夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

聽到更多女士批評, 我反而內心得到釋放, 有什麼方法可令太太慢慢恢復? 多謝各位女士指點

大宅

肉丸小姐 發表於 21-5-19 23:55
我是太太也是媽媽。

我想不停地指責/罵你無補於事,亦對事情無幫助。

樓主,

呢位jm講得岩,比多d空間太太,同時你亦要做多d修補行為,令太太有安全感,當然最終都要尊重太太既去留。如果太太決定離開,比d時間佢釋懷,適當時重新追求佢,希望佢可以原諒你。

如果太太決定留係你身邊,請你好好珍惜她,唔好再令佢傷心

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

一句講晒: 自私的男人,最care自己的感受多過老婆感受,愛自己多過愛老婆,講到自已咁愛老婆,當初就唔會出軌兼同人發生感情啦!而家先嚟話後悔和痛苦? 相信你老婆痛苦過你十萬倍!你真心愛佢,請你尊重佢放過人啦!唔好扮情聖 ,你內心其實最愛的係自己呀~

複式洋房

我同意女士們說最愛自己, 我否定不了這個。。。。我學習了很多, 在身體, 工作, 日常生活上都改變, 如放生是四個人的大事......那不容易.....

複式洋房

有時睡在地上, 有時在梳化, 我難以像沒痛的一樣, 淡淡看發生的事, 讓一切枯死時, 但我仍往常的生活。我不知道太太還需要我什麼.....

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Stonefather2021 的帖子

請你睇多幾次 opclk99 兩段回覆,我覺得係金石良言。尤其是佢教你賴皮,拖時間,真係可圈可點。你老婆想離婚,你唯有求佢俾機會你照顧佢地,唔好趕你走,買定床褥鋪在老婆大人床邊瞓地下。打不還手,罵不還口,你只需要幾句對白:對唔住丶我很後悔丶我很愛你。你老婆現在係超級欠缺安全感,最好主動和老婆交代每天發生的事,避免電話不離手。唔好迫老婆表態,以免刺激佢回想你的過去,先做好現在。

opclk99    發表於 21-5-20 22:07

複式洋房

知道 謝謝各位。那些批評及指責我聽了後個心舒服了很多......

洋房

痛痛下就慣

大宅

Stonefather2021 發表於 21-5-20 02:05
聽到更多女士批評, 我反而內心得到釋放, 有什麼方法可令太太慢慢恢復? 多謝各位女士指點 ...

你還是暫時搬走吧!讓她獨自冷靜,因為你在家會令她很辛苦。讓她冷靜夠了,你才問可否搬返去,若果長時間都不能沖淡,你們還是離婚吧。在她冷靜的期間,你要保持關心她及仔女,盡力表現自己仲好愛他們。

男爵府

樓主,真係好唔明,既然出軌關係已經結束,何解要自爆?

男爵府

每個人每日都要面對吾同既選擇, 所有選擇都有後果, 行動又好, 說話又好, 發生左就係發生左, 吾係話道歉就會有人原諒. 樓主如果真的愛太太, 佢想離開就俾佢離開, 樓主要好好工作, 俾足太太與仔女經濟上的支持.

男爵府

Belavizio 發表於 21-5-20 09:22

想要「我肯坦白都算係好人」呢個讚賞(即使只係俾個台階自己讚自己

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Stonefather2021 發表於 21-5-20 02:05
聽到更多女士批評, 我反而內心得到釋放, 有什麼方法可令太太慢慢恢復? 多謝各位女士指點 ...

你只有宜家盡自己最大嘅能力去做
佢能唔能夠再重新相信你係另外一回事

鬧你嘅說話唔多講喇
自作孽不可活
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Belavizio 發表於 21-5-20 09:22

真係戇居囉
咁係咪教精左其他人呢
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

無打算教精人。一句座右銘,若要人不知 ,除非己莫為。

男爵府

Stonefather2021 發表於 21-5-19 20:55
回覆 buibui1123 的帖子

我是在工作環境中與上外遇 起初是性, 之後我投放了感情 之後完結了。完結後我很糾 ...
低能仔,有些秘密是永遠都不能揭開的,無啦啦整撻喇就係你呢啲,失戀仲要同老婆講,跟住仲搞失戀沉淪,你想你老婆畀咩反應你,真係忍唔住鬧你,佢只係懷疑你何必話畀佢知做成咁大嘅傷痕,自己靜靜復原對佢好啲咪得囉,你估你而家打去電台定同你啲friend盡爆心中情咩

子爵府

Stonefather2021 發表於 21-5-19 17:20
不知道這裡有沒有男人。我現在很痛苦.......
我同老婆結婚十多年, 有兩個小朋友, 我不久前向她坦承外遇一切 ...

婚姻/心理輔導,大家知道因為呢件事發生,如果要一起生活落去要一起面對.

子爵府

crystal媽咪 發表於 21-5-20 10:56
真係戇居囉
咁係咪教精左其他人呢

首頁
12345...6

尾頁

跳至