產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

生完10個月,個肚仲係收唔到,所以諗緊紥肚。請問有冇推介邊間好呀?Beauty lab 好唔好呀?

禁止訪問

民房

sumsum20 發表於 21-5-27 21:50
生完10個月,個肚仲係收唔到,所以諗緊紥肚。請問有冇推介邊間好呀?Beauty lab 好唔好呀?
...

我自己紮完好耐,盆骨自肚腩都收細左好多,直到而家都冇問題冇反彈wo

禁止訪問

大宅

lee度都有JM講過紥肚後腰有痺痛感
紮肚一定有風險, 值唔值用一生健康去搏, 子宮下垂、失禁, 仲要有其他後遺症, 仲要照顧小朋友
紮肚犧牲好大!!

複式洋房

程曼心 發表於 21-5-29 23:49
生完2個月去香港心紮肚,效果唔明顯, 我只係覺得紥完腰痛,佢地話開頭係咁,之後就冇事,但我在完成整個 ...

我都有去香港心紮肚,又冇你講既情況,紮左幾次個肚係有細到,係咪因人而異呀?

複式洋房

童話公主 發表於 21-6-1 11:09
我都有去香港心紮肚,又冇你講既情況,紮左幾次個肚係有細到,係咪因人而異呀?
...

想問幾多錢

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
angelywl 發表於 21-6-1 18:25
想問幾多錢

9千幾蚊包10次紮肚,2次脊醫檢查,坐幸福椅等等

大宅

2021勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
sumsum20 發表於 21-5-27 21:50
...

你budget預幾多呀?

洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

新聞有講

考慮做紮肚前可以望望,作為參考。

靳醫生指出,有些人紮肚會即時見到有效果,因為壓力使積聚在表面的水份流失,但在醫學角度上,紮肚並不能快速修復肌肉和收窄盤骨。如果孕婦是順產,她們的盆腔肌肉或會損傷,若再紮住腹部,肚的壓力會增加,令盆腔肌肉壓下去變鬆弛,更可能導致子宮下垂,甚至增加日後失禁的機會。「最有效收身方法就是餵人奶,吃少點高糖高澱粉質食物,便很快消耗表面的脂肪。」

https://hk.appledaily.com/family ... 7Q3UFMO632VC4XL5KE/

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊