0-6個月

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

其實如果食開既奶粉有便便 之後轉左第2隻之後幾日都無便便 都可以話係唔夾架
不過我b 唔肯食低敏 反而俾佢食左皇家有機,皮膚同便便都好!

複式洋房

回覆 shumwaiman 的帖子

如果BB食左一排都無便便,隻奶粉應該唔啱佢食,一般吸收到同消化到唔會無便便,我小朋友都有皮膚敏感,食左有機之後有改善,亦日日都有便便同埋都幾易吸收

複式洋房

如果去唔到poopoo好慘,你b係岩岩轉左低敏奶粉先便秘,即是隻奶粉唔岩佢飲,要盡快轉其他奶粉!我覺得適合BB既奶粉要主要係唔會令BB敏感+去到便便+天然冇害+有營養,只要是但一樣唔符合,就一定要轉奶粉。本身我女皮膚易敏感,有少少濕疹,都係飲緊上面媽媽講果款奶粉,飲左皮膚唔再敏感,有而且日日有便便、又唔熱氣,天然有機。

別墅

試吓轉隻有益生菌嘅低敏?囝囝食緊果隻aptamil essensis php有益生菌,便便每日都有,好順又軟身。

別墅

如果小朋友有皮膚敏感,媽咪可幫bb轉飲有機奶,有機奶本身天然成份易吸收,唔會甘易有便秘問題,我女之前濕疹都是轉飲皇家有機奶,現在轉飲一段時間,皮膚好左,同無甘易扭計

男爵府

隻奶粉唔岩bb,正常係唔會有便秘,我果時bb有濕疹轉左好多款奶粉,最後都係皇家美素有機果款先好返同埋便便都好好咋。

複式洋房

低敏奶粉反而無便便....證明真係要夾bb先得推薦你試下我飲果隻neurpppp,有三種益生元係入面,對腸道d益生菌好好
如果令本身d益菌健康d,對便便一定會有幫助
不妨試下

大宅

之前阿b便便去得好唔好?如果係轉咗奶粉先有咁嘅情況,應該隻奶粉唔係好啱佢。我囝都係食緊樓上媽媽講嗰隻,便便去得好好。阿b敏感其實可以試吓有機奶粉,成份天然d,因為我囝有濕疹,所以同佢轉咗有機奶粉,而家濕疹好咗好多。

別墅

銀髮白 發表於 21-5-26 19:20
低敏奶粉反而無便便....證明真係要夾bb先得推薦你試下我飲果隻neurpppp,有三種益生元係入面,對腸道d益生菌 ...
佢有HMO 同益菌, 兩者都對排便有幫助
BB日日去到便便, 排清毒素, 敏感都少D

大宅

2024年龍年勳章

如果長期都係便秘就應該係夾得唔好,可以試下轉illuxx organic,比較天然無咁容易敏感,囡囡食緊呢隻便便日日都有

別墅

有冇試過打圈按摩肚仔?如果仲係咁就可能係奶粉唔夾b,轉另一隻低敏試試~

複式洋房

轉左奶粉之後BB就無便便,即係隻奶粉唔岩佢。我仔仔有濕疹,轉過低敏奶粉,佢直頭無胃口食,食三分一左右就唔食。最後試轉左皇家有機,天然啲希望可減低致敏原,好好彩又夾到,便便正常,皮膚都改善左

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

joanlo 發表於 21-5-26 16:05
其實如果食開既奶粉有便便 之後轉左第2隻之後幾日都無便便 都可以話係唔夾架
不過我b 唔肯食低敏 反而俾佢 ...

幾大啊?開始加固未啊?我b都飲呢款so far腸胃又幾順

複式洋房

Minijen 發表於 21-5-26 18:54
隻奶粉唔岩bb,正常係唔會有便秘,我果時bb有濕疹轉左好多款奶粉,最後都係皇家美素有機果款先好返同埋便便 ...

同樓上同款,日日有大,天時熱,或者開奶水份足夠嗎?

複式洋房

gglaugg 發表於 21-5-26 17:48

如果小朋友有皮膚敏感,媽咪可幫bb轉飲有機奶,有機奶本身天然成份易吸收,唔會甘易 ...

同感,我小朋友同樣是飲開哩款、大至上每天都有poopoo, and多點按按肚仔,打圈順住按,快點好返!

複式洋房

mzy 發表於 21-5-26 23:16
佢有HMO 同益菌, 兩者都對排便有幫助
BB日日去到便便, 排清毒素, 敏感都少D
嗯嗯,其實好多時便便問題都係因為腸胃敏感
而敏感通常都係本身d益生菌唔夠健康導致
只要d菌夠健康自然問題會少左

首頁

尾頁

跳至