夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Stonefather2021 發表於 21-5-19 20:16
回覆 KARORO1030 的帖子

那都是她經常說的。我們感情一直都很好的, 十多年了。真的是要完結嗎? 我們是一家 ...

甘請問你咩原因出軌?同埋係被發現所以坦白嗎?

珍珠宮

Stonefather2021 發表於 21-5-19 17:51
回覆 肥肥寶 的帖子

世界沒有時光機 現在我只想找將來

的確冇法回到過去,也冇法預知將來……

我作為女人,只能遺憾地話您知,過去影響您嘅現在,現在影響您嘅將來。

子爵府

Stonefather2021 發表於 21-5-19 20:16

那都是她經常說的。我們感情一直都很好的, 十多年了。真的是要完結嗎? 我們是一家 ...

點解感情很好你都出軌?我反而好有興趣知道,想知男人諗咩

複式洋房

回覆 buibui1123 的帖子

我是在工作環境中與上外遇 起初是性, 之後我投放了感情 之後完結了。完結後我很糾結, 我就說了出來。老婆說她早就懷疑的, 我起初真的分不清激情與愛情, 個人很差勁混亂, 與往日很不同。我現在對老婆的感覺令我前所未有的痛苦萬分, 我想修補彌補這個家, 兩個小朋友還很想要我們這個家。。。

複式洋房

回覆 cupid0627 的帖子

我一直很管束自己 盡量與其他女性保持距離 因為我知老婆很介懷或不安。但這件事我放縱了自己, 很傷她的心, 我真的迷惑了。

珍珠宮

您係認真問的嗎?? 破鏡重圓嘅難度好比係跌爛嘅碎玻璃杯度裝水飲

係人都知破壞比建立一段關係容易好多,但人就係咁奇怪,明知係錯會傷害人,總係心存僥倖……

樓主,您唔好睇港女又返工又生兒育女又同另一半撑起一片天就以為女人好堅強,女人始終比較脆弱,害怕受傷被背叛,身邊嘅男人無法保護自己免受他人傷害,仲要係加害者……真係……

別墅

Stonefather2021 發表於 21-5-19 20:55

我是在工作環境中與上外遇 起初是性, 之後我投放了感情 之後完結了。完結後我很糾 ...

你為由做好自己 做好爸爸 做好老公角色 俾時間你老婆信任返你 你預左可能要一年、兩年、10年或一世都唔會原諒你。你講到咁愛 只要佢唔離婚,咩態度對你都欣然接受就得。修補 只有用時間。不過如果佢堅決離你都無得逼佢,咁愛味之後追返佢。

珍珠宮

Stonefather2021 發表於 21-5-19 21:16

我一直很管束自己 盡量與其他女性保持距離 因為我知老婆很介懷或不安。但這件事我 ...

之前有男人好誠實同我講過,男人一生唔會甘心只擁有一個女人,而且,老婆同女友係唔同……

老婆係“家族愛”,女友/外面其他女人係“男女情愛”……

日子耐左,對家里女人會轉變,正如你唔會對家人有純粹嘅性欲同激情,亦冇同外面女人個種浪漫感覺……

但男人又需要 太太 “家庭愛”,又需要浪漫激情嘅 “男女情愛”,仲有男人好需要叫雞個種滿足唔同性幻想嘅純粹性慾……

我有冇講錯,樓主?? 一般男人唔敢對太太坦白嘅真話?? 只可以話人嘅慾念係無窮無盡的,如果核心問題係不知足冇人幫到您……

kwhkwh    發表於 21-5-19 22:24

大宅

Stonefather2021 發表於 21-5-19 21:16

我一直很管束自己 盡量與其他女性保持距離 因為我知老婆很介懷或不安。但這件事我 ...

你明知老婆會很介懷,你卻選擇放緃自己,有性再加有感情,這些所有老婆都不能接受。你完全係自私的行為,將老婆忘記得一乾二淨,你這些不尊重老婆的人,自己一手將你們之間的信任徹底毁滅了,女人一死心,是不回頭的,你放生你老婆吧!你說你們關系好,你都用老婆對你的信任去出軌,根本如果唔係因一些事分手,可能現在仍然繼續同小三上床!你會唔會因為被小三飛,所以先回家找回老婆?你無自制能力,再次出軌嘅機好大,你給老婆的打擊太嚴重,不可能再信任到了。早知如此,何必當初!

大宅

Stonefather2021 發表於 21-5-19 20:55

我是在工作環境中與上外遇 起初是性, 之後我投放了感情 之後完結了。完結後我很糾 ...

講到同太太感情好,但點解會外求性?仲要投放感情?
我諗可能完結關係個個唔係你,到完結你至糾結? 你同小三上床出街拍拖成個時間,返到屋企都無糾結,完結後你至清醒?
我唔知道出軌既開始係咪你主動去搵外遇,我想你如果無兩個小朋友,你未必會咁想彌補,因為你一手破壞左係一個家庭,唔只係一段感情,建立好既一個家要重建,比起再建立兩個人關係更難
我係女人,亦係人太太,我覺得性外求,連感情都投入,係咪人地唔要你,搵返我做後備? 如果係樓主你主動去搵外遇我更心痛,明顯係做太太有欠缺,你唔滿足至會出去外求。
好似去樓下茶記食野,既然又好食又多款又方便,點解專登搭車去試第間,試完仲要覺得好食繼續食,而家間野執左,咪唯有返去樓下間茶記食

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

唔知道由遇時間(多久), 我假設1個月、10個月好味? 樓主不會認為一時三刻女人會回頭掛? 守行為也好, 做番個男人都好, 修補也好、落番雙倍、3倍時間[也不為過!
不問結果, 只管去做!鬼叫你理虧在先,女人不原諒你, 你也無話可說。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

有d人係永遠都唔可以講既,講左咪反唔到轉頭

子爵府

茶類愛好者 發表於 21-5-19 21:44
之前有男人好誠實同我講過,男人一生唔會甘心只擁有一個女人,而且,老婆同女友係唔同……

老婆係“家族 ...

係,正如我男朋友成日講,男人基因就係要同唔同女人交配,繁衍後代
所以,要男人專一係好難
我男朋友話,一定係要婚前多經歷,浪子回頭,婚後至能夠抵抗誘惑
呢版,P先生都話過六成男人有偷食
之前係公海有個講男人出軌po,有啲jm結論就係,女人唯有希望自己男人唔偷食,而最實際就係,老公偷食完唔該暪一世
樓主今次向老婆自爆,預咗係咁嘅結局
總之,男人出去玩,預咗要還

男爵府

有外遇嗰個喊慘喊痛苦
我只覺得面皮好厚

只能說願諒和接受不是老鳳的
當日你自私 自己爽就去做啲傷害所愛(?)的人
就算對方自私 唔鐘意就唔原諒也只是剛好
更何況人家真係痛苦

你想要原諒,先擺低自己嘅痛苦,了解一下佢嘅痛苦同無辜

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我是在工作環境中與上外遇 起初是性, 之後我投放了感情 之後完結了。完結後我很糾結, 我就說了出來。老婆說她早就懷疑的, 我起初真的分不清激情與愛情, 個人很差勁混亂, 與往日很不同。我現在對老婆的感覺令我前所未有的痛苦萬分, 我想修補彌補這個家, 兩個小朋友還很想要我們這個家 ...

唔好俾我估中,你俾小三飛,就想回歸家庭,回家之後見到老婆,心中有愧,就玩告解。世上有D嘢唔可以做,做左就必須守一世秘密,自己受良心責備,再用一世補償老婆。但你選擇自爆,自私地將醜惡的一面暴露,想求得原諒?俾個誠實奬你好唔好?你同小三上床時,個心有冇家丶有冇兩個小朋友?現在你想彌補,用兩個小朋友做藉口,我只覺得你又想將拆散責任推在老婆身上。

你想要家庭,好容易嗻,你之前同小三有感情,去同佢組織新家庭囉。

珍珠宮

cupid0627 發表於 21-5-19 23:23

係,正如我男朋友成日講,男人基因就係要同唔同女人交配 ...

Errrrrr……其實我本人唔信浪子回頭呢套(唔排除有男人做到),我覺得由奢入儉好難……

有d野做左,刷低低線係返唔到轉頭,倒不如一開始唔好做……

而且我係普通到唔可以再普通嘅平凡女人,冇影響力可以令player變專一男……

而且仲有佔有慾會嫉妒,所以真痛苦……

大宅

Stonefather2021 發表於 21-5-19 17:20
不知道這裡有沒有男人。我現在很痛苦.......
我同老婆結婚十多年, 有兩個小朋友, 我不久前向她坦承外遇一切 ...

我是太太也是媽媽。

我想不停地指責/罵你無補於事,亦對事情無幫助。

你的不安所致,推算係情人沒了,老婆又要走,幸福的家散了,一場激情快樂過後,才醒覺失去一切。

此刻你說你很愛太太,但為何當初又會出軌?
定必你倆關係情感上有所不足,你向外求?

如果搞唔清個問題,一齊反,亦都只會重蹈覆轍。

另,你太太內心又如何想?建議佢搵朋友或專業人士傾訴下。

比d空間你太太冷靜下
但亦請你表現出你的真心,關懷

子爵府

你話愛佢點解你要傷害佢呢?

珍珠宮

活該!
通常都係唔自爆就第三者爆出嚟,咁咪玩自爆
玩完諗住可以繼續扮好老公、好爸爸
你慳啲啦!

大宅

一直很好?
十多年?
真的完結?
一家人?
沒辦法?

都幾好笑喎,你而家先黎求同情呀
你同個賤人一齊時有冇一刻諗過你老婆既感受

你最愛的只有你自己

你放生老婆讓佢下半生快樂啦
唔好睇得自己甘重要
佢冇左你一定會過得很好!

仲想老婆顧你感受理得你有幾痛苦