夫婦情感

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

我24歲和丈夫結婚,現在結左婚差唔多9年,只行埋2次..其中一次係結婚後的第二天,我迫佢同我行埋的...唔知好彩定唔好彩?一次中奬...懷孕了...然後就沒有然後了,我以為有生左BB之後會好D,但是還是一樣。我覺得好痛苦,每晩看到床上他的背影....都會偷偷喊。我有同佢傾過呢個問題,但係佢傾的時候都話Ok,會改善。可是第二日又一樣,我唔知傾黎做乜?!這9年來有傾過3-4次,但結果一樣...佢同我講,精神戀愛就ok佢唔覺得無性生活有問題...原來咁多年來...我地的問題係我覺得的問題,佢唔覺得係一個問題。我真係好難過..... 其實我諗住一世做尼姑架啦...一直忍..但原來好痛苦...我可以點...?

Zob    發表於 21-9-13 15:01

男爵府

覺得痛苦,點解可以捱9年,估你老公唔喜歡女人,你而家先三十幾歲, 未來仲有幾十年要過,之前9年咁樣⋯你應該對呢段婚姻,唔會再抱有希望,離婚啦,再尋找一個鍾意你嘅男人

子爵府

nicnic_w 發表於 21-5-23 22:15
我24歲和丈夫結婚,現在結左婚差唔多9年,只行埋2次..其中一次係結婚後的第二天,我迫佢同我行埋的...唔知 ...

打算離婚嗎?

大宅

SUMSUM_88 發表於 21-5-23 22:39
覺得痛苦,點解可以捱9年,估你老公唔喜歡女人,你而家先三十幾歲, 未來仲有幾十年要過,之前9年咁樣⋯你 ...

因為佢一直對我同個女好好......之前覺得如果因為無性而離婚好似好兒戲...所以一直忍...同埋呀女仲細...。但係最近我對佢感覺變咗...可能一直壓抑自己的情感?!(emoji)(emoji)

大宅

nicnic_w 發表於 21-5-23 22:15
我24歲和丈夫結婚,現在結左婚差唔多9年,只行埋2次..其中一次係結婚後的第二天,我迫佢同我行埋的...唔知 ...

你老公點解要結婚?反而多數係個女人唔想做(emoji)
我無自由, 我失自由

子爵府

nicnic_w 發表於 21-5-23 23:01
因為佢一直對我同個女好好......之前覺得如果因為無性而離婚好似好兒戲...所以一直忍...同埋呀女仲細...。 ...

會否坦誠同佢傾一次,無改善就要分開⋯⋯俾大家最後一次機會?

大宅

nicnic_w 發表於 21-5-23 23:01
因為佢一直對我同個女好好......之前覺得如果因為無性而離婚好似好兒戲...所以一直忍...同埋呀女仲細...。 ...

你老公係咪性無能?
我無自由, 我失自由

子爵府

你老公係咪鍾意男人,為咗掩飾娶老婆生仔只不過係做比父母睇呀!

大宅

減齡達人勳章

我覺得你先生唔愛你同無體諒你
或者佢對你同個女好係出於責任,但佢冇考慮過你嘅感受

我係你會離婚,仲要過幾十年咁既生活,點接受?

子爵府

有冇諗過你老公係基?

大宅

Rilakkuma312 發表於 21-5-23 23:07
會否坦誠同佢傾一次,無改善就要分開⋯⋯俾大家最後一次機會?

其實,我有諗過呢個問題。但係發覺而家嘅我...竟然只想像同佢行埋...突然覺得不能接受...唔知係咪太耐冇身體接觸.....而且感覺佢好似變咗哥哥咁...好似親人嘅感覺.....。發覺自己有少少唔妥...所以我先唔知點算好⋯⋯

大宅

cupid0627 發表於 21-5-23 23:23
有冇諗過你老公係基?

我有認真咁問過佢,佢話唔係。
佢話對性毫無需要,冇興趣....

子爵府

nicnic_w 發表於 21-5-23 23:29
其實,我有諗過呢個問題。但係發覺而家嘅我...竟然只想像同佢行埋...突然覺得不能接受...唔知係咪太耐冇身 ...

你經濟可以嗎?

大宅

Rilakkuma312 發表於 21-5-23 23:36
你經濟可以嗎?

我有工作,經濟都ok的~

子爵府

nicnic_w 發表於 21-5-23 23:32
我有認真咁問過佢,佢話唔係。
佢話對性毫無需要,冇興趣....

係都唔會認啦!
不過,係唔係都冇咩關係,因為我唔相信佢會改變
話時話,我曾經有大約十年八載過住無性婚姻,前夫完全唔掂我,細仔都係我逼佢做先有,同你一樣,一次就中
前夫唔係唔需要性,拍拖同結婚初期都算正常(但佢唔算大食)
終於一日,俾我揭發,佢有外遇,佢一直唔掂我係因為已經唔再愛我
我主要想講,你開始覺得老公似哥哥和親人係好正常。在那幾年,我都漸漸懷疑究竟自己是否仍然愛老公
事後,我才知道,性生活對維繫夫婦感情是非常重要的。若果缺乏性生活,感情就會慢慢變為親情

子爵府

nicnic_w 發表於 21-5-23 23:40
我有工作,經濟都ok的~

少個顧慮,你話對佢感覺變了,是甚麼?

你係出面有無對其他人有好感?

大宅

cupid0627 發表於 21-5-23 23:45

係都唔會認啦!

多謝你嘅分享,有陣時我喺度諗...如果佢同我講佢係基/或者有外遇之類....起碼知道咩原因....。我而家好似死得不明不白....佢又唔係對我唔好...但又唔掂我....唔通咁就一世?!我都係想有被需要嘅感覺....有時放工返嚟好攰...俾我一個擁抱都好丫....我地完全冇身體接觸...

大宅

Rilakkuma312 發表於 21-5-23 23:51
少個顧慮,你話對佢感覺變了,是甚麼?

你係出面有無對其他人有好感?

覺得佢好似一位哥哥咁...

子爵府

nicnic_w 發表於 21-5-24 01:02
多謝你嘅分享,有陣時我喺度諗...如果佢同我講佢係基/或者有外遇之類....起碼知道咩原因....。我而家好似 ...

我好明嗰種痛苦呀,前夫都有好多年同我無身體接觸㗎,佢仲衰到精神虐待我,唔同我講嘢添!我無抑鬱真係好好彩㗎
其實你老公根本唔愛你,拖手錫錫攬攬完全都無,極其量只係朋友咋
拍拖時係點?
我明你,你痛苦唔係因為無性,而係你感受唔到愛!亦開始覺得自己唔愛佢,你無需自責,好正常
你先三十幾,仲有幾十年,你真係為自己好好打算下,長此下去,你精神壓力會好大,情緒可能出問題
我梗係鼓勵你離開佢,無性婚姻確係離婚理由。但我知談何容易吖,我被前夫冷暴力對待多年,都一心諗住守生寡,等小朋友長大先離婚。若非揭發前夫出軌,我仲捱緊
所以,我真係唔知點建議你好

大宅

唉,我都係咁上下,結婚兩年多,一次手數得曬,對上一次起碼年幾前,耐到我都已經唔記得了

首頁
12345...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊