想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家打算開始備孕三個月,之前已經check到自己有少少多囊,紅d一直有線,有冇姊妹可以一齊分享吓打打氣

別墅

papayau1118 發表於 21-5-17 11:24
而家打算開始備孕三個月,之前已經check到自己有少少多囊,紅d一直有線,有冇姊妹可以一齊分享吓打打氣

...

我嚴重多囊 每邊1X粒

2017備孕都現在
3次私家iui失敗

終於要等到公家人工6月中開針

大家加油

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
jm現在情況點??
我都係多囊,試咗2年都未有BB,現在睇緊生殖科,之前試過就咁食排卵藥同打排卵針....
剛剛做咗一次IUI,就咁睇粒卵發育得唔錯,希望成功啦,大家加油!

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
其實食藥係咪完全無用.....我懷疑自己多囊...但非必要唔想打針

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
回覆 tshoyi 的帖子

想問排咗幾耐先開針🙏

別墅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
kathysiushan 發表於 21-6-9 18:06
回覆 tshoyi 的帖子

想問排咗幾耐先開針🙏

2019-9月開始
今年經期遲左 正常是今年5月開針

洋房

發表於 前天 13:27 |顯示全部帖子
Skyler67 發表於 21-6-8 14:54
其實食藥係咪完全無用.....我懷疑自己多囊...但非必要唔想打針

不太清楚....你有無驗過荷爾蒙嗰D? 我amh好高, 但醫生話D卵發育得唔好, 要排卵計藥先幫到我, 如果排唔到卵做幾功課都無用啦.

洋房

發表於 前天 13:27 |顯示全部帖子
tshoyi 發表於 21-6-9 18:12

2019-9月開始

公家真係排好耐....

洋房

發表於 前天 16:05 |顯示全部帖子
wanwan237 發表於 21-6-10 13:27
不太清楚....你有無驗過荷爾蒙嗰D? 我amh好高, 但醫生話D卵發育得唔好, 要排卵計藥先幫到我, 如果排唔到卵 ...

咁我又無驗過, 不過我都試左一年半唔中,有時仲會無排卵,所以懷疑係PCOS? 請問你揾邊位醫生可驗荷爾蒙?

洋房

發表於 前天 18:07 |顯示全部帖子
Skyler67 發表於 21-6-10 16:05
咁我又無驗過, 不過我都試左一年半唔中,有時仲會無排卵,所以懷疑係PCOS? 請問你揾邊位醫生可驗荷爾蒙? ...

其實開初我係睇普通婦科食排卵藥3個月先, 但紅D完全無排卵。之後惟有轉專科睇生BB既醫生。試下打排卵針先有效. 現在係睇江頴珊醫生

洋房

發表於 昨天 14:50 |顯示全部帖子
wanwan237 發表於 21-6-10 18:07
其實開初我係睇普通婦科食排卵藥3個月先, 但紅D完全無排卵。之後惟有轉專科睇生BB既醫生。試下打排卵針先 ...

既然打針有用,點解會做IUI?

男爵府

2021勳章

發表於 昨天 15:21 |顯示全部帖子
回覆 Skyler67 的帖子

我估佢個種係natural IUI,即打針排卵,之後自己返去行房試

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊