 18:18
我都有睇呢條片!佢到最後佢講咗句說話:攞住中國嘅護照未必可以去到全世界,但係攞住中國嘅護照就一定可以係 ...

特區護照可以上包機嗎?
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

熊熊老婆 發表於 21-5-4 18:18
我都有睇呢條片!佢到最後佢講咗句說話:攞住中國嘅護照未必可以去到全世界,但係攞住中國嘅護照就一定可以係 ...

公爵府

牛年勳章

wsyggk 發表於 21-5-4 18:28
特區護照可以上包機嗎?

呢個唔知呀,不過我覺得如果你真係有需要,中國政府一定唔會見死不救嘅!

男爵府

okgoodla 發表於 21-5-4 08:47
吾係經歷過呢次大疫症, 真係未必認識到西方民主可以係咁樣, 目定口呆!
...

X2

大開眼界

大宅

...

完勝中國 真係講完個良心都唔痛。

公爵府

牛年勳章

特區護照可以上包機嗎?

特區護照係中國香港發出,香港特別行政區都係中國的一部分。中國香港公民都屬中國公民,相信是可以跟機返國的。

水晶宮

bobotenten 發表於 21-5-4 18:57
完勝中國 真係講完個良心都唔痛。

無點會痛
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

rebeccalin 發表於 21-5-4 20:40
特區護照係中國香港發出,香港特別行政區都係中國的一部分。中國香港公民都屬中國公民,相信是可以跟機返 ...

咁會唔會好多印度裔嘅都有特區護照,然後又好厚顏無恥咁要上包機㗎?

翡翠宮

畀面勳章

特區護照可以上包機嗎?

一定可以,之前幾次撤僑,都係話只要中國人就可以上機
日日是好日

首頁

尾頁

跳至