自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

阿呠呠 發表於 21-5-8 12:38
回覆 moon_o_o 的帖子

係,當初我成日同佢分享前度既事,亦主動將佢2個介紹認識,所以佢2個其實本身都好了解 ...

佢呷醋,係佢既事,你唔洗上心。我同意樓上講,唔好為一個男人無左個閨蜜,唔需要。你同閨蜜識做既,大家都免去呢個話題,日子耐左,時間自然會為你地開一條出路。你閨蜜若然咁唔化,係都要同你分享,你可以話佢知我戥你開心,但唔想知道佢既野,希望少提佢。識得互相尊重,一定可以仍然係閨蜜。唔識既,亦不因此事,遲早都會出事。

一個男人啲女人其實可以做閨蜜(會唔會係另一回事),因為佢地都鍾意(過)同一個人,有一樣喜好。同樣道理,閨蜜都可能鍾意同一個男人。兩個好兄弟鍾意埋同一個女仔都一樣。

珍珠宮

回覆樓主:

所謂閨蜜,脆弱不堪
你不如focus家人同搵新男友好過
佢咁會影響你情緒,疏遠吧

男爵府

自己就接受唔到前度同好友拍拖。
分左手都不會。

如果有一日分開左,老公同好友一齊,我會疏遠好友

子爵府

moon_o_o 發表於 21-5-8 12:26

想清楚你當佢係閠蜜,人哋當你乜嘢先

我有同感。 我好衰,話唔定個女仔一早睇中佢男朋友

大宅

回覆樓主:

你同閨蜜遲早都會因呢個男人而疏遠,始終好難完全無感覺嘅,大家都會有自己嘅思量同在意,好難再好似以前咁好朋友了。

男爵府

開心吸收勳章

daijuju 發表於 21-5-8 12:58
如果佢咁唔識do堅持講,咪疏遠。老實我覺得佢係度示威,宣示主權

同感

水晶宮

你放心吧,你不用主動退出(除非你真的放不下)。如果你閨蜜覺得你的存在影響到佢地的關係,你就會自動「被退出」了

子爵府

sonet 發表於 21-5-8 13:09

我都係咁諗

大宅

會員 發表於 21-5-8 11:19
胡杏兒同李施嬅都仲係好姊妹
系邊個男人?王還是李?

侯爵府

阿呠呠 發表於 21-5-8 11:04
我同閨密係咩都會分享,同前度都分左手2年,亦已經放低左,最近知道佢地撻著左
雖然自己同前度唔夾而分手,但我 ...

如果果佢地會介意就唔會一齊啦!唔好咁睇重自己既影響力就得!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Mrs.Luckycat 發表於 21-5-8 11:13
佢哋明知你仍健在,仍然撻著咗,證明你對佢地嘅影響力好細。你有冇好擔心?
...

子爵府

回覆樓主:

成件事好似樓主你介意多d
又話你閏密小器,前度又咩念舊,你驚影響佢地關係,其實唔好睇到自己咁重要好,我覺得只是你單方面覺得你自己會影響到佢地的關係,你會唔會諗多左
閩密都唔應該同你講佢現任咁多野你知,如果你唔想聽,咪選擇遠離囉
好好選擇你自己條路吧,無謂好似3角戀咁繼續糾纏

珍珠宮

阿呠呠 發表於 21-5-8 11:40
回覆 lky3107 的帖子

做閨蜜好多時要俾意見

珍珠宮

回覆樓主:

女人同女人之間邊會有真閨密架

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

moon_o_o 發表於 21-5-8 12:24
其實佢自己遲d就知唔好受
當初你一定有同佢分享同佢現任拍拖d野
佢心裏一定會比較,以前對你點點點點點, ...

同意

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

siucl 發表於 21-5-8 13:09
自己就接受唔到前度同好友拍拖。
分左手都不會。

子爵府

sonet 發表於 21-5-8 13:09

我都有咁嘅感覺
而樓主朋友好似向佢示威多過分享

wcpcelia    發表於 21-5-10 11:22

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

一個Ex 及一個閨蜜,心始終重有同Ex既記憶係度,雖然口話放底左,但越聽得多閏蜜分享佢同前度拍拖既事,你係米真係可釋懷? 唔得就let go 段閏密關係吧啦

珍珠宮

回覆樓主:

既然係閨蜜,一定會同你分享男友嘅事,否則就唔係了,但我覺得既然閨蜜同前男友一齊,自己都係避嫌好d,佢地開心會祝福,唔開心都與我無關,自己唔參與,慢慢凋淡,我唔覺得係咩壞事

子爵府

其實你會唔會諗得自己太大影響力
佢哋係喺有你嘅前題下一齊
你閏蜜同你分享拍拖事,係你有hard feeling
我覺得唔好諗你閏蜜係示威,你都話你哋習慣分享生活大小事,佢拍拖自然會同你講
你想keep住友情就控制好自己,唔應該比較嘅係你

首頁
12345...6

尾頁

跳至