自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

九月就升中四喇,請問老師可否為學生著想吓,去做檢測呢,我並不是要求你打針呀,但係總有人說呢個係我嘅權利,我無言,對比阿仔上午上實體堂,下午上網堂真係天同地,枉費阿囡學校仲係港島區較有名的女校,

SiuBBee    發表於 21-5-12 10:56

用戶要求終止服務

牛年勳章

24/5 復課,等多幾日
未經許可,請勿轉載

子爵府

s4c 發表於 21-5-12 08:01
九月就升中四喇,請問老師可否為學生著想吓,去做檢測呢,我並不是要求你打針呀,但係總有人說呢個係我嘅權 ...
24號就可以面授了,忍耐下

水晶宮

係陰功,對學生亦係好唔公平。

忍耐多一陣,24號就日日有得返。

大宅

回覆樓主:

唔知點解有啲老師檢測都唔肯做, 真係自私得咁緊要

伯爵府

自私的老師

侯爵府

九月就升中四喇,請問老師可否為學生著想吓,去做檢測呢,我並不是要求你打針呀,但係總有人說呢個係我嘅權 ...

一日面授都冇安排?那亦太過份了

珍珠宮

回覆樓主:

其實真係好離譜!我同事個女同我仔同級,我仔 3月8號已經有得返學,就算計埋復活節嗰十日假,前後都爭咗兩個幾月嘅課程,講緊係半個學期嘅嘢。老師飛得晒啲書,都要啲細嘅食得落,六月又話大考,我同事都好崩潰

翡翠宮

牛年勳章

咁耐都無返過學?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

marcus_hclee 發表於 21-5-12 08:12
自私的老師

x 2

教協 這一大黃屍組織、會想香港好嗎 ?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

都中四囉. 高年級更難要求實體.

因為大學都係上網課, 甚至網上考試

公爵府

牛年勳章

冇返過學?? 24號都全面復課喇
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

男爵府

TL?

大宅

回覆樓主:

我學校都未全面復課,係輪住咁返。最近有多過幾單上呼吸道感染,要全校強檢。我心諗反正都被強檢,何不繼續檢落去比全校復課?
但尋日就宣布全面復課啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

你尋日無睇新聞咩

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

忍耐多一陣

男爵府

中學都仲未有得上實體真係過份喎。 我仔農曆新年後已經上午網課下午實體。而家已經全面實體每日五個幾鐘。

禁止訪問

珍珠宮

bluepand 發表於 21-5-12 08:10
唔知點解有啲老師檢測都唔肯做, 真係自私得咁緊要

DNA送中
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

ckmammy 發表於 21-5-12 09:03
中學都仲未有得上實體真係過份喎。 我仔農曆新年後已經上午網課下午實體。而家已經全面實體每日五個幾鐘。
...
就係中學先至咁. 好多校長想法係唔好搞到DSE. 點都等DSE 過左先. 已經唔關驗唔驗事. 到上星期, 都一路日日有確診.

首頁

尾頁

跳至