夫婦情感

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

cupid0627 發表於 21-5-24 02:46

我覺得佢呃你

呢個我真係要儲下勇氣同佢去傾...
因為每次傾完呢個話題我都好崩潰....
佢永遠軟皮蛇嘅態度...又成日扯開話題...
傾嘅時候咩都應承我...之後打回原形...

上次同佢傾係幾個月之前,嬲到我而家同佢分房瞓...同床異夢嘅感覺真係好難頂...

子爵府

dm0309 發表於 21-5-24 13:15
真係唔可以將同一套理論套喺所有夫妻身上,男女都無關係。佢自己睇法係愛裏面無性,性同愛分開既時候,就 ...

可惜女人好難分開性和愛,若果搵sp,女人好易沉船,到時婚姻都係一團糟
玩一夜情嗎,風險又太高⋯⋯

cathngai    發表於 21-5-24 13:54

子爵府

taptap83 發表於 21-5-24 13:39
其實會唔會你老公唔享受過程,覺得辛苦所以唔鍾意?佢係咪唔鍾意做運動果d人? ...

你大佢,問佢如果出去外求可唔可以!

Ftmagic    發表於 22-11-27 17:54
cathngai    發表於 21-5-24 13:53

伯爵府

alicewong18 發表於 21-5-24 13:49
你大佢,問佢如果出去外求可唔可以!
呢個方法可以試下喎

子爵府

又或者有冇試過著性感d引下佢?可能要嬌柔d主動d多d身體接觸,再過一段時間慢慢進展?

大宅

回覆樓主:

令人想起蔡琴,佢老公提倡柏拉圖式愛情,過了10年無性婚姻,老公出軌兼生咗個仔

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2495352/

大宅

nicnic_w 發表於 21-5-24 13:46

呢個我真係要儲下勇氣同佢去傾...

你老公似有性障礙,試下睇治療師。

你亦可以扮靚d/性感,出多d街/同朋友食飯,多d上黎留言(扮甜CC咁笑),等係以為你有d野,挑起佢既妒忌心,等佢著緊你,你要表現不在乎佢咁,到時再認真同佢傾下佢既問題,希望揾出根源,一齊去面對/解決

cathngai    發表於 21-5-24 20:16

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

nicnic_w 發表於 21-5-24 13:10
我之前都有諗佢身體會唔會唔得?所以我有一次好主動諗住試下佢的生理反應,又無問題喎....不過最大問題係 ...

如果唔係健康問題,我接受唔到無性婚姻。
你老公唔係唔得,咁就係佢選擇唔同你做。如果佢話因為自己唔需要就唔做,就係自私。另一半咁自私,點樣繼續同佢行餘下嘅人生路?
有冇認真check過有冇第三者?

禁止訪問

牛年勳章

大宅

好難想像真有無性婚姻,覺得天方夜譚一般吳真實。希望樓主可以找回自已的幸福

別墅

lanhuahua 發表於 21-5-24 22:11
好難想像真有無性婚姻,覺得天方夜譚一般吳真實。希望樓主可以找回自已的幸福 ...

有同感!但應尋求治療才考慮其他方案

大宅

多謝你們的建議和鼓勵。講真,咁多年來都唔敢同人講,我終於喺度有機會發洩下,俾我呻下.....我心情都冇咁抑壓。不過感覺我要解決這問題,好像很漫長....

男爵府

好媽媽勳章

nicnic_w 發表於 21-5-24 01:02
多謝你嘅分享,有陣時我喺度諗...如果佢同我講佢係基/或者有外遇之類....起碼知道咩原因....。我而家好似 ...

你先生會送花 買小禮物氹你嗎?即會花心思係你度 而唔係口講。

又或者你check下佢credit card statement 有冇異樣。

大宅

morrigan 發表於 21-5-25 00:01
你先生會送花 買小禮物氹你嗎?即會花心思係你度 而唔係口講。

又或者你check下佢credit card statement ...

佢會呀,特別上次同佢傾完之後,佢好明顯成日買嘢送比我....但我要的不是這些東西...房事一樣無變....

佢嘅個性,我相信佢出面唔會有女人的

男爵府

nicnic_w 發表於 21-5-24 13:10
我之前都有諗佢身體會唔會唔得?所以我有一次好主動諗住試下佢的生理反應,又無問題喎....不過最大問題係 ...

我唔知d 男人係藉口定係事實,佢會話有生理反應唔代表有性需要,仲話男人係性上唔可以迫,唔同女人,但我自己會覺得係自私。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

nicnic_w 發表於 21-5-25 01:10
....
佢嘅個性,我相信佢出面唔會有女人的....

如果你睇多D呢版,就知好多對老婆對仔女好好嘅好好先生出軌,叫雞又有丶和女同事搭上又有。
都知道「十個男人九個滾」,但女人總係以為自己老公係第十個⋯⋯
認真check下你老公,你從來唔check佢的話,應該好容易查清楚,求個心安或求個心死吧。

kingkingpui    發表於 21-5-25 18:15
Phoebelily    發表於 21-5-25 05:54

別墅

nicnic_w 發表於 21-5-25 01:10
佢會呀,特別上次同佢傾完之後,佢好明顯成日買嘢送比我....但我要的不是這些東西...房事一樣無變....

佢 ...

就係咁樣呃左你 因為你太信任佢 佢就可以繼續

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

男爵府

nicnic_w 發表於 21-5-23 23:32
我有認真咁問過佢,佢話唔係。
佢話對性毫無需要,冇興趣....

的確有啲男人真係好無性需要,我ex又係,唔係老公,係前男友,拍拖有時喺屋企單對單都唔會掂我,性格又怪,好彩只拍左幾個月就分手

首頁
12345...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊