夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

PTMCYS 發表於 21-5-22 15:33
我太太也是在ICQ識的, 之前識過台灣女仔, 未見過面. 但我不建議別人在網上識人, 真係好危險, 特別係女仔.
...

咁我都唔主張網上識人
好多個案一係呃錢、一係呃感情、一係遇到個痴線嘅跟蹤狂....

伯爵府

crystal媽咪 發表於 21-5-22 17:11
打機識到異性,其實係冇問題
大前提係真係當係朋友
網絡世界太多類人, 真係要小心, 阿女話當初如果唔係佢個ex帶埋佢一齊出,佢都唔會出, 佢現在見呢班網友,佢個ex都有出現, 讀書時都係puppy love ,佢哋好理智再見亦是朋友。

別墅

in_hk_people 發表於 21-5-22 09:59
好奇一問意見
事緣朋友老公玩online game
入左tg & wtsapp group

如果佢要出軌,咩情況下都有可能

珍珠宮

我只係覺得呢個老公社交太多~重心應該係家庭

男爵府

in_hk_people 發表於 21-5-22 09:59
好奇一問意見
事緣朋友老公玩online game
入左tg & wtsapp group

男人既世界,如果大家仲係年輕力壯,話題必定會有女人⋯⋯好既諗法係全部人輕輕帶過就繼續打機,但只要有一個玩過又有一個想玩,講下講下就好易成為話題,而且男人大多要面子,一講到女人就講到自己幾巴閉,但如果group 內有男人同另一半生活上唔太如意,一句:“你地就好啦”,就會引發“振夫剛”既話題,男人要點要點呀、乜乜物物,如果話題轉移到滾、約炮,可能會一發不可收拾⋯⋯ 同樣情況都可以發生晌女性身上,所以大家只能講個‘’信‘’字,亦要睇下個男人夠唔夠定力、夠唔夠愛另一半

侯爵府

回覆樓主:

如果你哋結咗婚,有咩出軌行為,都喺姣婆講著脂粉客,男方未定性心野先會想出去偷食,做老婆點防都冇用

唯一可以做嘅,平時氣氛好和平笑笑口甘表達一下妳認為出軌定義,俾老公知道妳底線。男人醒目會自動改whatsapp頭像等等,以正視聽。

相反男人心痕就會收收埋埋, 到時做聰明嘅女人就唔好打草驚蛇,慢慢先處理 錢銀支出 不動資產等財政 預備分一半身家
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

別墅

如果唔放心我會跟埋出去
起碼俾人知佢已經名草有主

大宅

秋天與楓葉 發表於 21-5-22 21:18
咁我都唔主張網上識人
好多個案一係呃錢、一係呃感情、一係遇到個痴線嘅跟蹤狂....

呢個年代網上識人好普通,我老公係網上識既。
就算面對面識,都可以比人呃,都可以比人玩。
重點係教識個女點樣保護自己,同分辨對方係點既人。

珍珠宮

clarissakwan 發表於 21-5-29 05:57
呢個年代網上識人好普通,我老公係網上識既。
就算面對面識,都可以比人呃,都可以比人玩。
重點係教識個 ...

無問題㗎
每個人都有自己一套交友方式

我90後

大宅

打機果班朋友,因為有共同興趣,又無利益關係,比較容易交心、同令人放鬆。
而且lol果類的確需要join公會(要TG果啲傾點打)熟左出黎食飯做朋友好平常。我覺得你當正常社交就可以。

其實而家好多打機女仔都好靚女架
不過咁大個人,如果要出軌,唔打機都可以,你都管唔到佢係出面識咩人。
所以都係平常心面對啦

反而成日為咗打機而煩住個老公/同個老公嘈,只會令佢愈來愈討厭你。

利申:我都打機,不過鐘意單機game

首頁

尾頁

跳至