自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

之前揀英文教材都揀左一段時間,最後買左呢套試下,覺得點讀筆幾好用,發音都好純正,用字好生活化,有d連自己都唔識,同埋故事書既插畫係幾靚幾豐富,問有冇其他媽媽有買黎俾小朋友用

大宅

雯豬 發表於 21-5-10 10:38
之前揀英文教材都揀左一段時間,最後買左呢套試下,覺得點讀筆幾好用,發音都好純正,用字好生活化,有d連 ...

我都想知,好似比較岩細個d既bb

複式洋房

之前揀英文教材都揀左一段時間,最後買左呢套試下,覺得點讀筆幾好用,發音都好純正,用字好生活化,有d連 ...

新野黎?未聽過

wcpcelia    發表於 21-5-12 09:31

大宅

通常都會揀返有名氣既教材

大宅

純分亨,,,最近買左美XX界差唔多6個月,
依家小朋友會自己拿書睇同會拿支筆去唱歌,
重學識左好多英文字,另外個賣比我STAFF好好 ,
一直都有跟進小朋友進度,同教我點用最好
不過價錢係貴

男爵府

揮個手先

男爵府

eddieyeung523 發表於 21-5-12 11:17
純分亨,,,最近買左美XX界差唔多6個月,
依家小朋友會自己拿書睇同會拿支筆去唱歌,
重學識左好多英文字,另外 ...

我原本都有考慮買佢,不過我老公唔中意廸士尼人物,另外又比較過,覺得d mind & the prince英文教得地道啲,又有埋個app記錄睇過乜,所以冇買美語個套

別墅

北島 發表於 21-5-12 14:47
揮個手先

終於見到有家長用緊

別墅

北島 發表於 21-5-12 14:52
我原本都有考慮買佢,不過我老公唔中意廸士尼人物,另外又比較過,覺得d mind & the prince英文教得地道啲 ...

我都search左好耐,自己真係睇過晒幾間d教材,問哂d sales 點樣配合個app 同支筆一齊用,身邊有朋友用緊迪士尼,又做下比較,最後揀左呢套

別墅

Azalea 發表於 21-5-10 14:59
新野黎?未聽過

比較新,不過做左好多research,問過sales又問下朋友意見,佢地用過唔同既教材,就揀左d mind &the prince

別墅

我身邊係有朋友有用,覺得都ok,但見佢比較新,網上唔算多評價,所以都仲考慮緊呀…

大宅

用緊,覺得相比起以前用過既一d教材,呢套有多d新既元素,內容都比較貼近日常生活,接觸到最新既生活用語,小朋友係有學到野,新唔一定話唔好

別墅

北島 發表於 21-5-12 14:52
我原本都有考慮買佢,不過我老公唔中意廸士尼人物,另外又比較過,覺得d mind & the prince英文教得地道啲 ...

見到佢有埋支AI 筆,又有埋app,好似幾吸引,好唔好用呢?

男爵府

羅小妹 發表於 21-5-17 10:59
見到佢有埋支AI 筆,又有埋app,好似幾吸引,好唔好用呢?

我覺得支筆同app一齊用最好,因為app會建議小朋友可以睇邊本書,又或者邊組教材,唔使自己揀來揀去,另外夜晚有時我會用個app陪佢聽歌,或睇教學短片

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章

我都想知

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

想問問,故事書深唔深,入面有幾多本,種類多唔多

大宅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章

北島 發表於 21-5-17 13:32
我覺得支筆同app一齊用最好,因為app會建議小朋友可以睇邊本書,又或者邊組教材,唔使自己揀來揀去,另外 ...
岩幾多歲開始用?

男爵府

bblove881 發表於 21-5-17 15:46
想問問,故事書深唔深,入面有幾多本,種類多唔多

有深有淺,簡單嘅有字卡、布書仔,開始接觸書本時就有explore with me系列,學顏色、形狀,又有grow with me,學到好多生活英文,再大啲又有學情緒管理嘅書,再一步步去睇更多有故事性嘅書。你有興趣可以留意facebook或者佢哋個site有冇網上講座,我上星期六先聽咗個,唔聽都唔知原來莎士比亞除咗係劇作家,佢本身都係好出色嘅演員,英國文化我完全唔了解

https://www.dmindandtheprince.com/events/%E7%B9%AA%E6%9C%AC%E5%88%86%E4%BA%AB%EF%BC%9Anaughty-puck-%EF%BC%88%E6%94%B9%E7%B7%A8%E8%87%AA%E3%80%8A%E4%BB%B2%E5%A4%8F%E5%A4%9C%E4%B9%8B%E5%A4%A2%E3%80%8B%EF%BC%89

男爵府

happy4everever 發表於 21-5-18 16:50
岩幾多歲開始用?

其實未夠一歲都已經有嘢啱玩,布書仔、play mat,又有好多書入面嘅角色公仔,又有poster,個app又可以揀兒歌聽,如果早啲知有呢套教材,我小朋友可以再早啲接觸英文

大宅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章

北島 發表於 21-5-18 17:13
其實未夠一歲都已經有嘢啱玩,布書仔、play mat,又有好多書入面嘅角色公仔,又有poster,個app又可以揀兒 ...
我大仔4歲幾,另一個陀緊,諗緊買左兩個都可以用

首頁
12345...6

尾頁

跳至