時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

emilylam 發表於 21-5-15 00:39
我都覺阿爺其實好錫香港,只是部分香港人親外唔親內 ,下下同阿爺作對,眼看林鄭9成官都黃,可 ...

香港除咗cy,仲有邊個真正愛國愛國人選?

珍珠宮

emilylam 發表於 21-5-15 00:24
香港咪再跌入黑洞多4年?

唔一定嘅,我做定心理準備嗻 ,費事到時打擊太大。

珍珠宮

emilylam 發表於 21-5-15 00:39
我都覺阿爺其實好錫香港,只是部分香港人親外唔親內 ,下下同阿爺作對,眼看林鄭9成官都黃,可 ...

我同意你話亞爺好錫香港,但部份港人身在福中不知福,但仲有一半係正當人吖,如果亞爺叫林鄭做多屆,我唔會再支持中國,我會反面!

珍珠宮

kittylam 發表於 21-5-15 00:41

我覺得係囉,CY係真正愛港

水晶宮

redhot 發表於 21-5-15 00:40
你今年至覺得難捱?我2019年已經覺得好難捱,但我自問2019年都仲好支持佢,甚至2020年中之前我都仲好力撐 ...

當然唔係啦!相信所有香港人19年開始難捱啦!我和你不同在於我19年尾開始討厭林鄭啦!初初覺得佢怕事無能,後來醒覺佢個心又黑又毒非無能,當時我咁講呢到就會有幾位林鄭鐵粉鬧我係深yc鬧我反政府 ,我比你更早討厭林鄭

珍珠宮

lily-of-valley 發表於 21-5-15 00:40
我覺得佢唔擺得幾耐, 話我黑心都係咁話。 講野無晒氣。

你一d都唔黑心,係大眾心聲。

lily-of-valley    發表於 21-5-15 01:02

別墅

林鄭自己內心百份百想出嚟選,因為佢係離地,無自知之明,自我感覺良好。到最後若佢唔出嚟選,一定唔係佢順應民意,而係佢發覺中央唔支持佢連任。

水晶宮

redhot 發表於 21-5-15 00:44
我同意你話亞爺好錫香港,但部份港人身在福中不知福,但仲有一半係正當人吖,如果亞爺叫林鄭做多屆,我唔 ...

當然我都唔希望 ,但阿爺其實都好放手比香港行一國兩制,只是去到國安問題所以阿爺先出手幫香港定國安法,但講到選下任特首,真是唔知阿爺會否放手讓香港自己選出來,所以萬一選左林鄭再任,都未必一定關阿爺事㗎,官官相衛 ,地產商和某d黃官會投林鄭一票

珍珠宮

emilylam 發表於 21-5-15 00:46

當然唔係啦!相信所有香港人19年開始難捱啦!我和你不同在 ...

我都係啊,2019年尾已經話佢係終極大boss,當時好多林鐵粉話我分化

水晶宮

kittylam 發表於 21-5-15 00:43
唔一定嘅,我做定心理準備嗻 ,費事到時打擊太大。

珍珠宮

kittylam 發表於 21-5-15 00:41

霍啓剛
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/527831/%E5%B0%88%E8%A8%AA-%E5%9B%9E%E6%87%89-%E4%B8%96%E8%A5%B2%E5%85%AC%E5%AD%90-%E8%AB%96-%E9%9C%8D%E5%95%9F%E5%89%9B-%E4%B8%8D%E5%9B%A0%E7%88%B6%E8%A6%AA%E8%80%8C%E9%81%BF%E5%BF%8C-%E8%B5%B0%E8%87%AA%E5%B7%B1%E7%9A%84%E8%B7%AF

水晶宮

kittylam 發表於 21-5-15 00:51
我都係啊,2019年尾已經話佢係終極大boss,當時好多林鐵粉話我分化 。
...

同你一樣

珍珠宮

kittylam 發表於 21-5-15 00:51
我都係啊,2019年尾已經話佢係終極大boss,當時好多林鐵粉話我分化 。
...

但照計如果佢係應該坐唔到呢個位
會唔會只係能力同心態問題

珍珠宮

emilylam 發表於 21-5-15 00:52
同你一樣

所以我好明你,不過我比較懶,好小發言

珍珠宮

daijuju 發表於 21-5-15 00:53
但照計如果佢係應該坐唔到呢個位
會唔會只係能力同心態問題

未有引渡條例之前,又唔覺得佢咁廢,之前明明個個都話佢“好打得”,雖然我都唔係好覺。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔好啦,想佢即走添

水晶宮

kittylam 發表於 21-5-15 00:53
所以我好明你,不過我比較懶,好小發言 。

所以我咪成日被林鄭鐵粉攻擊囉

唔夠我講咪叫我過主囉 而家越來越多人討厭林鄭,鐵粉唔再出聲鬧我喇

瑪瑙宮

emilylam 發表於 21-5-14 23:20
唔好,千萬個唔好 唔好再連任,香港都半死吊咁鹽水,再比佢玩多4年,我要考慮移居大陸啦
...

澳门得唔得

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

佢無能,佢啲班子又無能,佢再做落去,香港會淪陷㗎啦

珍珠宮

emilylam 發表於 21-5-15 00:57
所以我咪成日被林鄭鐵粉攻擊囉

唔夠我講咪叫我過主囉 而家越來越多人討厭林鄭,鐵粉唔 ...

你比較勇 ,時間就係最好嘅證明 !記得當時班林鄭鐵粉一副高深莫測嘅嘴臉指責我係黃絲搞分化,好似眾人皆醉我獨醒咁款

首頁

尾頁

跳至