3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2021勳章

想問下有無媽媽幫小朋友報左智趣xxx Trinity 聖三一同劍橋?

請問呢間好嗎?
我想幫我女考張cert. 黎緊考學校用.
請問係智趣xxx學成效點?
一般要學幾耐先可以考到?

複式洋房

一般Trinity Grade 1 test , K2本身有少少底子上3個月都可以試考.

洋房

你小朋友幾大吖? 如果for 考學校你要睇定想考果間學校要求, 針對性咁考cert.

複式洋房

2021勳章

Mc1857236 發表於 21-5-21 14:26
一般Trinity Grade 1 test , K2本身有少少底子上3個月都可以試考.

咁請問考直資要考幾多級?

複式洋房

2021勳章

dradra101 發表於 21-5-24 11:01
你小朋友幾大吖? 如果for 考學校你要睇定想考果間學校要求, 針對性咁考cert.
...

就黎4歲, 我都未知會考邊間學校, 未睇晒.

複式洋房

如果你係考學校一夠4歲就要報架啦, 唔係好趕. 另外有D小朋友唔夠4歲又唔俾報.

複式洋房

2021勳章

Mc1857236 發表於 21-5-25 14:21
如果你係考學校一夠4歲就要報架啦, 唔係好趕. 另外有D小朋友唔夠4歲又唔俾報. ...

吓...我仔細B喎no eye see

複式洋房

DavidIan 發表於 21-5-26 17:14

除左Trinity, phonics 都係.
如果你要考學校就要一齊上, 上埋劍橋就最好
因為你上phonics 上到開始blending, 咁會有幫助於考劍橋, 因為劍橋都要串好多字.

洋房

我大仔以前係去智趣, 我都推介俾朋友, 可能佢又夾到個老師, 我仔上得好好, 果陣由K1 上到小三, 一開始學拼音之後學埋Trinity同劍橋考到Flyers.

洋房

DavidIan 發表於 21-5-26 17:14

你直接同智趣講你要黎考學校. 想考邊間, 佢會話你知點做架啦. 上次幫我報果個staff 超好, 又熟小學行情, 仲講左啲小消息我知.

複式洋房

2021勳章

dradra101 發表於 21-5-30 01:01
我大仔以前係去智趣, 我都推介俾朋友, 可能佢又夾到個老師, 我仔上得好好, 果陣由K1 上到小三, 一開始學拼 ...

咁請問智趣教得好唔好? 係咪一定考到合格?

複式洋房

2021勳章

Szegogo 發表於 21-6-1 17:05
你直接同智趣講你要黎考學校. 想考邊間, 佢會話你知點做架啦. 上次幫我報果個staff 超好, 又熟小學行情, ...

咁好既.....因為我搬左去新區, 我都好想有熟小學既人話我知吖....

複式洋房

DavidIan 發表於 21-6-2 00:21
咁請問智趣教得好唔好? 係咪一定考到合格?

其實劍橋同聖三一Trinity 都唔難考既, 只要有少少Training 加家長少少努力, 真係好易過關, 睇下考到幾多個盾架乍. 我地一班同學仔5人都考14/15盾.

複式洋房

2021勳章

Mc1857236 發表於 21-6-3 17:56
其實劍橋同聖三一Trinity 都唔難考既, 只要有少少Training 加家長少少努力, 真係好易過關, 睇下考到幾多個 ...

唔好意思....最高分係?

複式洋房

另外,你可以考慮下British council都幾好.

洋房

洋房

DavidIan 發表於 21-6-2 00:28
咁好既.....因為我搬左去新區, 我都好想有熟小學既人話我知吖....

哦…你問下學校囉.

複式洋房

2021勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
HebiLeung 發表於 21-6-4 15:03
另外,你可以考慮下British council都幾好.

Thanks, but too far for me.

複式洋房

2021勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Szegogo 發表於 21-6-4 15:18
哦…你問下學校囉.

我無轉校吖, 黎緊都係諗住誇區返學乍, 我試過問班主任佢話佢唔熟....

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
DavidIan 發表於 21-6-4 12:10
唔好意思....最高分係?

劍橋呢就分3parts, 有listening, reading and writing, Oral 咁, 滿分就15盾.
咁你for 考校學一般考starter 就OK, for 4-6yrs 小朋友
咁Trinity呢就分Pass, Merit, Distinction 同fail. 咁你可以先考Grade 1, 先再考Grade 2, 如果唔夠時間就一次過考2個Grade.
主要考對答.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊