自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

珍珠宮

子爵府

虎到金來勳章

點解佢要借咁多錢

大宅

Michellebaby123 發表於 21-5-16 20:37
點解佢要借咁多錢

賭外圍啊

珍珠宮

ManyanChun_FB 發表於 21-5-16 19:48
我老竇爛賭呀,賭外圍啊衰到咁呀啲人,佢自己嗰10幾萬積蓄,喺馬會嗰度已經輸晒啦,跟住冇錢咪學人到外圍 ...
你仲幫佢還錢??有得今次肯定再有下次

子爵府

回覆樓主:

如果你咁快幫佢還左,會唔會陸續有黎?

男爵府

ManyanChun_FB 發表於 21-5-16 19:09
我老豆兩日前又再一次濫藥(安眠藥)在家噁白泡,跟住暈低,好彩我媽已退休無返工,在家中,可以及時call白 ...

我姐姐同你爸爸一樣係呢間借,佢借兩萬幾,還左年幾,然後頂唔順斷咗幾期,財仔有所行動,佢照顧左我奶奶幾年,表現只可以講,冇大錯,除咗呢件事,咁啱我地發現時,我老爺過身,本身僱主係我老爺,咁就要轉我奶奶名做僱主,要重新簽約出埋長期服務金比佢,我老公同佢傾,拎長期服務金返鄉下,另一選擇係將長期服務金還錢,佢選擇後者,見到佢都好陰功,竟然長服條數都吾夠找,我地再借多萬幾蚊先一次過清晒條數,原來佢哋係每日計息,亦冇得講價

大宅

金三珣 發表於 21-5-16 20:44

唉,我都唔知,得兩條路,一係女還一係媽還,我哋做女嘅,都仲有收入,錢洗咗可以再搵返,但係我阿媽嗰啲係棺材本嚟㗎啦,梗係盡量都唔想佢用錢啦,而家只能夠希望佢出院後生生性性啦

大宅

慢吞吞E 發表於 21-5-16 20:44
我姐姐同你爸爸一樣係呢間借,佢借兩萬幾,還左年幾,然後頂唔順斷咗幾期,財仔有所行動,佢照顧左我奶奶 ...

真係陰公呀,就係逐日計息,我都唔知點計呀

男爵府

金三珣 發表於 21-5-16 20:44

但吾還又係麻煩,每日計利息,利息好痴線。但我同意你睇法。

大宅

慢吞吞E 發表於 21-5-16 20:44
我姐姐同你爸爸一樣係呢間借,佢借兩萬幾,還左年幾,然後頂唔順斷咗幾期,財仔有所行動,佢照顧左我奶奶 ...

唉,所以咪話囉,一家人,幫得就幫啦嘛,我都係諗住比呢一次機會佢,如果佢真係咁唔生性再犯錯嘅話,我就拜拜啦,我係咁樣同我阿媽講啊,不過唔知到時我阿媽又捨唔捨得佢

男爵府

ManyanChun_FB 發表於 21-5-16 20:47
真係陰公呀,就係逐日計息,我都唔知點計呀

根本係好恐怖,還極都吾斷尾,吸血鬼黎

男爵府

ManyanChun_FB 發表於 21-5-16 20:48
唉,所以咪話囉,一家人,幫得就幫啦嘛,我都係諗住比呢一次機會佢,如果佢真係咁唔生性再犯錯嘅話,我就 ...

我只是個人意見,吾好介意,如果你爸爸有賭引,而又退休冇收入,破產重安全,佢吾可以係出面借錢

大宅

慢吞吞E 發表於 21-5-16 20:49
根本係好恐怖,還極都吾斷尾,吸血鬼黎

係呀,所以諗住而家吼條數小小地,我有能力還就幫佢一筆清咗佢先啦,等佢慢慢逐少還返俾我

子爵府

ManyanChun_FB 發表於 21-5-16 19:55
Jm,我就係好驚呀,我媽猛咁打電話去醫院問佢,佢呢個大話精,誓神劈願話冇呀,係得邦民,而家只能夠佢講 ...

試下再搵下屋企有無其他單,無嘅就唯有信佢,同埋叫你媽媽依啲時間留意下信箱有無咩平時唔見嘅銀行信財仔信,希望真係得1單

大宅

慢吞吞E 發表於 21-5-16 20:52
我只是個人意見,吾好介意,如果你爸爸有賭引,而又退休冇收入,破產重安全,佢吾可以係出面借錢
...

我又好驚佢遲吓借黑財,因為佢呢個人好蠢嘅,佢就係喺網上面嗰啲WhatsApp群組成日add人哋入組嘅呢,就係咁樣俾人哋昆左入局去到外圍啊

子爵府

2023年兔年勳章

唔識但祝福樓主早日解決問題

大宅

schricky 發表於 21-5-16 20:54
試下再搵下屋企有無其他單,無嘅就唯有信佢,同埋叫你媽媽依啲時間留意下信箱有無咩平時唔見嘅銀行信財仔 ...

我阿媽又係好煩嘅,叫佢翻箱倒籠摷老竇個櫃桶,佢又話唔願意,佢又話呢啲係私隱呀,所以每一次係我摷老竇櫃桶㗎,但係我依家搬開咗住呀嘛,邊度有得成日返去摷佢櫃桶啊

大宅

cindy123 發表於 21-5-16 20:55
唔識但祝福樓主早日解決問題

thx

子爵府

ManyanChun_FB 發表於 21-5-16 20:38
賭外圍啊

賭外圍小心佢篤手指呀

大宅

schricky 發表於 21-5-16 20:56
賭外圍小心佢篤手指呀

請問下篤手指係唔係即係可以先賭後找數
係呀,所以佢咪要問高息才仔借錢來還債囉

首頁
34567...12

尾頁

跳至