自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

希望疫情快d過,大家先有好日子過

伯爵府

2021勳章

呢個疫情不會消失,成風土病,年年打疫苗
行到水窮處 坐看雲起時

珍珠宮

2021勳章

yuyueng 發表於 21-5-16 14:21
係囉,明天會唔會再回落到300 呢。

大宅

2021勳章

啲數字咁假嘅?2日之間就爆到咁多,明明之前1年幾都控制得咁好!

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

熊熊老婆 發表於 21-5-16 14:46
四個流動檢測站每個200人,仲有冇其他檢測中心就唔清楚

200/800, 好嚴重

珍珠宮

2021勳章

miriam 發表於 21-5-16 14:24
真係想知冚埋幾多無講呢

每日檢測800個 25%

珍珠宮

2021勳章

麟媽媽 發表於 21-5-16 14:45
咪喺!仲喺度幸災樂禍,留意人哋個疫情點大爆發,又有冇留意我哋自己香港呢?我地琴日有一個四歲嘅小朋友 ...

其實呢幾個國家要禁飛啦,唔係做唔到(之前咪禁英國),呢隻變種病毒傳染力高,潛伏時間長,日日都有输入個案,之前由杜拜黎嘅印度人已經攪到我地香港一獲粥啦,無啦啦千幾二千人要捉入隔離營。
政府只叫我地打針,大佬呀,打完針仲要等14日,而家周圍爆緊呀,點可以等咁耐呀

大宅

不知哭好還是笑好

侯爵府

2021勳章

麟媽媽 發表於 21-5-16 14:24
其實何必幸災樂禍呢?泰國一個監獄兩日已經爆到4千幾單,星加坡機場亦都爆,全東南亞而家都爆發緊,香港唔 ...

係,唔好講東南亞咁近,美國咁衰都唔想佢爆,任何一個地方爆發對大家都冇好處!

珍珠宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

emilylam 發表於 21-5-15 18:21
澳門好像已將台灣入境者加到21日,香港好像仲未跟

香港話事人不嬲慢幾拍

伯爵府

2021勳章

LongTimeAgo 發表於 21-5-16 14:54
啲數字咁假嘅?2日之間就爆到咁多,明明之前1年幾都控制得咁好!

台灣係島國,之前封關早就搞掂,之後鬆懈,放鬆機组入境3+11,3日檢疫後就週街走,全台灣隐形傳播鍊勁多,檢測少,自欺欺人。
72小時內,菜政府神話和謊言全部破滅。

行到水窮處 坐看雲起時

王國長老

2021勳章 好媽媽勳章 王國長老

FennieMan 發表於 21-5-16 15:00
其實呢幾個國家要禁飛啦,唔係做唔到(之前咪禁英國),呢隻變種病毒傳染力高,潛伏時間長,日日都有输入 ...

所以咪話香港人冇危機意識囉!疫苗唔係殺到埋身先打架嗎?!香港啲疫苗有得俾大家揀,但就係因為香港疫情未係咁嚴重,啲人一味話睇定啲先,到殺到埋身就話唔夠時間打針,打晒又話未夠14天..... 我屋企人連賓妹都已經打晒針過埋14日添啦,未雨綢繆咪係咁嘅意思囉。

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

突然間咁誠實

公爵府

2021勳章

熊熊老婆 發表於 21-5-16 14:46
四個流動檢測站每個200人,仲有冇其他檢測中心就唔清楚

流動檢測站每日800名額都檢到200人,如果每日檢8000,個數字唔係更爆?真係唔檢測當無事

子爵府

牛年勳章

何必幸災樂禍,大家同住地球村,冇人可獨善其身,
大家繼續做好個人衛生同保護,健康容許就去打疫苗。大家人人行多步,希望疫情快d冇

題外話,佢哋好似有一感染者暪報,好快就處罰,希望有警介作用

伯爵府

牛年勳章 2021勳章

czl115 發表於 21-5-16 15:08
流動檢測站每日800名額都檢到200人,如果每日檢8000,個數字唔係更爆?真係唔檢測當無事
...

我諗佢應該有其他檢測站嘅,不過最奇怪係有報導話最早發病嘅,係上個月6號 !唔知有冇寫錯!

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小虎與點點 發表於 21-5-16 15:04
香港話事人不嬲慢幾拍

今次算快喇, 台灣同內地某城市都改返酒店隔離

公爵府

2021勳章

cattz288 發表於 21-5-16 15:12
今次算快喇, 台灣同內地某城市都改返酒店隔離

前幾日福建仲要話放寬台灣人入境措施,好在雙方民眾都反對,否則⋯⋯

琥珀宮

czl115 發表於 21-5-16 15:15
前幾日福建仲要話放寬台灣人入境措施,好在雙方民眾都反對,否則⋯⋯

即係封完話解封?

大宅

佢地個3+11就離譜啦,唔爆就有鬼

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊