自由講場

跳至

首頁

尾頁

管理員

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 2016畫展勳章 BB防敏心得分享勳章

疫情期間上課時間減少,變相在家學習時間增加,小朋友成日睇書,又或者對住電子產品,容易對眼晴造成負擔,想保護眼晴,就一定要有充足、均勻、柔和的光線,所以喺揀檯燈方面就唔可以馬虎。

BENQ MindDuo 光學升級版親子共讀護眼檯燈,三大特點照顧眼睛健康:

1. 【夠廣】95cm 超廣照明:獨特光學設計,照射面積是一般檯燈的 150%

2. 【夠亮】亮度偵測自動調光:提供亮度充足、光線均勻的舒適光線

3. 【夠貼心】入座感應自動開燈:紅外線偵測感應即主動給光,離席 30 分鐘自動關燈

保護眼睛之餘,又唔需要擔心小朋友忘記開燈,摸眼睇書影響視力,絕對係家長的好幫手。另外,LED壽名長達17年,節能又省電,幫各位JM節省不少電費!而BENQ MindDuo 光學升級版親子共讀護眼檯燈,通過國際安規認證,更無頻閃、無藍光家長可以安心讓子女使用!

別墅

情報員 發表於 21-5-28 18:50
疫情期間上課時間減少,變相在家學習時間增加,小朋友成日睇書,又或者對住電子產品,容易對眼晴造成負擔, ...

有冇人有用?想知好唔好用

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

識自動關燈好似幾好,小朋友經常冇手尾

別墅

2021勳章

我要做媽媽 發表於 21-6-4 14:53
識自動關燈好似幾好,小朋友經常冇手尾

我大仔都係咁,睇書定做功課都唔開燈,用完又唔熄,提親都唔記得,對呢個檯燈都幾有興趣

別墅

疫情期間上課時間減少,變相在家學習時間增加,小朋友成日睇書,又或者對住電子產品,容易對眼晴造成負擔, ...

邊度有得買?

別墅

cocobb312 發表於 21-6-3 10:45
有冇人有用?想知好唔好用

用緊,夠光得黎唔會令到對眼唔舒服,我幾鍾意佢既智能調光模式,仲有感應自動開燈

別墅

happyma12 發表於 21-6-4 16:28
用緊,夠光得黎唔會令到對眼唔舒服,我幾鍾意佢既智能調光模式,仲有感應自動開燈
...

想知邊度買

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
aikemty 發表於 21-6-4 15:39
邊度有得買?

曼佳美,友和,J-SELECT同BK MALL有呀

複式洋房

發表於 前天 13:00 |顯示全部帖子
入座感應自動開燈果個好似幾好

男爵府

2021勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

發表於 昨天 12:42 |顯示全部帖子
近年先留意到頻閃嘅問題,大人或小朋友長時間開燈睇電腦、讀書、做功課都要留意。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊