自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

其實算唔算爆開,只係無病徵未發現
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2949352/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E%EF%BD%9C2%E5%A4%96%E5%82%AD%E7%A2%BA%E8%A8%BA%E6%9F%93N501Y%E8%AE%8A%E7%A8%AE%E7%97%85%E6%AF%92%20%20%E5%BA%B7%E6%80%A1%E8%8A%B1%E5%9C%92N2%E5%BA%A7%E5%8F%8A%E8%96%84%E6%89%B6%E6%9E%97%E8%B1%AA%E5%B3%B0%20%E5%85%A8%E9%83%A8%E5%B1%85%E6%B0%91%E6%92%A4%E9%9B%A2

珍珠宮

其實政府可唔可以考慮下俾人家居隔離呀, 去21日隔離營真係好慘喎

珍珠宮

牛年勳章

fanny590 發表於 21-5-5 13:05
其實政府可唔可以考慮下俾人家居隔離呀, 去21日隔離營真係好慘喎

Agree! 之前見到有坐輪椅伯伯都要隔離,真係辛苦佢

用戶要求終止服務

牛年勳章

未經許可,請勿轉載

水晶宮

回覆樓主:

有工人真系提心吊膽,工人放假又要出去,出左去,又不遵守防疫措施

象牙宮

2024年龍年勳章

咁多人, 隔離營有位咩?

水晶宮

米係羅,14日都慘,何況21日,
有老有bb 個d 就死得啦.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

多得個印度佬唔少

男爵府

政府資源有限,吾集中隔離就未必夠人手。應對疫情同打仗差吾多,非常時期要用非常手段,好似西方囯傢同印度甘搞法,大傢縂慘!

wcpcelia    發表於 21-5-5 15:16

公爵府

李露眉 發表於 21-5-5 13:17
米係羅,14日都慘,何況21日,
有老有bb 個d 就死得啦.

係囉,一家大細去旅行幾日都執幾大袋野,要隔21日真係搬屋咁滯,家有寵物又係麻煩

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

乜有咁多房?

珍珠宮

大宅

我啊叔住康怡N2,佢一個月前已打齊兩支科興,但頭先收到通知要一齊去強制檢疫,冇得豁免 真係鄧佢可憐

yeung_ma    發表於 21-5-5 17:45

象牙宮

回覆樓主:

好恐怖,強檢完仲要隔離

yeung_ma    發表於 21-5-5 17:45

子爵府

其實可唔可以檢查喉管或其他公共設施唔會播毒,就可以家居隔離呢

象牙宮

kayen 發表於 21-5-5 13:02
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2949352/%E6%96%B0%E5%86%A ...

外傭群組。

梁子超:不排除變種病毒已滲入外傭群組| Now 新聞
兩名最近沒有外遊的外傭初步確診感染變種病毒,有專家相信,她們是最近在社區感染,不排除變種病毒已滲入外傭群組。

外傭, 如是照顧長者/ 幼兒。 100% 需要打針的。

當初做外傭時, body check 檢查左, 健康才可出國打工。不存在長期病患。

yeung_ma    發表於 21-5-5 17:46
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2949352/%E6%96%B0%E5%86%A ...
越來越嚴重咁

水晶宮

係,如果成橦真係家居隔離好過

水晶宮

我冇外傭, 但難保住個棟大廈外傭有冇事, 真係慘! 自己同家人小心都冇用

yeung_ma    發表於 21-5-5 17:46
199707100304    發表於 21-5-5 15:29
kekka    發表於 21-5-5 15:24

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

班外傭個個星期都堆哂一起,好難唔傳播哂出黎。

首頁
12345...6

尾頁

跳至