想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

一齊交流下大家依家既紅d有無線呀?
我5月3日排 (紅d深轉淺) 請教我dd應該15定16號?

今日dd-3-4 紅d都係接近白板,得淺淺淺淺粉

別墅

loki0530 發表於 21-5-12 07:28

我5/5 排,忍手到下星期check~你呢?有無驗

別墅

如果3/5 排,正常17 or 18就dd

別墅

今日打破卵針 14日後可以驗 祝成功

大宅

paperyuen 發表於 21-5-14 00:37
我5/5 排,忍手到下星期check~你呢?有無驗

我由琴日開始就有玩埋綠d,都係大白板
紅d就淺淺淺控,真傷心

大宅

paperyuen 發表於 21-5-14 00:37
如果3/5 排,正常17 or 18就dd

原來17or 18 即刻我仲有兩日幾會

大宅

yuyu09 發表於 21-5-14 02:16
今日打破卵針 14日後可以驗 祝成功

今日打,係咪要今日dodo
我未試過,請教請教

大宅

減齡達人勳章

我2號深粗
5號淺色
係咪都係17,18號dd?

別墅

loki0530 發表於 21-5-14 07:20
今日打,係咪要今日dodo
我未試過,請教請教

醫生叫我打完第二日do

大宅

youarepigs 發表於 21-5-14 09:00
我2號深粗
5號淺色
係咪都係17,18號dd?

就咁數14日後,dd 應該係 19號

大宅

yuyu09 發表於 21-5-14 09:34
醫生叫我打完第二日do

請問點樣先可以打? 同埋幾多錢架?

別墅

loki0530 發表於 21-5-14 09:52
請問點樣先可以打? 同埋幾多錢架?

我弟婦介紹我睇的 陳億仕 因為佢中左
當然做晒啲檢查無問題先
上個月佢開排卵藥比我食 谷得一粒卵 無中
今個月開排卵針 打左7日 谷左兩日
尋日打破卵針 今日do 14日後可驗
上個月睇左五千左右 今個月六千幾
連埋診金 藥 針 等等
私家係咁上下 加上佢又出名呢

大宅

yuyu09 發表於 21-5-14 09:59
我弟婦介紹我睇的 陳億仕 因為佢中左
當然做晒啲檢查無問題先
上個月佢開排卵藥比我食 谷得一粒卵 無中

好貴呀,但成功到係好值得囉!
排卵藥可以谷幾粒? 如果個bingo咪好大幾會孖胎
打排卵針係咪都會有幾粒卵子呢?

祝你成功呀! 14日後等你好消息~~

我諗緊今次唔bingo 下個月仲試唔試多次,因為我今年就高齡了

大宅

減齡達人勳章

回覆 loki0530 的帖子

我都唔係好識, 所以我唔敢驗住, 其實我成個星期腹痛痛地, 呢兩日胸又痛
靜熊心跳又keep住比平時多10下
不過我dodo左一日咋, 預自己無
希望快d完結呢個等待

別墅

loki0530 發表於 21-5-14 10:19
打排卵針係咪都會有幾粒卵 ...

我試左年幾先選擇睇醫生 始終女人年紀越大...
初初覺得貴 但後尾聽好多人講ivf要十萬以上
心諗 我唔算貴了 希望唔使行到ivf呢步
醫生話 谷2粒多數中1粒 谷3粒多數中2粒 谷4粒會叫你stop 因為驚多胞胎
當然2粒都有機會中晒 但未必2粒都靚架嘛
中1粒我都感恩喇
因為上個月食藥都係得1粒 所以唔中
今個月打針有2粒 機會一定大啲
但都唔係包生仔 因為我個fd谷左2粒都唔中
佢好sad 但我弟婦谷2粒中左1粒
所以真係聽天由命(emoji)

大宅

youarepigs 發表於 21-5-14 10:26
回覆 loki0530 的帖子

我都唔係好識, 所以我唔敢驗住, 其實我成個星期腹痛痛地, 呢兩日胸又痛

我都係dodo左深粗個一日咋
結左婚咁耐,已經無乜性趣><
我依個星期都想嘔頭暈頭痛咁,唔知係咪M前既徵兆
同埋我乳頭長左突出,又覺得好有希望
但昨日,今日6d都係大白板。。。
假希望

大宅

loki0530 發表於 21-5-14 10:19
打排卵針係咪都會有幾粒卵 ...

每個人對排卵藥/排卵針反應唔同呀, 我當時食5日最少量的, 果個cycle有2粒, 打左破卵針, 不過都冇中. 醫生就話孖胎機會少於20%.
有D jm食藥就可以谷到幾粒, 有D人食藥冇咩反應就要食高D劑量或打針,都係要試出黎先知.

不過我食排卵藥果個月係因為到day 10都未見到有任何卵子成熟, 而我一向cycle都準, 所以醫生先至開排卵藥比我.
如果你其實cycle準, 每個月都有排卵, 醫生未必會開排卵藥比你natural cycle試, 因為其實你有排卵就即係唔係因為冇排卵而導致唔bingo. 排卵藥通常係比cycle唔準 (有D jm可能幾個月先一次period) 的jm食左會有排卵, 另外就係比 iui/ivf可以多D機會.
排卵藥/排卵針都唔可以長食/長打的, 好多都係最多食五六個cycle就要休息下

都係要問左醫生先知適唔適合你呀~ 可以去問下醫生 之後對症下藥!
希望大家都快D bingo

大宅

yuyu09 發表於 21-5-14 10:29
我試左年幾先選擇睇醫生 始終女人年紀越大...
初初覺得貴 但後尾聽好多人講ivf要十萬以上
心諗 我唔算貴了 ...

咁係咪要覆診覆得好密?因為要照卵巢?
另外打依個針係咪要做哂個啲檢查先架,我上佢個網睇有好多檢查,又檢查有無塞等等,想問下痛唔痛? 我好怕痛

大宅

jmbk2 發表於 21-5-14 10:40
每個人對排卵藥/排卵針反應唔同呀, 我當時食5日最少量的, 果個cycle有2粒, 打左破卵針, 不過都冇中. 醫生 ...

多謝你呀,講得好詳細易明 ! M小姐黎到我就打去book了

別墅

loki0530 發表於 21-5-14 10:41
咁係咪要覆診覆得好密?因為要照卵巢?
另外打依個針係咪要做哂個啲檢查先架,我上佢個網睇有好多檢查,又 ...

我結左婚一年先走去檢查 因為之前覺得做黎做乜 覺得自己正正常常 但啲朋友話想生b點都做左先 安心啲 我先做左個body check 驗有冇遺傳病 照埋子宮超聲波抹片等等都冇問題 好似千幾 先生驗精就幾百蚊 我係美邦做 上網搵咋 上年9月做 跟住11月驗血check amh 好似千幾 都無問題 係基研做 都係上網搵 其實呢啲可以同一個月做晒 不過我又要人推下先郁 而家諗返起嘥咗好多時間

首頁

尾頁

跳至